januszw6666 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ponieważ nie udało się zakupić nic używanego dla początkującego postanowiłem kupić nowy lecz nie drogi zestaw na sandacza. Wybór trochę na oko padł na kij Mikado SCR Zander spin 240 10-30g. Teraz zastanawiam się nad kołowrotkiem więc może ktoś się wypowie bo ja nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszw6666 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Ponieważ temat nie ruszył z miejsca to może jak dorzucę parę moich wątpliwości dostane jakąś podpowiedz. Penn to znana marka ale trochę zniechęca mnie do modelu PENN FIERCE FRC3000 duża korbka i brak zapasowej szpuli. Nie znalazłem jak na razie do tego modelu żadnej szpuli a przydało by się chociaż wiedzieć że są dostępne. Korbka zaś jest duża i nie wiem czy nie będzie to męczące przy wielu rzutach w poszukiwaniu sandacza lub szczupaka. Kołowrotek MIKADO SHT 3007 FD ma ładny wygląd i niezły opis oraz cenę ale tego kołowrotka nigdy nie widziałem na oczy i jakoś chyba nie będzie okazji przed kupnem (gdybym się na niego zdecydował). Może ktoś go miał lub chociaż widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TriMack Opublikowano 31 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2012 fierce do spina się nie nadaje - brak łożyska w rolce, w podobnych pieniądzach masz: sargusa, slamera, red arca, zaubera...kręćki mikado też sobie odpuść porażka ogólnie (poza tymi zamawianymi u ryobi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszw6666 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 fierce do spina się nie nadaje - brak łożyska w rolce, w podobnych pieniądzach masz: sargusa, slamera, red arca, zaubera...kręćki mikado też sobie odpuść porażka ogólnie (poza tymi zamawianymi u ryobi) Kupiłem Spro red arc 10300. Myślę że z Mikado SCR Zander spin 240 10-30g. na razie mi wystarczy na rozpoczęcie pogoni za sandaczem. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi