Kuba Standera Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ja z tego co pamiętam to gold wychodził w dwóch kolorach?było to wałkowane w temacie gdy to kupowaliśmy i wychodziło ze się zgadza. Cięzko powiedzieć "co to" ale robi, działa, jest raczej świeża, przynajmniej dosc mocno "pachniała"Mi się tym dość przyjemnie łowiło Jak poszukałem w googlach, to gold dokładnie tak wygląda...:https://www.google.com/search?q=rio+gold&hl=pl&safe=off&tbo=d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6PoPUef3EtCIhQenjYCICQ&ved=0CAcQ_AUoAA&biw=1366&bih=643#imgrc=ADf5R6tFwXuSTM%3A%3BFW9_yqLTWKCR1M%3Bhttps%253A%252F%252Flittleriveroutfitters.com%252Fstore%252Ffiles%252Fmaster%252Fcatagories%252Fflylines%252Frio%252Fgold2.jpg%3Bhttps%253A%252F%252Flittleriveroutfitters.com%252Fstore%252Fproduct.php%253Fproductid%253D18180%2526cat%253D313%2526page%253D1%3B655%3B600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 (edytowane) Kuba może i wychodził w dwóch kolorach, ale nie sądzę żeby pętle kończące aż tak się różniły. Poza tym to co Ci pisałem, ważyłem linkę z tonącym tipem i to co dostałem to #5 nie #6 tylko za te kilkadziesiat złotych nie będę robił afery, szkoda mojego czasu. W takim razie przyznaję Ci racje, może to i oryginał. Zresztą najważniejsze aby nabywca był zadowolony Edytowane 4 Lutego 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Ja i tak jestem super zadowolony i polecam tą linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Kuba może i wychodził w dwóch kolorach, ale nie sądzę żeby pętle kończące aż tak się różniły. Poza tym to co Ci pisałem, ważyłem linkę z tonącym tipem i to co dostałem to #5 nie #6 tylko za te kilkadziesiat złotych nie będę robił afery, szkoda mojego czasu.To co ja dostałem wygląda identycznie jak to co znajduje pod hasłem 'rio gold'co do ważenia glowicy z runningiem - nie jest to zbyt dokładne raz, a dwa - w pomylenie klasy jestem gotów uwierzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Spoko Kubuś, co racja to racja i nie ma po co dalej wałkować Co do świeżości towaru czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 No tu to muszę zaprotestować .Cortland od dziesięcioleci produkuje swietne linki muchowe.Ja bardzo lubię serię 444 SL,a ostatnio także linkę z wklejonego linku http://www.bogdangawlik.pl/product_info.php/products_id/4838CześćCzy na końcówce tip nie robią się sprężyny typowe dla linek clear lub mono (jak zwał tak zwał)?pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 CześćCzy na końcówce tip nie robią się sprężyny typowe dla linek clear lub mono (jak zwał tak zwał)?pzdrtomekCześć! W tym modelu" sprężyny" się nie tworzą,pamięć odcinka clear jest minimalna,lekkie naprężenie,naciągnięcie po odkręceniu z kolowrotka czyni ten odcinek prostym.Jest jenak pewna niedogodność ,a mianowicie powłoka jest delikatna i trzeba ostrożnie się z nią obchodzić np przydepnięcie twardym butem lub ostre przeciągnięcie pomiedzy ostrymi kamieniami lekko ją strzępi.Z tego powdodu straciłem końcową pętelkę co akurat mnie nie martwi bo zazwyczaj inaczej łączę linkę z przyponem.pzdr.kardi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2013 Linka ze zdjęć wstawionych przez TomCast wygląda jak Gold. Kupowałem swoje #4 i #5 dwa lata temu w Taimen'iu. Kolor i sposób zarobienia pętli identyczny.Tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Chłopaki z flytiers.pl chyba znaleźli tajemnice niskich cen linek Rio. http://www.alibaba.com/product-gs/735729468/coldwater_core_Grand_Floating_Fly_fishing.htmlhttp://www.alibaba.com/product-gs/497130293/Real_gold_fly_fishing_line.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Wypada przyznać rację TomCastowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Nie no żebym nie mówił .... "a nie mówiłem" bo nawet expert może się pomylić, w końcu to tylko człowiek zostaje tylko życzyć tym co kupili linki, długiego i owocnego użytkowania, bo może nie będzie aż tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undre Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Podobno ze zwrotem kasy nie ma problemu. Kilka osób już odesłało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Problem z odesłaniem jak się dzień połowiłoRozrzut jest spory widzę po tym co flytiersi pisząJedni mają chropowate, inni beż śliskości, u mnie była pokryta ślizgaczemWygląda jak te z linków...Nic to, jest nauczka na przyszłość, żeby się na promocje w pl nie łapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Znaczy jest gorzej niż myślałem człowiek uczy się na błędach (chociaż nie zawsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 KoledzyLinki sprzedawane na Allegro - Rio Gold, te o których mowa, są oryginalne. Są to linki demo, dla sklepów w USA. Miałem ta linkę, ale odesłałem. Odesłałem bo miałem podejrzenie, że to podróba ale, porobiłem zdjęcia pętelek, nalepek, opakowania i wysłałem mailem do Rio. Gość odpisał, że po wyglądzie opakowania i nalepek stwierdza, że linka jest oryginalna i że to linka demo. Linki te mogą różnić się od sprzedawanym w kartonach barwą, ale są to linki oryginalne. Myślę, ze jak sam gość z Rio tak napisał to można być pewnym - nie robiliby sobie antyreklamy. Co do jakości linek demo też można być spokojnym - Rio, gdyby linki demo okazały się do d.py, samo sobie obcięło by gałąź na której siedzi. Mogę przesłać oryginalny mail gdyby ktoś miał wątpliwości.pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Pic na wodę, co mieli Ci napisać? Ciekawe czemu linki tracą swoje właściwości po kilku łowieniach, bo są demo?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ja wysłałem do sprzedawcy maila z wątpliwościami dotyczącymi różnic z "oryginałem" i otrzymałem taką odpowiedz: > Witam, >> Sznury są w 100% oryginalne, są to tak zwane wersje demo dla dużych dystrybutorów w US do celów demonstracyjnych a ich jakość jest dużo lepsza niż fabrycznie pudełkowanych.> Niemniej jednak zadowolenie klienta jest dla mnie najważniejsze.> Proszę odesłać sznury...> Oraz podać konto do przelewu. tak więc nie robią problemu z zwrotem. Ale tak dla pewności to jak byś domeldoom mógł wkleić odpowiedz kolesia z RIO to było by miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ciekawe to co koleś pisze, jakoś lepsza niż fabrycznie pudełkowatych, ciekawe jak uzyskali tą "lepsza" jakość, może uruchomili oddzielna linie produkcyjną? Ludzie nie dajcie się zwariować i nabić w butelkę naciągaczy. Pisać można wszystko, a życie i tak to zweryfikuje. Koleś łaski nie robi, że zwroty przyjmuje, ale z tego co ludzi pisali to tylko nie łowione linki, z użytymi są już problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Był kiedyś fajny film "Gangsterzy i Filantropi". Ciekaw jestem które słowo z tytułu jest bliskie tej lince... W życiu raczej nic za darmo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Przecież niektórym Kolegom powysyłał nawet w tych chinskich torebkach http://www.szczurek.webd.pl/viewtopic.php?t=12042&highlight=rio+gold&sid=0272159b513df4d9d0c29125c299f04b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 -Nie wiem jak z traceniem właściwości, bo łowiłem tym ze 2h-Możliwe jest uzyskanie choćby innej, lepszej mieszanki do produktów demo, nieopłacalnej przy masowej produkcji. Niemniej jednak - uważam taką praktykę za zwykle oszustwo ze strony firmy - oglądam i macam demo wypasione a kupuję shit seryjny... Jakbym na jazda próbną miał bmw m5 w przebraniu zwykłej 5 którą kupię.-Dostałem linkę z żółtymi zawijkami i w woreczku richtyg jak z chińskiego obrazka, mimo wytężania wzroku nie znalazłem szczegółów różniących te obrazki-Też chciałbym takiego maila od Rio przeczytać-I chciałbym zobaczyć fakturę od Pana z Allegro na linki które kupił, z amerykańskiego sklepu a nie od Pana changa. Chyba że w usa ktoś wpadł na taki chytry pomysł. Niemniej jednak uważam ze ktoś po drodze mnie oszukał i ja zamiast temat rozeznać przekazałem ten news przynajmniej jednej osobie, która taką linkę kupiła. Nie czuję się z tą sytuacją komfortowo i gdybyśmy żyli w innym kraju byłaby rozmowa ze sprzedawcą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Nie wiem jak jest naprawdę, ale po co gość z Rio miałby podawać nieprawdę? Wręcz przeciwnie działa to na jego niekorzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) Ja wysłałem do sprzedawcy maila z wątpliwościami dotyczącymi różnic z "oryginałem" i otrzymałem taką odpowiedz: tak więc nie robią problemu z zwrotem. Ale tak dla pewności to jak byś domeldoom mógł wkleić odpowiedz kolesia z RIO to było by miło.K.wa wykasowałem maila podczas czyszczenia skrzynki - teraz pewnie strace na wiarygodności :-( ale nie mam nic wspólnego z gościem sprzedającym linki na Allegro. Ja w każdym razie oddałem linkę gościowi, po jej sfotografowaniu dokładnym i wysłaniu maila do Rio. Napisze do niego jeszcze raz (do Rio) - może odeśle mi maila to od razy go wkleję. Edytowane 13 Lutego 2013 przez domeldoom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) (...)Nie czuję się z tą sytuacją komfortowo i gdybyśmy żyli w innym kraju byłaby rozmowa ze sprzedawcą... a próbowałeś Kuba wogóle się kontaktować ze sprzedawca w tej sprawie? Nie ukrywam że mnie tez uderzyło podobieństwo do tych chińskich linek. Z drugiej jednak strony nieugięte stanowisko sprzedającego że jest to produkt 100% oryginalny oraz post kolegi domeldoom powodują że na razie wstrzymałem się odesłaniem linek. Jeśli okaże się że jednak ponad wszelka wątpliwość nie jest to oryginalny produkt to wydaje mi się że konsekwencje dla sprzedającego mogą poważne. W takiej sytuacji uzasadnione jest żądanie zwrotu pieniędzy za zakupione linki nawet jeśli były używane. Jednak do tego momentu osoby zawiedzione otrzymanym towarem mogą wyłącznie liczyć na uprzejmość sprzedawcy. EDIT: szkoda że skasowałeś mail-a, spróbuje samemu wysłać zapytanie do RIO, tak dla pewności. Edytowane 13 Lutego 2013 przez hi tower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Pic na wodę, co mieli Ci napisać? Ciekawe czemu linki tracą swoje właściwości po kilku łowieniach, bo są demo??????Ale jeśli wiedzą, że linki tracą własności to logicznie na ich miejscu byłoby napisać, że to nie Rio tylko podróba i nie przyznać się do tego. Sam nie wiem po kiego ch..ja się w to wmieszałem - kupiłem, oddałem i spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi