krzychun Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Nie wiem, nie znam się, ale wydaje mi się, że możesz mieć mało oleju. W lodówce jest on w układzie zamkniętym, tutaj nie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Z tym olejem to roznie jest. Znawcy tematu mowia zeby nalac tyle oleju az zacznie leciec tam gdzie podpinasz butle. Tak zrobilem u siebie ale zaczal pluc olejem. Odpialem go od dutli popracowal ze 20 minut i mu przeszlo, teraz jakby ciszej chodzi . U mnie po nabiciu butli 40 l nawet cieply nie jest, moze delikatnie. Moze agregat Ci sie konczy... Tu macie link do zabawki na wiekszosc potrzeb wystarczajacy; http://pwm.org.pl/pwm/index.php/atykuy/narzdzia-modelarskie/51-sprarka-zasilana-agregatem-krok-po-kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Zobaczymy, może się kończy i tak był za 20 pln to mu się nie dziwie. Lata swojej świetności przelatał w lodówce .Zauważyłem, że im wyższe ciśnienie ma do nabicia tym bardziej pluje olejem. Dałem na wyjściu odolejacz i pompuje max 6 bar, przy 7 bar- ach miałem olej w całym układzie. Godzina malowania to ok 20 wobków w różnych kolorach. Najwięcej dmuchania wychodzi przy zmianie koloru.Poszukam jeszcze jednej butli i wstawię w układ może będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 U mnie ładuje między 2 a 3 bary, a to po żeby nie obciążać go przy przepychaniu zwrotnego (tez ma już stary agregat). Przy butli 24l włącza się rzadko i na krótko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Ja już prawie zdecydowałem się na ten kompresor, na koniec miesiąca po wypłacie kupię: http://allegro.pl/zestaw-do-czyszczenia-tv-kompresor-dwutlokowy-i4005686340.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 niedawno widziałem filmik jak jakis pan malował woblera aero i nie mogę go znaleźć pomorzecienapocątku od wzoru takiego na czarnym woblerze robił białą łuskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Ej gościu rozwalasz tymi swoimi pytaniami ....Takich filmów może być kilkadziesiąt, o ile nie setki ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 niedawno widziałem filmik jak jakis pan malował woblera aero i nie mogę go znaleźć pomorzecienapocątku od wzoru takiego na czarnym woblerze robił białą łuskęJa widziałem ostatnio ten filmik na rogu Marszałkowskiej ze Świętokrzyską - tam musisz GO poszukać.Człowieku zastanów się co ty wypisujesz ! Jednak @pitt miał rację - czasami można sobie w łeb strzelić . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 dzięki -_-' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 to chyba ten filmik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Czym najlepiej wyczyścić gruntownie aerograf ? Tak najdokładniej jak jest to możliwe - kupiłem używkę i chcę doprowadzić go do świetności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 to znaczy zależy czym był molowany ja myje nitrem lub acetonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Czym najlepiej wyczyścić gruntownie aerograf ? Tak najdokładniej jak jest to możliwe - kupiłem używkę i chcę doprowadzić go do świetności Najlepiej rozebrać na części pierwsze, włożyć do naczynia i zalać rozpuszczalnikiem. Możesz podpytać sprzedającego czym malował. Jak nie pamięta to najpierw cleanlux (rozpuszcza farby akrylowe i inne stare) a jak nie da rady to nitro. A i uszczelki to pozostaw suche bo np. gumowe nie lubią nitro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Uszczelki są teflonowe w hs ultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Jutro podam ci nazwę specyfiku, który wyczyści wszystko. To jakieś burzące się świństwo do czyszczenie pistoletów lakierniczych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 To nic lepiej zdjąć bo nie wiadomo jak taka kąpiel całonocna na teflon wpłynie. Ja w Łukowiaku też mam teflonowe ale nie muszę go moczyć, bo po każdym malowaniu staram się wyczyścić w miarę dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ja podobnie jak @GregorS również mam łukowiaka, rozbieram do naga na czynniki pierwsze i czyszczę rozcieńczalnikiem do akryli.Skręcam w całość, jeszcze kilka "psiknięć" na sucho powietrzem i po kłopocie.Jeśli są gumowe oringi to rozcieńczalniki po jakimś czasie uszkodzą gumę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Dzięki za info Jutro coś pomyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 ja mam ultre po kazdym malowaiu rozbieram na czesci i wrzucam do acetonu,pozniej czyszcze szczegulnie dysze i tu uwazaj bo ja juz dwie dysze przez nieuwage rozepchalem,tak wiec ostroznie z tym czyszczeniem dyszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Ja nauczylem sie kilku rzeczy na wlasnej skorze. I tak, nie rozbieram areografu na czynniki pierwsze po kazdym malowaniu z powodu podanego przez kolege wyzej. Nie wrzucam calego pistoletu do nitro itp. Origni gumowe na pewno spuchno albo zostana pozarte . Po kazdym malowaniu wystarczy wyjac iglice i wyczyscic oraz przedmuchac nitro dysze. Dysze mam wkrecona na silikon i tak chyba z rok maluje, problemy sie skonczyly, wczesniej czysliclem do polysku, moczyelm, paranoja. Dodam tylko, ze uzywam najtanszych aregografow . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Czym najlepiej wyczyścić gruntownie aerograf ? Tak najdokładniej jak jest to możliwe - kupiłem używkę i chcę doprowadzić go do świetności Nazywa się to Scansol. Jeżeli się zdecydujesz to kup wyłącznie wersję w aerozolu. Wersje w żelu są już "ekologiczne" więc za wiele nie usuwają (ekologiczny jest zielony, normalny - przezroczysty) .Musisz tym czyścic na dworze i uzbrój się w dobre rękawiczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Ja nauczylem sie kilku rzeczy na wlasnej skorze. I tak, nie rozbieram areografu na czynniki pierwsze po kazdym malowaniu z powodu podanego przez kolege wyzej. Nie wrzucam calego pistoletu do nitro itp. Origni gumowe na pewno spuchno albo zostana pozarte . Po kazdym malowaniu wystarczy wyjac iglice i wyczyscic oraz przedmuchac nitro dysze. Dysze mam wkrecona na silikon i tak chyba z rok maluje, problemy sie skonczyly, wczesniej czysliclem do polysku, moczyelm, paranoja. Dodam tylko, ze uzywam najtanszych aregografow . Nie mam zamiaru go po każdym użyciu tak czyścić Tylko ten pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Jak dbasz tak masz. Jak będzie choćby mały syf to będą się cuda działy przy malowaniu i kombinowanie co się stało. Nie mówię aby rozkręcać na części pierwsze ale dbanie o czystość dyszy i zbiorniczka na farbę. HS Ultra wygląda na bardzo dobrą konstrukcję i chciałem zainwestować w tą zabawkę, ale jak padnie mi Łukowiak to pewnie go kupię (choć to będzie bardzo trudne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Na samym początku Witam wszystkich serdecznie, gdyż jestem tu nowy . Jestem 'świeży' jeśli chodzi o budowanie przynęt, kilka przynęt wykonałem, kilka ryb na nie również złapałem, malowałem sprejami i zdecydowałem sie na kupno aerografu. Tu pytanie do Was drodzy koledzy jaki zestaw (aerograf+kompresor) byłby dobry dla początkującego? Dodam iż mój budżet nie jest zbyt duży a mianowicie 300zł . Jeśli umieściłem temat w złym miejscu - przepraszam jeszcze sie nie orientuje Pozdrawiam.Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Za 3 stówki będzie ciężko ale damy radę Możę TG 180 + kompresor lodówkowy ? Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Manniek66 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi