psulek Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Zakład Mechaniki Precyzyjnejul. Siedlecka 2221 - 400 Łukówtel.(0 - 25 ) 7982370 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 małe pytanko czy znacie jakąś alternatywe dla aerografu?tj chodzi mi o firmę sprzedajaca spraye z mozliwoscią wymieniania dysz,chodzi o różne średnice i co idzie za tym różne rozpylanie farby,wszelkie info cenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Spraye do graffiti Można do nich dokupić dyszę o rożnych średnicach. Polecam firmę Montanna puszka 500ml kosztuje około 14zł, gamma kolorów jest bardzo duża o wiele większa niż spraye samochodowe. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 dzieki za namiar .znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 8 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Spraye nie są alternatywą dla aerografu.To są trzy kroki do tyłu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 wiem wiem że to nie to samo co aero.ale ja potrzebuję jednego koloru jednorazowo,wiec nie koniecznie chce kupowac aero,ewentualnie jak efekt bedzie lipa to zainwestuje.chcę zobaczyc jak wyglada nanoszenie cienka dyszą,bo sa takie koncówki w sprayach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Jaka powinna być średnica dyszy w areografie do dość dokładnego malowania? Czy o,2mm wystarczy? A jakich wy używacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Jesli chcesz malować to stanowczo 0,2 ale do zdobienie luki płetewki to 0,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Nie wiem co masz na myśli dokładne malowanie.Jeśli chodzi Ci o malowanie areografem promieni płetw czy też jakiejś drobnej faktury np. łuski, to zapomnij o takim pomyśle.Takie żeczy maluje się przez szablony, no chyba że masz bardzo cierpliwą ręke.Ja mój pierwszy aero kupiłem z dyszą 0,2 a teraz mam dyszę 0,3 i ta jest najbardziej optymalna.Można szybko pomalować wobler podkladem a regulując przepływ powietrza i farby możesz malować nawet kreseczki o gr 1-1,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Ja mam dwa rodzaje jeden z dyszą 0,2 drugi 0,3 używam teraz zamiennie ze wględu na to że tenz dyszą 0,3 ma większy zbiorniczek (21ml) i wygodniej maluje sie większą partię jednym kolorem , do deseni używam jednak 0,2mm reguluję skok iglicy ,ciśnienie powietrza i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 A jaką farbę polecacie do aerografu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 27 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Na początek mogą być akryle np.VallejoAle z tego co pamiętam akryle zapychały ddysze i trzeba bylo często czyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Też używam akryli i mam ten sam problem. Stąd moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ja używam farb nitro, super się maluje tylko trzeba je odpowiednio rozrobić z rozpuszczalnikiem nitro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 a pozniej jaki lakier na to dajesz poldek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ja daje domalux do parkietów lub wcześniej lakierowałem tez domalux Alkilak (do parkietów jest lepszy według mnie). Lakieruje je poprzez zanurzenie i jest w tedy fajna gruba warstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Chcę kupić areograf. I teraz pytanie. Czy aby ten areograf w ogóle malował to muszę mieć sprężarkę powietrza, czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Aerograf na sprężone powietrze( butla ) możesz kupić w sklepie modelarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszczu Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Ale czy taki zwykły areograf to musi miec sprężarke czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Musi mieć, inaczej farba nie ma jak wyjść z pistoletu..to tak jak z dużymi zestawami do malowania np. aut tyle że w mniejszej skali. Taka sprężarke możesz juz spokojnie kupic za 300 zł, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam, Myslę o kupnie czegoś takiego: http://allegro.pl/aerograf-tg180-0-3-0-25-z-regulacja-cisn-p istolet-i1978416642.html lub http://allegro.pl/bd-203-aerograf-0-2-0-3-waz-szy-nastepca-t g-180-i2007354716.html Co o tym sądzicie?Macie jakieś porównanie pierwszego do drugiego? Polecac ie aero ze zbiorniczkiem. Jaki konkretnie ewentualnie? Link do Alle mile widziany ... Nie usmiecha mi się za bardzo wydawać 400 zł na lepszy sprzęt, a to ponoć jest dobre urządzenie (skłaniał bym się ku TG-180). Doradzcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 bierz na dyszy 0,2 http://allegro.pl/aerograf-tg180-dysze-0-2-0-3mm-regulacja-c isnienia-i2003858918.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Dziękiz a odpowiedź. A co z aero z wymiennymi zbiorniczkami na farbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 Możesz nakładać areo ale pamiętaj ze musisz go dobrze wymyć po malowaniu,bo jak zaschnie to na amen,nie przechylaj aerografu w trakcie malowania żeby lakier nie dostawał się na spust Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 28 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2011 A jakiej firmy farbek używacie? Myślałem o PACTRA. Co WY na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi