Skocz do zawartości

Aerograf w pytaniach i odpowiedziach

Rekomendowane odpowiedzi

od 18 lat wyłącznie maluje dla siebie i nawet nie używałem aero za czesto tylko spray i pędzel ....Bo wiadomo wobler na sprzedaż musi być ładny a dla siebie może nie mieć nawet oczu ,90% to praca i dane odcienie kolorów  ;) .Ale teraz gdy pudełka zostały odchudzone bo nie dorabiałem nic nowego postanowiłem pomalować w miare ładnie by podobały się tez mi nie tylko rybom  :D

• 4 miesiące temu...

Panowie odgrzeje troche temat, dorobiłem sie aero  paasche milenium  i wszystko fajnie(jestem zadowolony), ale potrzebował bym zrobic mini aero stacje i w tym celu potrzebne sa mi jeszcze 2 aerografy ( wyłacznie do malowania brzuszków i grzbietów, tak cobym nie musiał zmieniać kolorów przy małej seryjce) 

Najlepiej żeby to były jakieś tanie sprzety tak max do 150zł, ktos cos moze polecić w tej monecie?

A nie lepiej Ci dokupić za tą kwote dodatkowe zbiorniki do twojego aero ? Będzie szybciej, mniej czyszczenia (1 aerograf nie 2) i zapomnisz o rozlewaniu farb itp, ponieważ będziesz je miał w osobnych pojemnikach podpinanych bezpośrednio do aero

Wole jednak miec 2 aero dodatkowe i nie kombinowac, a wobków do pomalowania mam ok 100szt z jedngo rodzaju i w tym jedna mika ma bardzo grube ziarno i za kazdym razem musiałbym cos regulowac,a to strata czasu

Cóż chyba zakupie jakieś pseudo iwaty na alledrogo i zobaczymy co bedzie z tego..

Miałem dziś okazje pomalowac troche tanią chińszczyzną i powiem tylko tyle...

Szajs,szajs,szajs, przy dyszy 0,2 , w porównaniu do paasche to jak jezdzić maluchem a maybachem( z całym szacunkiem dla malucha bo mam syntyment do tego autka)

Ciągle sie zatyka,,albo samo sie ciśnienie zmienia, albo farba mniej leci, az sie zraziłem do aero bawiąc sie tym sprzętem....

Jednak lepiej siegnąć głebiej do kieszeni i kupić coś na poziomie H&S czy Paasche i malowanie staje sie przyjemnoscia  :)

Miałem dziś okazje pomalowac troche tanią chińszczyzną i powiem tylko tyle...

Szajs,szajs,szajs, przy dyszy 0,2 , w porównaniu do paasche to jak jezdzić maluchem a maybachem( z całym szacunkiem dla malucha bo mam syntyment do tego autka)

Ciągle sie zatyka,,albo samo sie ciśnienie zmienia, albo farba mniej leci, az sie zraziłem do aero bawiąc sie tym sprzętem....

Jednak lepiej siegnąć głebiej do kieszeni i kupić coś na poziomie H&S czy Paasche i malowanie staje sie przyjemnoscia  :)

A ja mam 3 chińskie tg180 i się nic nie zapycha. Ładuje przez dysze 0,2 i 0,3 lak. samochodowymi i hula aż miło. Płuczę je nitro, topię w nitro itp i śmigają. Ja mi upadnie, to kupuje za 25zł nową dyszę i iglicę... maluje dalej.

A klucz to gęstość farby, panowie. Mi dobierał ją fachowiec

Ma też mega-hiper Sata 3 za 1300zł, ale boję się go użyć, więc się kurzy.

• 3 miesiące temu...

Ponawiam :) Malowałem na TG-180 i dawałem radę, ale chcę coś z troszkę wyższej półki - powiedzmy 300-400zl. Znalazłem coś takiego - bedzie ok? Czy dostanę coś lepszeo w tej cenie?

http://allegro.pl/ultra-2w1-harder-steenbeck-hs-aerograf-i4010929824.html

Firma znana i szanowana więc na pewno lepszy niż tg-180, ale ja bym pomyślał o aerografie Paashe milenium i do tego wziął bym w zapasie mniejsze dyszę i igłę. Ale wtedy wyjdzie trochę drożej niż ten z linku.

Ponawiam :) Malowałem na TG-180 i dawałem radę, ale chcę coś z troszkę wyższej półki - powiedzmy 300-400zl. Znalazłem coś takiego - bedzie ok? Czy dostanę coś lepszeo w tej cenie?

http://allegro.pl/ultra-2w1-harder-steenbeck-hs-aerograf-i4010929824.html

Edytowane przez lesiewicz