Bobby0404 Opublikowano 12 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca CześćW jakiej odległości od innych urządzeń elektrycznych/elektronicznych zamontować dodatkową antenę z kompasem Humminbird aby odczyty były bez zakłóceń? Gdzie z reguły montujecie taką antenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 13 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Ja miałem na konsoli i wszystko działało, ale potrzebowałem to do kompasu tylko. Najlepiej zamontować nad przetwornikiem, albo jak najbliżej, wtedy odczyt z przetwornika najlepiej pokrywa się z pozycją GPS. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 13 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Zainstaluj w tel aplikacje "true EMF detector", nie wiem jak to robi ale niby pokazuje zakłócenia od innych urządzeń. Sprawdź czy w miejscu gdzie chcesz zainstalować wartości się nie podnoszą i instaluj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radeqs Opublikowano 13 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca Jak poradniki na necie mówią, jeśli tradycyjny kompas nie będzie głupiał, to elektroniczny też nie powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bobby0404 Opublikowano 14 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca Ja miałem na konsoli i wszystko działało, ale potrzebowałem to do kompasu tylko. Najlepiej zamontować nad przetwornikiem, albo jak najbliżej, wtedy odczyt z przetwornika najlepiej pokrywa się z pozycją GPS.Ok.Chodzi mi o to aby kompas pokazywał rzeczywistą pozycję łodzi względem kierunku płynięcia, czyli aby oś łodzi pokrywała się z kierunkiem w którym łódź płynie, a nie była odchylona w bok. Ostatnio wyświetlacz elektroniczny na konsoli powodował odchylenie symbolu łodzi w jedną stronę o ok. 30 st.- wyglądało jakbym płynął bokiem. Odległość pomiędzy zegarem a kompasem wynosiła ok. 15 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 14 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca Jak mam antenę lowrance w NMEA ale z tego co pamiętam trzeba było jej zrobić kalibracje. Nie wiem jak w humminbird. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Bobby0404
Cześć
W jakiej odległości od innych urządzeń elektrycznych/elektronicznych zamontować dodatkową antenę z kompasem Humminbird aby odczyty były bez zakłóceń? Gdzie z reguły montujecie taką antenę?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi