weizen Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2017 http://allegro.pl/aerograf-3-dysze-pistolet-lakierniczy-areograf-waz-i5435128522.html Warto brać ten aerograf wcześniej miałem jakiś tani do 50 zł który zrobiły pewnie małe chińskie rączki i masakrycznie się malowało a szukam jakiś do 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Odpowiedzi masz kilka stron wcześniej - jakość malowania nijak się ma do ceny aerografu. Edytowane 18 Stycznia 2017 przez wobo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Będę zaczynał zabawę z aerografem i mam zamiar właśnie kupić kilka farb. Parę już mam, bo malowałem pędzlem kilka wobków. Na razie mam kilka akryli w tybkach (głównie Maimeri fluo i Maimeri Polycolor) i na razie kilka takich chcę dokupić (pewnie później bardziej profesjonalne, tym bardziej że są w przygotowaniu u kol. Rudi).Kupując pierwsze farby nie zwróciłem uwagi i dwie z nich są podpisane jako Vinyl, ni Acrillico. Czy nadają się do użycia i nie zmyje ich Hartzlack lub Domalux?Wydaje mi się, że na jednym czy 2 woblerach ich użyłem i chyba nie zmyło (ale używałem do nich chyba lakieru jachtowego).I druga sprawa - jak bardzo je rozcieńczyć do aerografu i czy wystarczy rozcieńczyć wodą czy rozpuszczalnikiem (wiem, że przy wodzie trzeba będzie je szybciej użyć). Lepiej użyć wody destylowanej czy zwykłej kranówy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 rozcieńczaj wodą destylowaną do konsystencji mleka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ktoś tu kiedyś wspominał, że ma namiar na sprzedającego butle wraz ze stelażami po kompresorach ze sprzętu stomatologicznego. Mogę prosić o przypomnienie kto to był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Ktoś tu kiedyś wspominał, że ma namiar na sprzedającego butle wraz ze stelażami po kompresorach ze sprzętu stomatologicznego. Mogę prosić o przypomnienie kto to był.Kolego mam takie dwie butelki (3-5 litrów muszę sprawdzić)ze stelażami mniejsze kupiłem w tamtym roku w Polsce,bo miałem sam robić lodówkowce dwa,ale w międzyczasie trafiłem okazyjnie już gotowego,do dziś gość czeka na mój znak gdzie ma je wysłać,bo mu z góry zapłaciłem i tak się umówiliśmy,mi wiszą to mogę odstąpić po tyle co kupiłem plus wysyłka,a to były jakieś grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiak cast Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Chętnie odkupilbym taka esox napisz ile chcesz za nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox1972 Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 Chętnie odkupilbym taka esox napisz ile chcesz za nią.napisz na priv,bo już jeden kolega też interesowny to bym was obdzielił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 czy ktoś próbował nabijać butlę kompresorem do pompowania kół taki tani ?posiadam butlę około 10l i się zastanawim czy taki kompresor Podola. z lodówki jest trochę duży i narazie w moim przypadku odpada. na jaki okres pracy taka butla nabita do 3-4 barow będzie wystarczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Szkoda zachodu ze dwie minutki , oczywiście jeśli taka butla będzie miała reduktor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 czemu szkoda zachodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dwie minuty pracy aerografu a może i mniej...Kolega wyżej chyba jasno napisał.Ja potwierdzam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierat Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam szanowne grono kolegów Od jakiegoś czasu strugam sobie z lepszymi i gorszymi efektami,dużo uczę się dzięki temu forum a właściwie Wam Dotarłem do etapu zagruntowanych drewniaków w śnieżce akrylowej po kąpieli w caponie jako lakier zastosuję hartzlack.Zdecydowałem się na malowanie aerografem bo rękę do malowania farbami rozpylanymi mam (a przynajmniej żyje w takim przekonaniu) pędzelki gąbeczki odpadają. Tematyki aerografów nie mam zgłębionej na tyle aby zakupić taki model nie tylko na przysłowiowy "początek" ale też bez przesady z "PRO" Myślę że będzie to raczej malowanie małych ilości tylko dla siebie i kilku kolegów.Czytając temat/tematy jako polecane (tak na moje warunki użytkowania) przewijały się modele TG 180k i TG 130k. Ja wyszukałem takie:http://allegro.pl/aerograf-tg116-3-zbiorniki-3-dysze-areograf-wezyk-i6338326173.html http://allegro.pl/aerograf-pistoletowy-fengda-bd-116k-dysze-02-03-05-i6282374173.html#thumb/2 http://allegro.pl/profesjonalny-aerograf-s-line-3-dysze-wezyk-kpl-i6285323922.html http://allegro.pl/aerograf-kaseta-odwadniacz-3x-dysza-02-03-05-i6282356163.html Ten pierwszy widziałem tu na forum że ktoś wrzucał ale nie mogę już tego wykopać reszty nie widziałem bądź nie trafiłem co nie powinno dziwić zważywszy na obszerność tego forum Koledzy proszę poradźcie coś może macie, używacie lub mieliście i odradzacie, jak już jakiś polecicie napiszcie coś o farbach przy tej konfiguracji jaką założyłem.Za wszelką pomoc z góry Dziękuję Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Panowie potrzebuję jakiegoś sprawdzonego serwisu aerografów najlepiej w Warszawie Coś się dzieje z moją Ultrą... Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Siemasz Daniel co tam się dzieje z aero może pomogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Siema Przemek. Ty to człowiek z sercem jesteś zawsze chętnie pomożesz Zaczął pluć farbą...więc doszedłem do wniosku, że rozepchałem dyszę 0,4mm przy ostatnim czyszczeniu. Kupiłem nową dyszę i iglicę od razu to teraz daje dziwny strumień taki bardziej prostokątny (szeroki) a nie skupiony punktowy... Nie mam pojęcia o co chodzi... a wobki czekają... Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witaj w swiecie H&S ultra Nie wiem za co ludzie polecaja ten aerograf PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Śmigałem nim 2,5 roku i byłem zadowolony... No to co polecicie w tej cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Danielu kup sobie pseudo Iwate np taką , już parę lat temu polecałem tego sprzedawcę . http://www.fine-art.com.pl/aerograf-s-brush-fineline.html Nawet dwie kupisz , będzie się wygodniej pracowało . Niby chińskie badziewie ale znakomicie podrobione i z gwarancją . Po też nie zbankrutujesz jak zajedziesz uszczelki czy zerwiesz dyszę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Danielu kup sobie pseudo Iwate np taką , już parę lat temu polecałem tego sprzedawcę . Nawet dwie kupisz , będzie się wygodniej pracowało . Niby chińskie badziewie ale znakomicie podrobione i z gwarancją . Po też nie zbankrutujesz jak zajedziesz uszczelki czy zerwiesz dyszę .Zbyszku a masz porownanie ow maszyny do TG180? Obie sa podrobkami Iwaty. Od TG za 15$ nie ma co oczekiwac, od razu widac chinska jakosc ale maluje sie tym dobrze. Pytam bo ostatnio widzialem u jednego kolesia naprawde dobra podrobke Iwaty, taka z gornej polki. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Danielu kup sobie pseudo Iwate np taką , już parę lat temu polecałem tego sprzedawcę . Nawet dwie kupisz , będzie się wygodniej pracowało . Niby chińskie badziewie ale znakomicie podrobione i z gwarancją . Po też nie zbankrutujesz jak zajedziesz uszczelki czy zerwiesz dyszę .Zbyszku a jak z dokupieniem do tego części później ? P.S. Przy okazji jak już o tym mówimy są jakieś przejściówki żeby podłączyć 2 aerografy do jednego kompresora? Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Są: http://allegro.pl/rozdzielacz-trojnik-pneumatyczny-zlaczki-1-4-i6673758654.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 http://allegro.pl/listing?string=rozdzielacz%20powierza%20do%20aerografu&bmatch=base-relevance-floki-5-uni-1-1-1025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zbyszku a masz porownanie ow maszyny do TG180? Obie sa podrobkami Iwaty. Od TG za 15$ nie ma co oczekiwac, od razu widac chinska jakosc ale maluje sie tym dobrze. Pytam bo ostatnio widzialem u jednego kolesia naprawde dobra podrobke Iwaty, taka z gornej polki. PozdrM Osobiście nie mam ani jednego ani drugiego obydwa macałem i używałem lecz nie w tym samym czasie stąd trudno mi się wypowiedzieć odnośnie różnic stricte użytkowych .Ale wizualnie są identyczne . Takie samo mocowanie osłon i dyszy , uszczelki tylko tam gdzie to konieczne . Poleciłem ten aero koledze i sam osobiście mu odbierałem bo akurat mam z pracy do nich zaledwie kilka kilometrów . Przy tej okazji kilka minut rozmawiałem ze sprzedawcą podobno nie mieli jeszcze reklamacji tych aero nawet zanim zaczęli je brandować swoją nazwą . Przy przekazaniu odpaliłem i trochę popryskałem po czym zmieniliśmy dyszę na 0,3 . Wiadomo metaliki z grubą miką małe dysze to se neda . Pełna regulacja wszystko dobrze spasowane . Jak dla mnie macologicznie było zajebiste , i jak zajadę któryś ze swoich wynalazków to na pewno się u nich w takiego doposażę . Koleżka też nie narzekał choć parę razy dzwonił z jakimiś tam drobiazgami , //pomoc telefoniczna była wystarczająca typu odkręć osłonę i oczyść dyszę // a to jego pierwsze aero nie ze strzykawek i długopisów i sobie chłopak radzi . Zbyszku a jak z dokupieniem do tego części później ? P.S. Przy okazji jak już o tym mówimy są jakieś przejściówki żeby podłączyć 2 aerografy do jednego kompresora? Mieli dysze uszczelki wszystko na stanie i od reki . Co do Ps. U mnie wszystko śmiga na wężykach i złączkach akwarystycznych i tak od lat . Nie widzę potrzeby zmiany w tym osprzęcie wszystko działa bezawaryjnie . A zero stresu jak się przydepnie czy cóś takiego . Wręcz są plusy , kilka metrów tych przewodów jest i czasami jak widzę ze już się perełki wody w wężykach zbierają odłączam , ciśnienie max kilka strzałów i suchutko . Malujemy dalej . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi