krzysiekt1991 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Mam tg i jestem zadowolony :-) polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 ja kupilem nowy aerograf pare dni temu Adler AD-7790 dysza 0,3mm + 0,2mm dalem 150 zl psika sie fajnie mogę polecic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedzi Krystiano1981r - wpisywałem w wyszukiwarke kilkukrotnie i nic nie znalazlem :/ dzieki za linki. Maniek66 - aero wygląda dość ciekawie ale chciałbym juz coś z kompresorem w zestawie, ewentualnie jakis dokupić (złe wspomnienia z kompresorem lodówkowym ) a co powiecie o zestawach z alledrogo ? Czy w ogóle do czegoś sie nadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 To w tej cenie będzie kiszka, te wszytskie mini komprsorki szybko się grzeją i są niemiłosiernie głośne :/ A co było nie tak z lodówkowcem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 tak właśnie myślałem ;/ boje się tych lodówkowców straszliwie kiedyś pompowałem opone w rowerze no i nie wytrzymał i wystrzelił, huk ogromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A tam, jak wszytsko jest porządnie zrobione to nie ma się czego bać Ja kilka dni temu ogarnąłem sobie zestaw HS Ultra + kompresor lodówkowy za niecałe 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Masz racje Kolego, ale niestety trzeba troszke sie na tym znać a ja nie ukrywam że w takich sprawach jestem miękka ci**a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 zauważyłem że alledrogo jest zaśmiecone takim oto sprzętem http://allegro.pl/kompresor-sprezarka-einhell-24l-bezolejowa-i4143813034.html wszyscy sprzedają jako "używane" lub "uszkodzone" - a to nie ma kółek, a to nie ma filtra, a to osłona podrapana. Używał ktoś takiego "cuda techniki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Bierz śmiało. Chodzą ładnie, duże zbiorniki. Widać, że wygodny w transporcie, można między pokojami transportować. No i firmowy, to też plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ...boje się tych lodówkowców straszliwie kiedyś pompowałem opone w rowerze no i nie wytrzymał i wystrzelił, huk ogromnyKompresor z agregatu lodówkowego nie wytrzymał ? (czy opona rowerowa) ?Przyznam że chciałbym zobaczyć tę konstrukcję, może to zawór bezpieczeństwa zadziałał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 (edytowane) Zwierzu - Kompresor nie wytrzymał... pompowałem opone do roweru typu BMX więc było ok 7 barów, także pewnie miał prawo wystrzelić o ile dobrze pamiętam wypluł olej. (zapomniałem dodać iż była to zwykła pompka bez butli.) Co do aero wybrałem tego Adlera którego polecał Adam L. juz zamówiony więc mam nadzieję że na początek da rade Co do kompresora... hmmm... chyba jednak zainwestuje w jakiegos olejaka z allegro za ok 350zł Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Tszonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A no to mów, że zrobiłeś go po prostu niechlujnie Zrób sobie porządnego lodówkowca, z zaworem bezpieczeństwa, wyłącznikiem ciśnieniowym i obowiązkowo na wylocie filtr,który wyłapie właśnie ten olej i wodę Przy 7 barach raczej nie powinien strzelić, mi spokojnie pompuje do 10 bar i ciągnie dalej...ale wolę nie ryzykować Dobijam do 6 i pełen komfort pracy.Ostatnio malowałem w nocy to nawet mój mega czuły jamnik się nie obudził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Maniek66 jak robiłeś lodówkowca, agregat dałes nowy czy jakis z odzysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Z odzysku, dziwie sie ze to dziala ...agregat ma prawie 40 lat a ostatnie 10 stał w piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Cześć, planuję zakupić aerograf ciut lepszy od mojej chińskiej pierdziawy i zastanawiam się nad dwoma- pierwszy to Neo for Iwata a drugi HS Ultra. Który z nich, a ewentualnie może jakiś inny, byście mi polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Piotrek jak chcesz coś lepszego poszukaj czegoś z regulacja spustu. Nie wiem ile chcesz wydać i czy w Twojej kasie uda sie coś takiego znaleźć ale na prawdę warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Z tych dwóch w/w bierz ultra. Neo to zwykły chinol. Ultra to dobre aero i z częściami w razie w nie będzie problemu, na to też trzeba zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Polukam jeszcze ale pewnie wezmę ultrę z dwiema iglicami. Chodzi mi głównie o to, żeby uczciwie podawał farbę i się nie zatykał co 5 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Polukam jeszcze ale pewnie wezmę ultrę z dwiema iglicami. Chodzi mi głównie o to, żeby uczciwie podawał farbę i się nie zatykał co 5 min.Co do zatykania to głównie wina farby,wcześniej używałem pactry i co chwilę się zapychało a teraz kupiłem createxa i jest super polecam bo warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) A nie uważasz, że to wina farb?Mam 3xTG180 i coś za 40zl i żaden, się nie zatyka odkąd zacząłem kombinować z lepszymi samochodowymi. I nie ma znaczenia, że trochę rozcieńczalnika odparowało. Powietrza trochę więcej i jedzie. Daj mi na PW adres, to wyślę ci na próbę trochę (napisz jaki kolor, mniej więcej). Może zaoszczędzisz. Edytowane 9 Maja 2014 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 A nie uważasz, że to wina farb?Mam 3xTG180 i coś za 40zl i żaden, się nie zatyka odkąd zacząłem kombinować z lepszymi samochodowymi. I nie ma znaczenia, że trochę rozcieńczalnika odparowało. Powietrza trochę więcej i jedzie. Daj mi na PW adres, to wyślę ci na próbę trochę (napisz jaki kolor, mniej więcej). Może zaoszczędzisz.To i ja chętnie skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 W tym przypadku chyba nie, bo aero mam naprawdę tragiczne- daleko mu do TG180. Mam chwilowy przypływ gotówki więc chcę części nie przepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Haha pijak. Jak masz na tyle tego przypływu gotówki to tak jak pisałem zainwestuj w coś z regulacja spustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 No to właśnie inwestuję w spust ale tak jak pisałem nie wszystko chcę przepić, nie te lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Daj znać co znalazles i w jakiej kasie bo może bym sobie nowy sprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi