pafek Opublikowano 27 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Waci, Szpiegu możecie podać więcej szczegółów na temat tej modyfikacji łukowiaka ? Gdzie można zamówić taką mod. a może samemu da się wykonać ? Pokażcie jakąś fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 A oto moje pierwsze malowanie aerografem,a raczej wykańczanie przynęty za pomocą aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GBartek89 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam!Mma pytanie dotyczące samej dyszy aerografu.Jaką dysza musi mieć średnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Waci, Szpiegu możecie podać więcej szczegółów na temat tej modyfikacji łukowiaka ? Gdzie można zamówić taką mod. a może samemu da się wykonać ? Hmm - a co tu pisać - są dwa modele łukowiaka - ze zbiorniczkiem z boku i z góry. Ten z góry jest fabrycznie przewidziany sprzez producenta do używania strzykawek - IMHO - świetny pomysł. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Przerabiać na Łukowiaka nie warto, lepiej kupić u producenta. Masz serwis i gwarancję. Sam jakiś czas temu nabyłem na Allegro Łukowiaka na strzykawkę w kiepskim stanie. Serwis kosztował mnie 40 zł + przesyłka. Ale było warto, nie mam już gumowych uszczelek, tylko teflonowe,oczywiście nie obyło się bez wymiany iglicy i dyszy. Sprzęt na lata oczywiście przy odpowiednim traktowaniu. Po pierwszych próbach z farbkami jestem z niego bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Jeśli można to dajcie jakieś namiary na tego producenta łukowiaka właśnie zaczynam szukać jakiejś w miare solidnej zabaweczki i w miare za rozsądne pieniądze Jeszcze jedno pytanko jak sobie poradzić z takim fantem- otóż z nowym rokiem moja administracja zrobiła mi niespodziankę i zmieniła napięcie w piwnicy gdzie troczę strugam z 220V na 110V mój kompresorek tak wypieszczony poszedł w kąt -jak temu zaradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Namiarow na lukowiaka nie mam niestety a z ta piwnica to wspolczuje ja mam dokladnie to samo chociaz sobie dociagnolem 220 do niej, rozwiazaniem moze byc jakis prostownik zakupiony w sklepie elektrycznym powinni cos takiego miec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Witam,Z piwnicą to współczuję - ale na to też jest sposób. Oficjalny czyli podlicznik i własne 220. Przejście na 110 V zazwyczaj jest realizowane przez włożenie na wej. instalacji diody połówkowej i po sprawie. Sprawa niewielka i mieści się w puszce. Ale lepiej załatwić to oficjalnie bo grzebanie w cudzej instalacji niezgodne z prawem i można mieć nieprzyjemności.Kontakt do Łukowa:Aero Laboratorium Mechaniki Precyzyjnej Andrzej Goławskiul.Siedlecka 29,21-400 Łuków tel.: 025 7982370Jak będzie problem z kontaktem to na priv mogę podać komórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanG Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Dzięki za pomoc dzisiaj już próbowałem się dodzwonić ale chyba troszeczkę za późno, jutro spróbuję, a z piwnicą nie chcą w ogóle ze mną rozmawiać w administracji a z 5 piętra trochę za daleko ciągnąć kabel, muszę chyba pójść w łaskę do sąsiada z parteru, albo szukać jakiegoś kompresorka na mniejsze napięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zamiast szukać nowego kompresorka łatwiej będzie załatwić transformator 110V/220V jak nie znajdziesz gotowego to zamóww warsztacie elektromechanicznym i po sprawie.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 @RomanG napisałDzięki za pomoc dzisiaj już próbowałem się dodzwonić ale chyba troszeczkę za późno, jutro spróbuję, a z piwnicą nie chcą w ogóle ze mną rozmawiać w administracji a z 5 piętra trochę za daleko ciągnąć kabel, muszę chyba pójść w łaskę do sąsiada z parteru, albo szukać jakiegoś kompresorka na mniejsze napięcie. Nie ma potrzeby ciągnąć kabli wystarczy że masz światło w piwnicy i kupisz sobie rozgałęźnik wkręcisz w miejsce żarówki i po kłopocie.Oczywiście nie jest to zbyt legalne Tu masz link do aukcji takiego rozgałęźnika:http://www.aukcja.interia.pl/show_item.php?item=295875963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2008 Witam,Mam pytanie, czy do aerografu można stosować lakiery poliuretanowe, a konkretnie domalux? Jeżeli tak to jaki aerograf byłby najlepszy do tego celu?Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam,Mam pytanie, czy do aerografu można stosować lakiery poliuretanowe, a konkretnie domalux? Jeżeli tak to jaki aerograf byłby najlepszy do tego celu?Pzdr.Tarłoś Nigdy nie stosowalem ale wydaje mi sie ze mozesz zapchac dysze i bedzie problem,chyba ze bardzo rozcienczysz lakier, ale ja i tak bym sie bal. Jesli chcesz lakierowc woblery prostsza i szybsza jest metoda przez zanurzanie woblera w lakierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Musiałbyś mieć dosyć dużą dyszę powyżej 0,4. Najlepszym ,najszybszym i najpraktyczniejszym rozwiązaniem jest zanurzanie, szkoda Twojej pracy chyba że.... masz lakier dwuskładnikowy wtedy dysza 0,3 mm wystarczy (odkręcona ma prawie max) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 WitamWiem woblery przez zanurzenie ale ja nie będę malował woblerów , tylko inne rzeczy - a tych skolei nie da się zanurzyć.Czyli teoretycznie mocno rozcięczonym domaluksem da się pomalować?A aerograf też pewnie musi być solidny - tzn metalowy?Pzdr.Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Domaluxem także można malować przy pomocy aerografu.Najlepiej jeszcze go rozcieńczyć.Kiedyś malowalem i lakierowalem dla kolegi kask motocyklowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn1990 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 witam, licze na wskazowki cenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 ile chcesz na to przeznaczyć pieniędzy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Łuków F3 - około 200 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinn1990 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 do 100zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 200 PLN to rozsądna granica. Pamiętaj też, że będziesz potrzebował części zamiennych. Łuków ma też bardzo ciekawie rozwiązane podawanie farby, bo jako pojemników używa się uciętych strzykawek - można więc mieć kilka pojemników z farbą i jeden z rozpuszczalnikiem do płukania - łatwość zmiany koloru (nie trzeba płukać pojemnika i areografu). Za 100 PLN można coś tam znaleźć, ale raczej nie warto. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 tak samo jak psulek polecam Łukowiaki naprawdę warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Ja mam taki i polecam http://www.allegro.pl/item689317782_profesjonalny_aerograf_e w_770_0_2mm_sklep_lodz.html myślę że najważniejsza jest dysza a konkretnie jej średnica (preferuję 0,2)i możliwość ustawienia skoku iglicy.tak pokrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 teraz to są czasy na tej aukcji znalazlem kompresor za jakies 300 zł jeszcze jakieś 4 5 lat temu kosztował by pewnie z 600 zł a i tak najlepszym rozwiązaniem było zrobienie kompresora samemu, a za te pieniądze o których mowisz i tak bym wolal kupić łukowiaka niż chińszyzne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mi106 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 ŁUKÓW F3 może ktoś podać gdzie można to kupić...najlepiej jakieś namiary na sklep internetowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi