Parf Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Wyrzuć ten badziew i wracaj do pędzelków itp. Zabiera to więcej czasu, ale bardzo fajne miałeś te pisanki. Mimo tego żałuję, że nie mogę Ci pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 albo dysze zapchales ,moj ostatnio tez dziwnie cos zaczol psikac to zrobilem mu gruntowne czyszczenie plus parogodzinna kapiel w acetonie i psika jak nowy z tym ze z tym acetonem to trzba uwazac moj jest caly metalowy i zadne rozpuszczalniki go nie biora , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Oring na iglicy który to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Drobie to to ?Czyścić dysze, to wrzuciłem do acetonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Może masz złe farby, nie wszystkie się nadają.Albo zapchana dysza.Albo strzelił oring.Albo zła dysza przy złej iglicy.Albo igła się nie cofa i trzeba ją dokręcić. Albo... coś jeszcze by się znalazło Mówiłem ostrożnie i uważaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Oring jest na pewno ok.Wymieniłem na nową dysze i iglice 0.3 i wszystko w miare gra. Rozcieńczyłem też troche farby bo doszedłem do tego, że tez mogą być za gęste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Dysze dokręcaj delikatnie, bez oporu. Ja dokręciłem wydawało mi się lekko i ukręciłem/ułamałem gwint I przez chwile miałem problm jak wykręcić gwint, skoro nie ma za co złapać... To delikatne zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Spróbuje jeszcze z tą 0.2, całą noc moczyła się w acetonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Nie wiem czy od acetonu uszczelki nie walną? Na aż tak długi czas bym się bał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Na tej 0.2 nie ma uszczelki, tak, że luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zrób drzazgę z wykałaczki i od wewnątrz przeczyść dysze (nie rób tego szpilką czy innym twardym czymś). W tym aero zapychały mi się dysze jak rozcieńczałem farby wodą. Efekt - słabe ciśnienie na wylocie. Ja gwinty uszczelniam skrawkiem taśmy teflonowej do rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 dzięki zaraz popróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Spróbuje jeszcze z tą 0.2, całą noc moczyła się w acetonie Po nocnym moczeniu :D powinno się poprawić. Spróbuj odkręcić wężyk od aero i dmuchnąć bezpośrednio w dyszę, w "odwrotną " stronę, czyli od cieńszego końca. Potem odwrotnie. Jeśli to nie pomoże, możesz spróbować ostateczności, czyli siłowego przepychania. Rozplatasz kawałek miedzianej linki elektrycznej (linka, nie drut) i próbujesz przepchać otwór. Taki 2 cm kawałek powinien starczyć. Miedź jest na tyle miękka, że nie powinna uszkodzić dyszy. Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ano teraz spokojnie ogarnełem co napisałem i już sprostuję Dysza swoją drogą. Nakrętka z otworem przez który wystaje iglica i końcówka dyszy wymaga czyszczenia. Ten mały otworek chociaż czasem wydaje się czysty ma jakiś osad i to bezpośrednio powinno być przyczyną małego ciśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zrobiłem kolejne próby. Z dyszą i iglicą 0.3 chodzi ok, ale z dyszą i iglicą 0.2 już nie koniecznie. Pluje takim przerywanym strumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 (edytowane) Niektóre farby mają w sobie drobinki itp. skrzepki, których prawie nie widać gołym okiem. Lub gęstość nie ta. Sprawdź też końcówkę dyszy pod lupą czy jest idealnie prosta i czy jest dobry prześwit. U mnie pluł, przerywał itp. jak lekko zagięta dyszka była Edytowane 6 Grudnia 2012 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Ale on tak zaczął z dnia na dzień po jednym malowaniu. Po tym dzisiejszym moczeniu nic nie pomogło ..Sprawdzałem go na wodzie tak, że gęstośc farby odpada ...Nie wiem co jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 To końcówka dyszy ma jakieś zakrzywienie lub coś podobnego. Albo masz złą iglicę do tej dyszy. Albo syf w dyszy. Innych opcji nie widzę. Coś z tych 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Iglica raczej dobra. Próbowałem z tą co była orginalnie i nową 0.3. Musze wykumać gdzieś lupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Cześć też mam problemy z TG-180 zatyka się co chwilę cofa powietrze nie jestem zadowolony i nie polecam tego aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 jak dostałeś do niego dysze i iglice o.3 to od razu załóż, o niebo lepiej chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 pewnie że mam staram się malować naprawdę małe elementy więc dysza 0.2 jest OK. co do moczenia nigdy prze nigdy nie mocz w nitro uszczelki na 100% sparcieją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Mi sie moczy dysza 0.2 już chyba 3 dni w rozcieńczalniku do akryli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 KubS popieram kolegę wywal aero pozostań przy pędzlu :) ja tez tak chyba uczynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Pędzle za dużo czasu zabierają, mi więcej frajdy daje malowanie aero, a to chyba jest najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi