kubaS 1 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 No to faktycznie trzeba będzie coś pomyśleć Patrzyłem jeszcze na amerykańce-Badger, też wydają się bardzo ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Kuba na mam te dwa areografy, ten tg180 jest znacznie lepszy, bo mozesz wyregulowac cisnienie. Mialem podobne problemy i wydaje mi sie ze masz zbyt geste farby. Raz mi sie nie chcialo wyczyscic adlera z dysza 0,2 i od tamtej chwili gorzej sie nim maluje nawet dysza 0,3. Tg-180 kupilem bo mnie adler wkurzyl. Tego czyszcze bardzo dokladnie i jestem z niego znacznie bardziej zadowolony. No coz mam nadziej ze pomoglem. P.S. Nie ma to jak Iwata made in Japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Pactry mnie tak wkurzają, ze masakra, tworzą się co chwile kołtuny jakieś na czubku dyszy ... Z samochodówkami nie ma tego problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) weź w .......... porzuć te woblery, po co się tak denerwować Kolego , jeśli jesteś inteligentnym człowiekiem , to postaraj się znaleźć w swojej głowie inne od wulgarnych zwroty . To jest forum publiczne , które czytają również małe dzieci . Edytowane 5 Stycznia 2013 przez WOBLER-W1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Haha tak na pewno, zrobie to jak Ty pierwszy to zrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Jeśli Pactry cię wkurzają to kup sobie italeri to ci przejdzie. Ja tymi się uczyłem i była masakra - pactra to było objawienie głowa go góry, to ma być przyjemne a nie denerwujące zajęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik21 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam teraz i ja muszę się zwrócić do was z pomocą w wybór aerografu.Jeden spadł mi z nogi i igła wbiła się w dyszę tak że już nie działa więc postanowiłem kupić nowy który zadziałał tylko raz na malowaniu około 25 woblerów po umyciu już przestał działać więc odesłałem do reklamacji po powrocie usterka została naprawiona ale zaś coś było nie tak więc odesłałem z powrotem i czekam aż wróci bo na zwrot kasy raczej nie mam co liczyć .Co byście mogli polecić z własnego doświadczenia.Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam teraz i ja muszę się zwrócić do was z pomocą w wybór aerografu.Jeden spadł mi z nogi i igła wbiła się w dyszę tak że już nie działa więc postanowiłem kupić nowy który zadziałał tylko raz na malowaniu około 25 woblerów po umyciu już przestał działać więc odesłałem do reklamacji po powrocie usterka została naprawiona ale zaś coś było nie tak więc odesłałem z powrotem i czekam aż wróci bo na zwrot kasy raczej nie mam co liczyć .Co byście mogli polecić z własnego doświadczenia.Dziękuje i pozdrawiamCzy to nie był czasem Tg-180 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik21 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Nie to nie był Tg-180. To ten http://allegro.pl/aerograf-precyzyjny-dysza-0-2-nowosc-najtaniej-i2988021456.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ale jak co to nie kupuj Tg-180, kiedyś może i był dobry, ale teraz wiem po sobie i od kilku osób, że to szajs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Mam takie gdzieś leżeć w warsztacie. Leżeć - nie do użytku. Daruj sobie i zbieraj na markowy sprzęt. Będzie Ci służyć na lata a nie dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Jak czytałem fora modelarskie to jest tam markowy, ale są to kwoty nie dla mnie. To tak jak majsterkowicz po wejściu na forum wędkarskie dostał odpowiedź że jeśli wędka to musi być z pracowni i od razu CD. Przecież od czegoś trzeba zacząć. Nie wymagam precyzji jak u modelarzy, ale dobrze by było abym go nie musiał wyrzucić po pierwszym użyciu. Czyli może nie Jaxon ale np Fenwick Czy polecicie coś "markowego" ale w przystępnej cenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 http://www.fine-art.com.pl/aerograf-ultra.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik21 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Markowy znaczy jaki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Ale jak co to nie kupuj Tg-180, kiedyś może i był dobry, ale teraz wiem po sobie i od kilku osób, że to szajs Ja maluję tylko TG-180 i jakoś nie narzekam... myślę że szkopuł tkwi w złej konserwacji i z tego powodu zaczynają się usterki i wszelkie kłopoty ... tak nawiasem wobki malowane właśnie TG-180, nie to że reklamuję i zachwalam po prostu można i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Tak. Łatwo dostępne części zamienne itp. Możliwość montażu różnych dysz. Podobno Made in Germany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 TG-180 ? raczej chińczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mysz Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Chinol jak nic Marku kombinowałem ostro z TG-180 gł problem polega dokładnie na konsystencji farby . Jak za tą kasę warto sobie zakupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Tak. Łatwo dostępne części zamienne itp. Możliwość montażu różnych dysz. Podobno Made in Germany. TG-180 ? raczej chińczyk Bigrafi miał raczej na myśli aerograf z linku który podał , i faktycznie wygląda całkiem całkiem sprzedawca też sprawdzony większość cratexów mam od niego zawsze prima sort na alledrogo też czasem coś wrzuci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabr Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Markowy znaczy jaki???Płynne pojecie Dla mnie znaczy znanej firmy, pewny, trwały nie "chińczyk" w pojęciu "no name", a co z tego wynika też drogi.Patrz Daiwa, Shimano itp. Dziękuję za podpowiedzi, już wcześniej myślałem o TG 180 i najprawdopodobniej na niego się zdecyduję.Po kilkuletniej przerwie wracam do robienia woblerów (dzieci trochę podrosły). Robiłem na własne potrzeby i czasem dla kolegów. Nie przewiduje jakiejś większej produkcji. Tak więc aerograf nie napracuje się. I tak najpierw muszę zużyć zapasy farb w aerozolu - nie spodziewałem się iż po prawie 5 latach przerwy jeszcze będą się nadawać do użytku. Co prawda pisało na nich 10 lat przydatności ale patrzyłem na to jak na reklamę a nie real. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Hej.A tak z innej beczki jaki może być przyczyna tego , że ze zbiorniczka aero lecą bąbelki ? Aero jest nowy i raczej markowy Czytam czytam i nic nie moge wyczytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Oring pod zbiornikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Hej.A tak z innej beczki jaki może być przyczyna tego , że ze zbiorniczka aero lecą bąbelki ? Aero jest nowy i raczej markowy Czytam czytam i nic nie moge wyczytać Może też być nie do końca wyczyszczona dysza (sprawdź, czy Ci jakiś farfocel się nie przykleił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Sorry ale każdy aerograf chyba jak spadnie z wysokości to się zepsuje. To czułe i małe i delikatne urządzenia. Jak znacie takiego, który po upadku nie będzie miał krzywej dyszy/igły to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Chyba w talonie jest taka dysza, która chroni igłę podczas upadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi