Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Jak tam panowie zapowiada sie ze jakis tam sezonik podlodowy bedzie :D

Ja teraz nie bede mial czasu jezdzic nad wode i sprawdzac czy lód jest juz bezpieczny wiec jezeli ktorys z kolegów bedzie mial jakies wiesci ze juz gdzies ktos wedkuje na lodzie to goraca prozba o taka informacje :D

Z góry dzieki i pamietajacie Panowie o BEZPIECZENSTWIE !!!!!!! ;)

A ja z ciekawości kopsnołem się właśnie z tomahawkiem na pobliską żwirownię i jest 6cm - nawet się stanąć na tym dało. Oczywiście jeszcze za mało, ale szybko będzie 10cm. Może jeszcze nie jutro, ale przyszły tydzień pozwoli powalczyć. Najważniejsze, że na lodzie prawie nie ma śniegu, więc szybko przymrozi i lód będzie pewny. Ciekawe jak na Przylasku. Jeżeli tyle samo to założę sie, że pierwsi kamikadze już po lodzie dreptali. W zeszłym roku dziwiłem się, że gość wchodził na taki lód. Przy brzegu wychodziła woda. Lód trzeczczał i się łamał. Gość na to, że właśnie najgorzej to przy brzegu, potem to już spoko bo 5-6cm już jest :lol:

Mrozi <_<

Pisałem, że w pt. było 6, dziś w tym samym miejscu już 12cm. Na Przylasku na 1-ce od strony drogi, czyli tam gdzie zawsze lód jest najcieńszy było 8, a za drogą na 2-ce 11cm. Z tego co widać za oknem to za niedługo bedzie problem, żeby się przewiercić O dziwo były pustki, nie licząc dwójki łyżwiarzy :D Znajomi próbowali łowić na jeszcze innej wodzie. Wczoraj coś łowili, dziś w tym samym miejscu cicho i pusto. W tym tygodniu polatam już za okoniem. Szkoda tylko, że mówią -10 w dzień. W takiej temperaturze to jakby mniej komfortowo się łowi. No ale ponoć nie można mieć wszystkiego B)

• 3 miesiące temu...

odkurzę temat ..gdzie te ryby w Krakowie? byłem kilka razy na Wiśle ..szału nie było :kilka okoni, jazi, boleń. Na przylasku zdarzy się marny szczupaczyna...jak u Was?

Po rozpracowaniu Przylasku, mogę powiedzieć, że jest szczupak ale bierze w określonych porach dnia, i nie na blachy, w tym sezonie jest dziwnie, bo mało wody jest, ciężko się do niego dorwać.

Co do Wisły przekonać się nie mogę, chciałem w weekend obłowić okolice osiedla Lesisko, jak zobaczyłem kolor wody, to szkoda by było plecionki.

Łowie też nad Brzegami nr 1 ale tam to już porażka, jak by pustynia, w zeszłym roku parę pistoletów i na jesień metrówka na koguta ( dalej pływa ) więc wiem, że co najmniej jedna ryba tam jeszcze pływa.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Witam kolegów.

Pilnie potrzebuję informacji na temat Wisły w okolicach Krakowa, w obrębie 30- 40 km.

Będę tam od 23 do 25 września pierwszy raz więc wszelkie wskazówki będą dla mnie cenne.

Łowię sprzętem jaziowo kleniowym więc te ryby najbardziej mnie interesują.

Może jakiś wspólny wypad?

Pozdrawiam.

• Like 1

Witam kolegów.

Pilnie potrzebuję informacji na temat Wisły w okolicach Krakowa, w obrębie 30- 40 km.

Będę tam od 23 do 25 września pierwszy raz więc wszelkie wskazówki będą dla mnie cenne.

Łowię sprzętem jaziowo kleniowym więc te ryby najbardziej mnie interesują.

Może jakiś wspólny wypad?

Pozdrawiam.

Przypomnij się na PW za 2 tyg.