Skocz do zawartości

Aerograf w pytaniach i odpowiedziach

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi :)

Krystiano1981r - wpisywałem w wyszukiwarke kilkukrotnie i nic nie znalazlem :/ dzieki za linki.

Maniek66 - aero wygląda dość ciekawie ale chciałbym juz coś z kompresorem w zestawie, ewentualnie jakis dokupić (złe wspomnienia z kompresorem lodówkowym :D )

a co powiecie o zestawach z alledrogo ? Czy w ogóle do czegoś sie nadają?

zauważyłem że alledrogo jest zaśmiecone takim oto sprzętem http://allegro.pl/kompresor-sprezarka-einhell-24l-bezolejowa-i4143813034.html wszyscy sprzedają jako "używane" lub "uszkodzone" - a to nie ma kółek, a to nie ma filtra, a to osłona podrapana. Używał ktoś takiego "cuda techniki"? :P

...boje się tych lodówkowców straszliwie :P kiedyś pompowałem opone w rowerze no i nie wytrzymał i wystrzelił, huk ogromny

Kompresor z agregatu lodówkowego nie wytrzymał ? :rolleyes: (czy opona rowerowa) ?

Przyznam że chciałbym zobaczyć tę konstrukcję, może to zawór bezpieczeństwa zadziałał ?

Zwierzu - Kompresor nie wytrzymał... pompowałem opone do roweru typu BMX więc było ok 7 barów, także pewnie miał prawo wystrzelić :P o ile dobrze pamiętam wypluł olej. (zapomniałem dodać iż była to zwykła pompka bez butli.)

Co do aero wybrałem tego Adlera którego polecał Adam L. juz zamówiony więc mam nadzieję że na początek da rade :)

Co do kompresora... hmmm... chyba jednak zainwestuje w jakiegos olejaka z allegro za ok 350zł

Edytowane przez Tszonek

A no to mów, że zrobiłeś go po prostu niechlujnie :) Zrób sobie porządnego lodówkowca, z zaworem bezpieczeństwa, wyłącznikiem ciśnieniowym i obowiązkowo na wylocie filtr,który wyłapie właśnie ten olej i wodę :) 

Przy 7 barach raczej nie powinien strzelić, mi spokojnie pompuje do 10 bar i ciągnie dalej...ale wolę nie ryzykować :D Dobijam do 6 i pełen komfort pracy.Ostatnio malowałem w nocy to nawet mój mega czuły jamnik się nie obudził ;) 

• 3 tygodnie później...

Polukam jeszcze ale pewnie wezmę ultrę z dwiema iglicami. Chodzi mi głównie o to, żeby uczciwie podawał farbę i się nie zatykał co 5 min.

Co do zatykania to głównie wina farby,wcześniej używałem pactry i co chwilę się zapychało a teraz  kupiłem createxa i jest super polecam bo warto

A nie uważasz, że to wina farb?

Mam 3xTG180 i coś za 40zl i żaden, się nie zatyka odkąd zacząłem kombinować z lepszymi samochodowymi.  I nie ma znaczenia, że trochę rozcieńczalnika odparowało. Powietrza trochę więcej i jedzie.

Daj mi na PW adres, to wyślę ci na próbę trochę (napisz jaki kolor, mniej więcej). Może zaoszczędzisz.

Edytowane przez krzychun

A nie uważasz, że to wina farb?

Mam 3xTG180 i coś za 40zl i żaden, się nie zatyka odkąd zacząłem kombinować z lepszymi samochodowymi.  I nie ma znaczenia, że trochę rozcieńczalnika odparowało. Powietrza trochę więcej i jedzie.

Daj mi na PW adres, to wyślę ci na próbę trochę (napisz jaki kolor, mniej więcej). Może zaoszczędzisz.

To i ja chętnie skorzystam :)