michalosix Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Cześć. Czy jeśli wobler typu cykada ma tendencje do odjazdu w jedną stronę przy mega szybkim prowadzeniu (brak symetrii korpus-obciążenie) to można w jakikolwiek sposób wyregulować tą pracę tak jak w woblerze ze sterem?Pozdrawiam, Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Można do pewnego stopnia. Musisz po prostu przesunąć oczko w stronę boku, który się nie wychyla. Nie we wszystkich konstrukcjach zda to egzamin, niektóre cykady po prostu mają swoje optymalne tempo prowadzenia i nic na to nie poradzisz tym zabiegiem. Podejrzewam, że w tym przypadku może tak być, skoro piszesz o prowadzeniu ekspresowym tempem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalosix Opublikowano 20 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Dzięki. Ciekawe czy przegięcie delikatne oczek od kotwic by coś pomogło. Muszę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 20 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca Sprawdź, ale cykady w większości są tak nabite śrutem, że nie będzie to, moim zdaniem, zauważalna różnica. Spróbować warto, ostatnio ustawiałem koledze po kiju cudzesy. Wyciągnął duże, ciężkie cykady. Jak dla mnie nie były to poprawnie pracujące przynęty, bardzo przeciążone, gasnące o powiedzmy oszczędnym migotaniu. Zaproponowałem mu, że je ustawię po swojemu. Nie chciał, bo "takie właśnie łowią". Sam miałem podobnego ananasa, którego nie zdecydowałem się wypuścić, bo pracował tak sobie, a łowiłem na niego bolenie, okonie, szczupaki, trafił się nawet sandacz w letni upalny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalosix Opublikowano 21 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Wszystko w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi