lesiewicz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Panowie mam problem z aerografem evolution silverline ,niby powszechny ale kurcze nie mogę sobie z nim poradzić.Powietrze cofa się do zbiorniczka ,tak zwane bąbelkowanie.Wyczyściłem wszystko ,wymieniłem uszczelkę pod dyszę ,główny człon wymoczyłem w rozpuszczalniku i zonk ,nic nie pomaga wraz bąbelkuje.Jak psikam samą wodą to przy maksymalnym strumieniu troszkę psika ale gdy zmniejszam strumień zaczyna bąbelkować ,ktoś spotkał się już z takim problemem?Może ktoś ma jakiś pomysł? A czy od początku tak było czy dopiero po jakimś czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Już jakieś dwa lata użytkuję ,teraz się tak zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Miałem to samo. Zasyfiony jest. Rozbierz na czynniki pierwsze i dobrze wykąp w jakimś detergencie. Ja swój Pasche wykąpałem w zwykłym rozpuszczalniku do akrylu ale musisz uważać żeby ci uszczelek nie uszkodziło. U mnie ńic takiego nie nastąpiło. W szoku byłem jak zobaczyłem ile badziewia było w środku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Albo jakieś uszkodzenie mechaniczne, typu upadła Ci dysza, lub zabrudzenie, ew. dysza powietrza nie wkręca się do końca.trudno coś poradzić nie mając aerografu w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Jest wyczyszczony ,przepłukany ,wysterylizowani i błyszczy się jak psu jajca na wiosnę ,nie ma możliwości żeby coś było zasyfione ,uszczelki wymienione ,dla pewności nawet taśmą silikonową okręcałem newralgiczne miejsca ,ale to prosty w budowie pistolecik.Wychodzi mi na to że mam uszkodzone obydwie dysze ,nic już innego mi do głowy nie przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Dysze nie są wkręcane ,tam naprawdę nie za bardzo jest co uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 W tym modelu dysza nie jest wkręcana ,tu naprawdę nie bardzo jest co uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A dlaczego na tych zdjęciach nie masz wyjętej iglicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Dysza powietrza jest wkręcana. Sprawdź po skręceniu czy między dyszą powietrza a dyszą farby jest równa przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A bo mi się wyciągać nie chciało iglicy ,spoko jest prościutka jaj strzała.Jak sprawdzić po skręceniu czy przestrzeń jest równa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 U mnie pęcherzykowanie występowało przy uszkodzonej dyszy. Podczas cofnięcia iglicy, powietrze zamiast po igle do przodu, wpadało w pęknięcie dyszy i stąd to bąbelkowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Harobcia może to właśnie to ,sam nie wiem ,jedna stara dysza druga nowa ,może zbieg okoliczności i obydwie sa uszkodzone ,zakupię i sprawdzę. Edytowane 23 Października 2016 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A bo mi się wyciągać nie chciało iglicy ,spoko jest prościutka jaj strzała.Jak sprawdzić po skręceniu czy przestrzeń jest równa?Patrząc od przodu, najlepiej przez lupę. Dysza farby powinna być centrycznie w dyszy od powietrza, a między nimi powinna być przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A bo mi się wyciągać nie chciało iglicy ,spoko jest prościutka jaj strzała.Jak sprawdzić po skręceniu czy przestrzeń jest równa?A bo mi się nie chciało...Rozbierz to jeszcze raz i złóż poprawnie, czynność ponawiaj aż do skutku. Tam nie ma co się popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Zaraz biorę lupę i sprawdzam i centryczność i uszkodzenia ,dziękuję Panowie :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Harobcia może to właśnie to ,sam nie wiem ,jedna stara dysza druga nowa ,może zbieg okoliczności i obydwie sa uszkodzone ,zakupię i sprawdzę.Taką dyszę od farby łatwo można rozepchać iglicą i wtedy zwiększa się jej średnica co skutkuje efektem zapchania i cofania się powietrza.Zrób zdjęcie makro tej dyszy od farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 A bo mi się nie chciało...Rozbierz to jeszcze raz i złóż poprawnie, czynność ponawiaj aż do skutku. Tam nie ma co się popsuć Rozebrałem po to żeby pokazać jak to wygląda ,to prosty pistolecik i tak jak piszesz nie ma co się popsuć tak że stawiam na dyszę lub złe dopasowanie dyszy farby do powietrza ,zobaczymy ,napisze jak przestanie bąbelkować ,będzie dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Zaraz biorę lupę i sprawdzam i centryczność i uszkodzenia ,dziękuję Panowie :-).Najlepiej weź mikroskop )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Heh kurde ,przyjrzałem się i wychodzi chyba na to że obydwie sa uszkodzone i obydwie nie centryczne przez uszkodzenie ,dopiero pod lupą widać ,malutki elemencik kurde i ciężko to obadać ale to chyba to ,jeszcze raz dzięki :-).Kupuję nową i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Kurcze ale jak patrzę na zdjęcie Muddlera to u mnie to żadne uszkodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 No nie wygląda to najgorzej. Chociaż na pierwszym zdjęciu mam wrażenie że jest lekko wyszczerbiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Tak jedna jest lekko wyszczerbiona a druga jakby troszkę ścięta pod kątem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Nie no nie ma innej możliwości to musi być dysza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Pogadam jeszcze jutro ze szpeniemi od H&S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi