czarny1 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 ultra to jeden z tych w miarę tanich a dobrych (podobno, bo sam używam innego)... kup chiński to będziesz miał te kilkadziesiąt złotych mniej na docelowy... ale przez jakiś czas podziała:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziq Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 skądże! -Iwata, Badger, Hansa... i wiele innych. Całe multum NO NAME. Sęk w tym, że akurat H&S produkuje w Niemczech swe produkty i jest cała masa części zamiennych, a ich pistolety są tak skonstruowane, że praktycznie cię przeżyją. Większość używa h&s a reszta chińczyków. O chińczykach nie da się nic powiedzieć, bo jakość nie jest powtarzalna, większość będzie wystarczająca aż zanadto. Produkty innych marek są odrobinę tańsze ale zakup nowej igły już staje się problemem. Ja mam AZTEK i jest ok ale modlę się by się nie zepsuł bo już nie produkowany...(brak serwisu, części) NIE polecam. Kosztował więcej niż H&S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Czyli rozumiem że wszystko inne poza H&S jest do......niczego i nie warto kupować nawet na początek...??Nie, są bardzo dobre. Mój HS leży i się kurzy, Rudiegio (mistrz lakiernictwa, tzn. Ma tytuł mistrzowski), HS leży i się kurzy. Malujemy pekińczykami, on TG180, ja TG207, który kosztuje chyba z 5 dych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skonek_okonek Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Spojrzałem sobie na ogłoszenia i tych modeli TG jest co najmniej kilka (130S 131 138 134K 180K 186K 203 203K 207). Są między nimi jakieś istotne różnice? Który model warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Wszyscy bardzo chwalą Tg180 ja kiedyś przez przypadek dostałem tg207 i tak mi spasował, że kupiłem drygi kilka mcy temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zaczynałem od takiego: https://allegro.pl/oferta/pistolet-lakierniczy-k-3-do-zaprawek-0-5mm-200ml-6557780200 Ostatnio używałem takiego: https://allegro.pl/oferta/aerograf-pistoletowy-dysze-0-3-0-5-mm-waz-1-8m-10048730311 Przy większych malowaniach o niebo wygodniejszy od tych o tradycyjnej budowie. Któryś TG też mam. Z żadnym nie było większych problemów, jeśli sam nie zrobiłem błędu, że np. farba została i zapomniałem hahaha W tym pistoleciku pękła sprężyna od spustu, ale dorobiłem bez problemu , Śmiga... W K-3 skrzywiłem iglicę, ale przy tej cenie to nawet nie było sensu naprawiać - przyszedł nowy. A samo malowanie bez problemu - regulacja cisnienia, wydatku farby, więc czego chcieć więcej? No może przy tej dyszy potrzebuje więcej powietrza, ale wtedy miałem dużą sprężarę tłokową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 30 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2021 Ja mam taki i jest super:https://agtom.eu/aerografy/366503-fine-art-180x-aerograf-02-03-05-mm.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Jesli ktos maluje lakierem nitrorozpuszczalnym to prosze o info do mnie gdyby ktos potrzebował bo mam sporo czarnego perłowego i zielonego ciemnego metalicznego,a szkoda by sie zniszczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 8 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Jesli ktos maluje lakierem nitrorozpuszczalnym to prosze o info do mnie gdyby ktos potrzebował bo mam sporo czarnego perłowego i zielonego ciemnego metalicznego,a szkoda by sie zniszczył.czarne perłowe nitro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 9 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 Tak zgadza sie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krasnoperka Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 WitamGdzie kupić uszczeliki do aerografu 1,7 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian1986 Opublikowano 27 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2021 Jakie Aero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Gdzie mozna kupić uszczelki teflonowe do aerografów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loco Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 (edytowane) Do H&S np.tu... https://agtom.eu/uszczelki/327294-uszczelki-dyszy-3szt-harder-and-steenbeck.html Lub tutaj (ten sam sprzedawca) https://allegro.pl/oferta/uszczelki-dyszy-3szt-harder-steenbeck-9301770583?reco_id=0f2a3e6b-cd26-11eb-83a8-000af7f64410&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951 Edytowane 14 Czerwca 2021 przez Loco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toto2 Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Siemka, pytanie czy normalny kompresor olejowy garażowy 25L nada się do podłączenia do niego aerografu i malowania woblerów? Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Nada się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toto2 Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Czyli rozumiem że wystarczy mi dokupić sam aerograf a kompresor ustawić pracę na 2 bary i powinno śmigać jak malinka [emoji3]? Czy coś muszę kombinować jakieś redukcję itp? Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DamianeQ Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Z modyfikacji dałbym filtr powietrza/odwadniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Czyli rozumiem że wystarczy mi dokupić sam aerograf a kompresor ustawić pracę na 2 bary i powinno śmigać jak malinka [emoji3]? Czy coś muszę kombinować jakieś redukcję itp? Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu TapatalkaTo czy redukcja będzie potrzebna musisz zobaczyć sam. Wężyki aero mają zazwyczaj(przynajmniej ja takie mam) końcówkę z gwintem 3/8 cala. Więc niewykluczone, że będzie potrzebna. Ciśnienie - to wyjdzie w malowaniu. Zależy od farby, zależy od efektu który chcesz uzyskać. Odwadniacz - przy farbach akrylowych jest zasadniczo niepotrzebny. Przy innych nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Panowie czy kupujac aerograf będzie jakaś przejściówka do kabla pod powietrze by podpiąć z duzego złącza jaki ma podpięcie pod pistolet lakierniczy,taki reduktor z dużej na małą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Raczej nie, prędzej przy przewodach dodają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Acha czyli jest do kupienia więc da radę ogarnąć temat z dużej złączki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Da radę, ja takiej redukcji używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2021 Gdzie kupiłes ?Najwyżej w ostateczności trzeba będzie podjechać do sklepu lakierniczego ,tam musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobiasz92 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Gdzie kupiłes ?Najwyżej w ostateczności trzeba będzie podjechać do sklepu lakierniczego ,tam musi być. https://allegro.pl/oferta/redukcja-aerograf-podlaczenia-pod-duzy-kompresor-10536410651?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=desc-yes&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_kis_kolekcje_pla_ss&ev_adgr=kolekcje&ev_campaign_id=14598257198&gclid=CjwKCAjw_L6LBhBbEiwA4c46ui_tK4ksLuQEC2MkKFbLWfU7KH5dGUlDPsKNNBNHghLnhfe0RAEMSBoCo1wQAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi