Skocz do zawartości

Użytkownik Darrek7474

demo69

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

No dobra... To napiszę o co chodzi, liczyłem, że ktoś, ktoś ma z nim kontakt, ma trochę "znajomych" w swoim profilu :). Sentencja zdarzeń wygląda tak... 27 marca (!!!), na giełdzie kupiłem szpulę Yumeya do Vanquish 12, 1 kwietnia dostałem namiary do przelewu, 4 kwietnia zrobiłem przelew na 307pln (290+17) i... Domyślacie się co dalej, nic. Pisałem kilka razy, również dzwoniłem, podał mi numer telefonu 27 marca, proponując przelew Blikiem :). Logował się tu ostatni raz 12 kwietnia, ale... mógł widzieć treść moich wiadomości, bez logowania, w powiadomieniach mailem. Odezwał się do użytkownik, który ma podobną sytuację z nim, wcześniej kupował od niego i problemów nie było. Nadal nikt go nie poinformuje? Jak nie, to chyba najwyższy czas uruchomić procedury, kilka miesięcy miał czas refleksję i reakcję.

Edytowane przez DeepRunner
  • Like 1

Ja też mam z nim zaległy problem i ten temat mi o tym przypomniał.. Kupiłem woblery, zapłaciłem, niestety nie dałem rady odebrać, towar wrócił do niego.. miał wysłać jeszce raz, ale nie wysyłał… kilka razy się przypominałem, niby zagubił woblery, a kasy na konto nie zwrócił.

Dzięki, widzę, że jest nas więcej... Mam jeszcze jeden namiar do kogoś, kto go podobno go zna, też użytkownik JB. Poczekamy chwilkę, może jeszcze ktoś przekręcony się odezwie i po zdejmiemy jakieś kroki jak się nie ogarnie...

Przedstawie swoją sytuacje.

kupowałem od Darka kilka razy kołowrotki i inne rzeczy i do niedawna było ok. Zawsze towar był wysłany.

Ostatnio nieco się to zmieniło.

Zapłaciłem za rzeczy około dwa miesiące temu i do dziś nic nie dotarło.

Telefonu nie odbiera, nie odpisuje.

Raz odpisał około dwa tygodnie temu, że ma troche problemów i że lada chwila wyśle fanty lub zwróci kase.

Ale ani kasy, ani fantów i cisza.

Powiem szczerze że przykro się to czyta

Kupiłem sporo rzeczy od Darka za naprawdę konkretną kasę,sprzedałem mu też parę sprzętów.Transakcje w obie strony na top poziomie.Zero problemów.

Nie będę też Go bronił ale różnie w życiu bywa.Moze faktycznie mieć jakieś problemy z plynniscią finansowa.Moze się coś po prostu stało, może zdrowotnie niedomaga i po prostu nie ma jqk się wywiązać z transakcji.

Trudno ocenić

Edytowane przez Rampampam
  • Like 3

Powiem szczerze że przykro się to czyta

Kupiłem sporo rzeczy od Darka za naprawdę konkretną kasę,sprzedałem mu też parę sprzętów.Transakcje w obie strony na top poziomie.Zero problemów.

Nie będę też Go bronił ale różnie w życiu bywa.Moze faktycznie mieć jakieś problemy z plynniscią finansowa.Moze się coś po prostu stało, może zdrowotnie niedomaga i po prostu nie ma jqk się wywiązać z transakcji.

Trudno ocenić

Uważam podobnie, dlatego spokojnie poprosiłem o to, żeby ktoś skontaktował się z nim. Wczoraj dowiedziałem się, że nie jestem sam w takiej sytuacji. Każdemu zdarzają się różne nieprzewidziane sytuacje losowe, zdrowotne, rodzinne, finansowe i ja to doskonałe rozumiem. Problem polega na tym, że wystarczy zadzwonić, napisać i spokojnie, rzeczowo wyjaśnić... Nie wyślę, nie wysłałem, bo to to czy tamto... Wyślę albo nie wyślę za tydzień, miesiąc, rok. To jest jakaś informacja i jaka by nie była jest lepsza od braku tejże...

Uważam podobnie, dlatego spokojnie poprosiłem o to, żeby ktoś skontaktował się z nim. Wczoraj dowiedziałem się, że nie jestem sam w takiej sytuacji. Każdemu zdarzają się różne nieprzewidziane sytuacje losowe, zdrowotne, rodzinne, finansowe i ja to doskonałe rozumiem. Problem polega na tym, że wystarczy zadzwonić, napisać i spokojnie, rzeczowo wyjaśnić... Nie wyślę, nie wysłałem, bo to to czy tamto... Wyślę albo nie wyślę za tydzień, miesiąc, rok. To jest jakaś informacja i jaka by nie była jest lepsza od braku tejże...

Przecież, ta sytuacja śmiedzi Scamem na kilometr. Jeżeli typ nie umarł, nic go nie usprawiedliwia od oszustwa.

A może nico mniej hejtu Panowie?

Miło zapewne nie jest, ale życie bywa skomplikowane

Skomplikowane rzeczy też trzeba wyjaśniać. Uważam, że zwłaszcza takie- wszyscy jesteśmy ludźmi, a najgorsze co można zrobić w kłopotliwej sytuacji to schować głowę w piasek.Piszę to z empatią, nie znając sytuacji wywołanego do tablicy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez pawelHERP

Ja nie rozumiem jednej rzeczy.

Ktoś stracił pieniądze bo wpłacił "koledze" z forum a sprzętu brak i pieniędzy brak.

Sprzedający milczy ale kolejnych oszukuje.

Osoby które go bronią - jak dla mnie - robią z siebie pośmiewisko bo zabierają głos i go wybielają a sam sprzedający który oszukał kolegów siedzi cicho i nadal prowadzi swój podły proceder.

Trochę to dziwne jak dla mnie.

W temacie powinny wypowiadać się strony czyli :

- osoby oszukane

- osoba która oszukała jeśli ma coś na swoje usprawiedliwienie

Nikt inny raczej nie powinien zabierać głosu bo nic nie wnosi do sprawy tylko przedstawia swój subiektywny punkt widzenia a nie jest obiektywne w tej kwestii.

Edytowane przez bartekmaj
  • Like 11

Pośmiewisko robią z siebie ci, którzy oceniają bez żadnej wiedzy czy tam podstaw bo ktoś tam coś tam napisał, a tamten nie odpisał. Sytuacje jak z polityki ????

Ja Darka7474 nie bronię, nie jestem jego adwokatem. Za to doskonałe wiem co to empatia i jakie nieciekawie przypadki się zdarzają.

Jesli się okaże, że to zwykły wał bez żadnego przypadku to jako pierwszy posypie głowę popiołem.

I w gratisie rozdam kilka wobkow na bolenie.

Edytowane przez S.N.
  • Like 2

Nie do końca mam wrażenie Koledzy mnie zrozumieli.

Chodziło mi wyłącznie o to, żeby Darek nie siedział cicho i udawał że sprawy nie ma tylko żeby stawił czoła piwu, które naważył.

Nie do końca mam wrażenie Koledzy mnie zrozumieli.

Chodziło mi wyłącznie o to, żeby Darek nie siedział cicho i udawał że sprawy nie ma tylko żeby stawił czoła piwu, które naważył.

Jak będziesz miał kiedyś jakiś problem,psycha ci siądzie to zrozumiesz,czy Ci szczerze nie życzę...

• Like 2

I dalej nie rozumiesz.

Jesteś stroną tego sporu że oceniasz poszkodowanych lub bronisz sprawcy ?

Ja rozumiem doskonale, dlatego czekam na wieści od oskarżonego i oskarżająych, a jako, że stroną nie jestem to nie oceniam nikogo. Trudno jednak przejść obojętnie obok i kopanego i kopiących.

Wzorem podobnych spraw z przeszłości,

nic nowego i mądrego już chyba nikt nie napisze...

Obaj panowie zainteresowani lub osoby trzecie które mają coś mądrego do dodania, proszone są o zgłoszenie się do moderatorów, którzy stosowne wpisy zamieszczą w wątku.

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...