Taps Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 No i zrobił ze mnie tyrana co się tylko czepia A jak się by się wczytał, to by zauważył, że równolegle ze mną kilka osób na rożnych forach prowadziło rozpoznanie co do "oryginalności" tych Rio Ło matko,to na kilku frontach temat szedł ? To musisz mieć też sporo czasu dyskutować i tu i tam i tam Ja to jednak wolę linką pomachać na świeżym,niż o niej dyskutować. To w końcu jak wyszło.Jak czytam u góry... Wszyscy mają, chwalą lub mniej chwalą. Czyli linka OK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 LOOP-a z serii OPTI lub CLASSIC poznać na odległość, jeśli ktoś to skopiuje z taką precyzją i jakością wykonania uwzględniając materiały użyte na te młynki będzie zasługiwał na Wielkie Uznanie, nawet mały Chińczyk. Co do produkcji ulokowanej w Chinach - przestałem ich lekceważyć jak kupowałem obiektyw Nikkor AF-S 105mm f/2.8G VR Micro. Szukałem egzemplarza z japońskiej produkcji. Niestety, nie udało się i miałem dwa wyjścia, brać to co jest, czyli obiektyw z metką Made in China lub zrezygnować z zakupu. Od prawie dwóch sezonów szkło pracuje i jest rewelacyjne. Chińska metka w niczym mu nie zaszkodziła. Był to punkt zwrotny co do postrzegania sprzętów w zachodniej technologi z chińską metką...Czyli co, Korea potęgą jest i basta a Danielson niech się wstydzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ta koreańska fabryka wierci w alu dla prawie wszystkich uznanych firm, mowa o modelach z górnej półki. Co do serii CLASSIC, OPTI - skąd wiesz, że projektował je Danielson. Na młynku nic nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ta koreańska fabryka wierci w alu dla prawie wszystkich uznanych firm, mowa o modelach z górnej półki. Co do serii CLASSIC, OPTI - skąd wiesz, że projektował je Danielson. Na młynku nic nie ma...Słusznie Andrzej mówisz, czasem może nie wiedzieć do końca kto dla kogo robi .Klient wykładająy kasę jest zdrowszy na duchu i ciele . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek M Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Czym namaszczacie? Ja osobiście jakimś specyfikiem Snowbee, który był w zestawie z zakupioną linką tejże firmy. Mała buteleczka a już parę linek obskoczyła. Chociaż z tą konserwacją to chyba trochę taka fanaberia jak z kolorami linek Z drugiej jednak strony linki "świszczące" na recoilach po "namaszczeniu" nie świszczą więc może w tej "fanaberii"jest jakaś metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ło matko,to na kilku frontach temat szedł ? To musisz mieć też sporo czasu dyskutować i tu i tam i tam Ja to jednak wolę linką pomachać na świeżym,niż o niej dyskutować. To w końcu jak wyszło.Jak czytam u góry... Wszyscy mają, chwalą lub mniej chwalą. Czyli linka OK ?Gdybyś czytał ze zrozumieniem, to byś się doczytał, że ja tylko tu, a inni (nie zależni i nie znani mi) na innych.... ale jak widać nie nauczyli Ech, a trzeba było chodzić do szkoły a nie na wagary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek M Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 ... Od prawie dwóch sezonów szkło pracuje i jest rewelacyjne. Chińska metka w niczym mu nie zaszkodziła. Był to punkt zwrotny co do postrzegania sprzętów w zachodniej technologi z chińską metką...Większość z moich "sprzętów" ma metkę "made in china" tudzież "korea" (mam nadzieję że south ) i nie narzekam. Ba ... niektóre bardzo sobie chwalę Mam też kilka "hand made in USA" których jakość jest delikatnie mówiąc "mierna". Zależy jak się trafi. I co się lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Ta koreańska fabryka wierci w alu dla prawie wszystkich uznanych firm, mowa o modelach z górnej półki. Co do serii CLASSIC, OPTI - skąd wiesz, że projektował je Danielson. Na młynku nic nie ma...Z tego co pamiętam nie ma z powodu małej batalii sądowej o prawa do projektu.Wieść niesie, że Danielson podziękował przy cięciu kosztów i przeniesieniu produkcji ze Szwecji do Korei, w której nie byli w stanie utrzymać jakości.Ale to jak z każdą plotką, wie to na 100% pewnie tylko kilku prawników i ludzie Loop/Danielson, nie sadzę by byli zbyt wylewni.A to o czym piszesz - moim zdaniem czasy "jedynej Japonii" i "dobrego z USA" chyba już nie wrócą - wystarczy poczytać np o nowych Subaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Wracając do linek, od dłuższego czasu nie szukam okazji po allegro lub sprzedaży z ręki na forach od osób których nie znam. Kupuję przepłacając w legalnych sklepach gdzie na towar dostaję gwarancję i miły uśmiech obsługi. Staram się wynegocjować dobrą cenę lub dodatkowy bonus, czasami idą na rękę. Przy takim podejściu śpię spokojnie i nie zaprzątam sobie głowy czy linka ma właściwy odcień lub średnicę o pętelce nie wspomnę... Na ogół wielkość przepłacanej kwoty zamyka się w granicach rozsądku, max do 5-8 dych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Z tego co pamiętam nie ma z powodu małej batalii sądowej o prawa do projektu.Wieść niesie, że Danielson podziękował przy cięciu kosztów i przeniesieniu produkcji ze Szwecji do Korei, w której nie byli w stanie utrzymać jakości.Ale to jak z każdą plotką, wie to na 100% pewnie tylko kilku prawników i ludzie Loop/Danielson, nie sadzę by byli zbyt wylewni.A to o czym piszesz - moim zdaniem czasy "jedynej Japonii" i "dobrego z USA" chyba już nie wrócą - wystarczy poczytać np o nowych Subaru No tak tylko OPTI to projekt Loop-a. Evotec ma podwójne nazewnictwo. Wsio ryba, jedne i drugie są ok a ile i do której kieszeni dolców spływa - co mi tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Odesłał miala :-) Hi Tom,WhileI cannot tell by the colors ( often times demo lines are not the exactsame color that we use on our production models ) it does indeed looklike our labeling on the packaging. I suspect it is legitimate.Cheers,Chris jesli ktoś ma wątpliwości,z ę mogłem spreparować (choć nei wiem w jakim celu) terśc mogę pzresłać oryginał :-) na jaki adres mailowy się z nimi kontaktowałeś? Ja pisałem przez komunikator na ich stronie ale bez odzewu.https://www.rioproducts.com/help.php?section=contactus&mode=update Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeldoom Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 na jaki adres mailowy się z nimi kontaktowałeś? Ja pisałem przez komunikator na ich stronie ale bez odzewu.https://www.rioproducts.com/help.php?section=contactus&mode=updateNa ten sam, mi odpisali, mogę podać bezpośredni, z jakiego odpisali: contactus@rioproducts.com pzdrtomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Końcówka tego "RIO" z allegro zaczęła mi się po weekendzie rozdwajać... Muszę tam nałożyć koszulkę termokurczliwą chyba, wkurzało mnie to strasznie bo żyłka z przyponu zachodziła bo robił się z dwóch końcówek zadzior i się nieco częściej plątało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Końcówka tego "RIO" z allegro zaczęła mi się po weekendzie rozdwajać... Muszę tam nałożyć koszulkę termokurczliwą chyba, wkurzało mnie to strasznie bo żyłka z przyponu zachodziła bo robił się z dwóch końcówek zadzior i się nieco częściej plątało... Możesz wstawić dobrej jakości zdjęcie tego "rozdwojenia"? PozdrawiamSalmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) Nie myślałem ,że tyle sie tu zamieszania zrobi w sprawie linek. TomCast- wsadził kij w mrowisko i za bardzo nie ma odpowiedzi. Producent nie twierdzi ,że to podróbka.Wiec w czym problem ?Mam też tę linkę od wiosny zeszłego roku.Użytkowałem nią sporo,bo kwieceń,maj i czerwiec ganiałem po Pomorzu za pstrągami.Pewnie ze 20 razy byłem.Jak na mnie sporo.Linka cały czas sprawna.Lubie linki Rio. Pierwsza moja kupiona na jeziorowe okonie w Taimeniu.Za jakieś chore pieniądze. Ale okonie brały,wiec kasa sie nie liczyła.Dozbierałem przez kilka lat cały prawie komplet linek.Wszystkie Rio,bo są wyjątkowo trwałe.Ta z allegro też jest OK. Czy oryginalna ? nie wiem,nie drążę tematu,nie bawie sie w detektywa.Spełnia moje wygórowane wymagania co do linek.ot tyle. Końcówkatego "RIO" z allegro zaczęła mi się po weekendzie rozdwajać... Muszętam nałożyć koszulkę termokurczliwą chyba, wkurzało mnie to strasznie bożyłka z przyponu zachodziła bo robił się z dwóch końcówek zadzior i sięnieco częściej plątało... Prawda, że się bezpodstawnie "czepiam" , taki ze mnie wredny typ Edytowane 17 Lutego 2013 przez TomCast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 He he "prawda" Tomku Foto wstawię z pracy, bo tutaj coś karta od aparatu mi nie chce działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Karta mi nawaliła jednak... Ale już mam foto - po 3x na rybach.,.. REKLAMOWAĆ? Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Tak, jeśli nie uszkodziłeś mechanicznie tylko "samo poszło"Po sezonie ostrego dręczenia z rio nie miałem problemów... widzę ze gówno to jest warte, podobnie chyba jak zapewnienia sprzedawcy o oryginalności pochodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Kuba to podczas rzutów nad rzeką takie coś wynikło Jak zaczynałem to tego nie było i w połowię coś się splątało... Przypon zachodził za ten "zadzior".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Czy ta linka nie była używana "do prób" bez przyponu? Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Była przez 5min parę tygodni temu. Ostatnie 2x wypady tylko z muchami, żyłkami/przyponami. Trochę się wkurzyłem, leci fajnie wszystko ok ale się po prostu rozpadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Czasem wystarczy te 5 czy 15 minut, kiedy linka "strzela jak z bicza" i płaszcz pęka ... dlatego zapytałem, bo tak mi wygląda z fotografii ... Wtedy łatwo o przecięcie płaszcza przyponem zaplątanym na lince albo muchą ...Czy płaszcz pęka poza końcówką po naciagnięciu linki, jest suchy i złuszcza się, nie jest sprężysty i po ucisku zostają trwałe wgłebienia? Jeśli nie, to wygląda na dobry ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iREK Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Czasem wystarczy te 5 czy 15 minut, kiedy linka "strzela jak z bicza" i płaszcz pęka ... dlatego zapytałem, bo tak mi wygląda z fotografii ... Wtedy łatwo o przecięcie płaszcza przyponem zaplątanym na lince albo muchą ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalskidokladnie tak zniszczylem kiedys nową linkę, testowaliśmy w kilku sa gpx, smiechu bylo co niemiara a potem zdziwienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Kuba to podczas rzutów nad rzeką takie coś wynikło Jak zaczynałem to tego nie było i w połowię coś się splątało... Przypon zachodził za ten "zadzior"....To jednak nie "samo wynikło" tylko napastowałeś linkę bez przyponu...niemniej jednak - po odnalezieniu przez Flytiersów "alibaby" tak długo jak nei zobaczę faktury z usa stwierdzającej sprzedaż "ex-demo" tak długo będe uważał, ze zostałem oszukany i wprowadzony w błąd, rozmyślnie, przez moim zdaniem nieuczciwego sprzedawcę.Po prostu - to co oferują Chińczycy wygląda identycznie jak to co dostałem, to co oferuje rio - nie.Linka jest dobra - nie dobra, nie ma to znaczenia. Kupujesz rio - masz dostać rio, a nie chińską podróbkę...Choc, moze cud się zdarzy i sprzedawca zechce w jakiś sposób uwiarygodnić pochodzenie linek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Nie strzelałem z bicza i były to rzuty z umiarem - dosłownie 5x rzutów nad stawkiem. Bez siły, tylko wędką. Więc dlaczego dopiero po drugiej wyprawie się rozpołowiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi