Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś dzień testów. Pogoda o świcie Nas nie rozpieszczała. Załogant mi się wykruszył a zastepstwo n8e dojechało :)

Pontonik sprawdził się na Wiśle wyśmienicie, ze spaliną (Mariner 9.9, dwusów) muszę podjechać do serwisu (polecicie kogoś w Krakowie?) bo czasem nie wchodzi na obroty.

Wędkarsko coś się działo jak się wypogodziło tylko ten wiatr...

Jako przyłów sumek 135cm (na endomondo ładnie mi zapisało miejsce brania i drogę holu :P). Z planowych ryb bolek ok 60cm.

hej panowie wiecie może cos na temat wisly poniżej przewozu .interesuje mnie jaki stan wody i jej przejzystosc bo myslalem w niedziele pochodzić za kleniem.będę wdzięczny za odpowiedz bo nie wiem czy jest sens jechać w ciemno.

Byłem dzisiaj w tych okolicach, woda + 0,5-1m ale już się klaruje. Widziałem kilka zbiórek jazi/kleni? przy powierzchni.

Kontaktu niestety nie miałem - łowiłem 0,5 godziny, ale Wisła zaczyna żyć.

W niedzielę powinno być już ok, tylko zwyczajowo rano płynie większa woda, jak Przewóz przykręci kurki powinieneś płowić.

wisła dzisiaj od rana podniesiona około metra ale ciemno kawowa z mlekiem 3kontakty 1niezaciete 2tak ale guma straciła ogon a na trzecim to ładny zębaty popłynął z ma guma i połowa stalki w swoje strony.ale wypad ok bo cos się działo a klenie i jazie poniżej zakazu już pięknie zbierały .

6 boleni na brzegu 50-65cm, 3spady 2 puste ataki i kaczka która naśladowała szybką rybkę, a po spięciu wypłynęła na powierzchnię i w popłochu uciekła na drugą stronę Wisły :) ,

przejrzystość jeszcze gorsza jak wczoraj, a tak wiele się działo :) brały i na Widły i na Tarnusy

Marne zdjęcie , ale potem mi uciekł i reszty już nie chciało mi się focić

Podsumowując słońce, brudna woda i ryby ;)- pewnie głodne ...post-49044-0-81176600-1401043096_thumb.jpg

E tam ja to zato same leszcze łowię. co nie wrzuce to leszcz :unsure: Także z dwojga złego zamieniłem spining na feeder pojechałem na kanał i co....znowu leszcze... :P Może jak się woda przeczyści to się coś zmieni bo po takim błocie nie chce mi się chodzić ze spiningiem :rolleyes: