Patriota22 Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Kompletuje sprzęt do malowania i mam pytanie czy brać ten lodówkowiec za 150 zł czy szukać czegoś innego bo na allegro za takie pieniądze to chyba prócz głośnego chinczyka nic nie dostane? https://www.olx.pl/oferta/sprezarka-z-agregatu-od-lodowki-do-aerografu-CID628-IDoe4Qc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Niedostępne ogłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriota22 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Niedostępne ogłoszenie Nie doczekałem się odpowiedzi, więc pojechałem i kupiłem lodówkowca za 150 zł wiec usunał już ogłoszenie:D działa fajnie cichutko chodzi, butla duża wiec chyba się opłacało, spokojnie pompuje do 6 bar farby juz zamówione, jeszcze aerograf i można powoli trenować heh 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 I dobrze zrobiłeś. Czy jest wyłącznik ciśnieniowy? Jak nie ma to warto zamontować.Agregat potrafi znacznie więcej niż 6 bar ciśnienia dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriota22 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 I dobrze zrobiłeś. Czy jest wyłącznik ciśnieniowy? Jak nie ma to warto zamontować.Agregat potrafi znacznie więcej niż 6 bar ciśnienia dać. Dał mi do ręki wyłącznik ciśnieniowy że jak chcę to żebym sobie zamontował no i oczywiście to zrobię, no mówił ze raz do 8 barów nabił to jeden z filtrów powietrza się zdeformował heh, z tego co mówił to jest to solidna butla gaśnicza górnicza i więcej wytrzyma niż taka zwykła ale żeby nie było to ten wyłącznik założę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Bez wyłącznika ciśnieniowego masz w domu uzbrojoną bombę. Nie przesadzam. Kompresor jest cichy, więc nie słychać gdy pracuje, a może sprężyć powietrze do naprawdę sporych ciśnień. Wiem, bo znajomy testował dużo mniejszy agregat wymontowany z niewielkiego klimatyzatora, podłączył go do 50 litrowej butli od gazu technicznego (CO 2). Rano gdy wszedł do warsztatu, ciśnienie gazy było tak wysokie, że głównym problemem było, jak rozszczelnić układ, by całość nie eksplodowała. Wybuch butli z propan-butanem może rozerwać pół domu, tu szkody mogą być jeszcze poważniejsze. Do malowania aerografem nie zdarza mi się stosować ciśnienia powietrza powyżej dwie atmosfery, a często przy precyzyjnym malowaniu detali ciśnienie jest poniżej jednej atmosfery. Nie wygłupiaj się z testowaniem zestawu ośmioma barami, to za dużo na potrzeby malowania aerografem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Panowie proszę o pomoc.Potrzebuje ten zawór z jeszcze jednym wejściem.Mam oryginalny kompresor z butlą 50 litrów i chciałbym w tym miejscu podłączyć jeszcze agregat lodówkowca. W ten sposób dzięki jednemu zbiornikowi chciałbym mieć kompresor z lodówkowca.Jak nazywa się ten zawór ??Czy istnieje w ogole takie z jeszcze jednym wejsciem ?? Edytowane 30 Stycznia 2018 przez radekc1991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Jak się nie mylę to to http://allegro.pl/zawor-zwrotny-kompresor-sprezarka-gz-1-2x1-2-i5992596846.html ,Ja tylko taki widziałem i używam Edytowane 30 Stycznia 2018 przez kooper82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jak chcesz zrobić takiego przeszczepa , to chyba się nie obejdzie przed zamontowaniem 2 zaworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jak się nie mylę to to http://allegro.pl/zawor-zwrotny-kompresor-sprezarka-gz-1-2x1-2-i5992596846.html ,Ja tylko taki widziałem i używam ten ma 3 ostwory i jest "klasyczny" . Ja potrzebuję jeszcze jedno wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 ten ma 3 ostwory i jest "klasyczny" . Ja potrzebuję jeszcze jedno wejście.To takiego kolego nie widziałem. Tak jak pisałem wcześniej chyba będzie trzeba zamontować 2 zawór . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 To może trójnik przed ten zawór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 To może trójnik przed ten zawór?To by mogło zdać egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 To pokaże jak to ogarnelem . Wstawiłem trójnik przed zawór, z drugiej strony jakieś przejściówki aby dopasować wszędzie gwint i szybko złączka do podłączania kompresora. Jedyny myk co trzeba zrobić to od zasilania silnika kompresora dać zasilanie na lodówkowca. A na jednym z przewodów zasilających silnik główny kompresora dać włącznik 1/0 by można sobie decydować kiedy rozłączać oryginalny głośny silnik ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Małe pytanko, warto kupić TG-180 z 3 dyszami ( 0,2 0,3 0,5) czy może wystarczy z dwoma (tj 0,2, 0,3)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Małe pytanko, warto kupić TG-180 z 3 dyszami ( 0,2 0,3 0,5) czy może wystarczy z dwoma (tj 0,2, 0,3)?Jak dla mnie warto kupić z jendą 0,5 mm innych nie uzywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szkutnik Opublikowano 21 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Ok, dzięki Jeszcze mam pytanie odnośnie oznaczenia TG 180 jedne są z "S" a niektóre z "K"- które lepsze i czym się różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Ok, dzięki Jeszcze mam pytanie odnośnie oznaczenia TG 180 jedne są z "S" a niektóre z "K"- które lepsze i czym się różnią?No własnie ..jest jakaś roznica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 K ma osuszacz/skraplacz i chyba tylko tym się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Zna ktoś może kogoś kto zajmuje się serwisem areo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2018 Zna ktoś może kogoś kto zajmuje się serwisem areo?A jakie objawy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Już ogarnięte przez kolegę Kaszub Blair rozpuścił się jeden oring pod zbiorniczkiem z farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Witam.Posiada ktoś może Aerograf fine art 180x i może coś o nim powiedzieć! ?.Zastanawiam się czy byłby on "wystarczajacy" czy lepiej dołożyć (2 i pół razy tyle) i kupić hs ultra. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skryty Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Nikt nie testował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scca Opublikowano 28 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Dobra co prawda nie używałem tego chinola,bo to typowy chinol, tylko zrobiony dla fine.Napewno da radę ale wiem jedno "za chwilę" bedziesz szukał czegoś lepszego więc warto od razu kupić podstawowego H&S i masz z głowy.Plusem H&S jest łatwo dostępna szeroka gama części zamiennych,czego przy chinolach nie uświadczysz.Polecam H&S mam dwa używam i Ultrę i Infiniti i nie chcę nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi