rutra Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Nabyłem niedawno taki młynek ale niestety jest luz na składaniu korbki. Luz jest po stronie korbki w wyfrezowaniu[nacięciu]przy nicie-podobno przypadłość tego modelu-pytanie brzmi jak to naprawić,bądź jaki niedrogi zamiennik zastosować? Myślałem o ściśnięciu tego nacięcia przy nicie ale nie wiem co z tego wyjdzie,robił to ktoś? Mogę oczywiście skleić to na stałe ale wolałbym mieć składaną korbkę ze względu na transport. Wszelkie porady,sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Witam. Radzę nie ściskac,bo pęknie. Odpowiednią czynnością jest naprawa poprzez rozwiercenie nitowania , gwintowanie jednaj ze stron i adaptacja odpowiednio dobranej nierdzewnej śrubki. Z góry uprzedzam że jest to bardzo "delikatna robótka". Bez odpowiednich narzędzi można spieprzyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ja wyciałem taką szajbkę z puszki od piwa podobną do tej z filmu vabank,z haczykami z dwu stron,wygiąłem w u,założyłem na nit przy złożonej rączce tak że nie wypada,po rozłożeniu rączki nie ma grama luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ja zalalem epidianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Ale po epidianie nie złożysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 wole nie składać niż żeby mi latała na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 (edytowane) Jest jakiś zamiennik(od jakiego kręcioła)? To nieszczęście ma kwadratowy otwór w przekładni. Edytowane 30 Grudnia 2012 przez rutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 mam podwójną od twina 98. pasi, cena 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Jeśli nie znajdę innego wyjścia,to będę zmuszony ale nie lubię podwójnych korbek,przeszkadzają mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi