PePe. Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Widać że woda ożywa, białoryb kopał w dnie za żarciem i gdzieniegdzie coś oczkowało. jak Ty to zaobserwowałeś że białoryb coś kopał w dnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Widać było na płyciznach jak bąbelki się z wody unoszą a potem coraz więcej w tym samym obszarze a potem znowu kawałek dalej.Wyglądało mi to na białoryb który szuka czegoś w dnie i przemieszcza się grupką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 jak białoryb "kopie" to są charakterystyczne ścieżki bąbelków, zaobserwowałem podobne zjawisko na innej rzece w okolicach w odcinku przyujściowym i w 100% pewien stwierdzam, że to tylko oddychanie dna rzeczki, uwalniają się gazy bo zmieniła się temperatura wody i tempo rozkładu wszystkiego co zalega w dnie rzecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Wczoraj byłem na odcinku rudawy przy samym ujściu. Niestety zero kontaktu z rybą a dwie przynęty zostawione w wodzie, taki już urok. Również zauwarzyłem baniowanie i co ciekawe zaraz po zarzuceniu pare metrów obok nagle bańki przestały się pojawiać. Obławiałem małymi gumkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Nie mogę się nadziwić, że nawet okonie tam nie skubią.Miejscówka wygląda bardzo obiecująco, także drobnica chociaż powinna się pojawiać.Był może ktoś nad Wisełką ostatnimi czasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Był. Na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 15 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Na wiśle nie,ale na starorzeczu fajne wzdręgi biorą na muchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinningista13 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Bylem dzis na wisle woda bardzo brudna, widocznosc na 10cm, pare malych okonkow sie udalo zlowic, ale na 3 godziny machania to slaby wynik :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinningista13 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Zapomnialem dodac ze bylem na odcinku od Grabia do Niepolomic, Jutro atakuje zeslawice, bylem na zeslawicach tydzien temu na prawym zbiorniku i udalo mi sie ladnego szczupaka zlowic na 67cm, a tam taki to duzy wyczyn, ogolnie coraz gorzej z rybkami w Krakowie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinningista13 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Na wiśle nie,ale na starorzeczu fajne wzdręgi biorą na muchę starorzecze?? chodzi ci o podgorki tynieckie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Brudna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Wiesz z górach śnieg się topi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Byłem nad wodą i była czysta, kryształ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 16 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 starorzecze?? chodzi ci o podgorki tynieckie?Nie,trochę powyżej stopnia Kościuszko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Filip a jak tam jest z okoniem na tym starorzeczu ? W niedziele miałem się tam wybrać ale jednak skusiła mnie białucha i pomimo wysokiej wody udało mi się skusić kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Okoni trochę jest ale w większości drobne ,choć pewnie są jakieś niedobitki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Zapomnialem dodac ze bylem na odcinku od Grabia do Niepolomic, Jutro atakuje zeslawice, bylem na zeslawicach tydzien temu na prawym zbiorniku i udalo mi sie ladnego szczupaka zlowic na 67cm, a tam taki to duzy wyczyn, ogolnie coraz gorzej z rybkami w Krakowie :/ I jak wyniki na Zesławicach ? Ja się dzisiaj wybieram na kilka godzin po południu i zastanawiam się gdzie teraz przebywa tam ryba (jak łowiłem tam ostatnio to jeszcze nie było aż takiego zamulenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Koledzy z mojego doświadczenia na Zesławice proponuje jechać od 1 maja bo teraz większość drapieżników ma okres ochronny.Ogólnie z drapieżnika są niedobitki sandacza,suma,szczupaka ale okoni jest jak na lekarstwo do tego 10cm rybki.Jest jeszcze trochu jazia i to by było na tyle więc moim zdaniem szkoda czasu na czeasnie spiningiem tej wody - decyzja należy do Was - Pozdrawiam. Edytowane 19 Marca 2015 przez krakus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_n Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Zapomnialem dodac ze bylem na odcinku od Grabia do Niepolomic, Jutro atakuje zeslawice, bylem na zeslawicach tydzien temu na prawym zbiorniku i udalo mi sie ladnego szczupaka zlowic na 67cm, a tam taki to duzy wyczyn, ogolnie coraz gorzej z rybkami w Krakowie :/ No nie żeby był okres ochronny Zapewne to był przyłów i jeszcze tak koło miarki sie omsknął że te 67cm zostało naliczone błyskawicznie w czasie uwalniania ryby w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof W Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Witam.Jestem tu od nie dawna a to jest mój pierwszy post. Łowie w Krakowie i w górę. Przeglądając strony internetowe a w szczególności youtube zauważyłem coś ciekawego, a mianowicie nawiązując do powyższego postu to teraz chyba wszyscy maja przyłowy, "chodząc na okonie z 7cm gumą " prawie nikt okoni nie łowi same przyłowy. Zauważyliście to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Woda jest pusta, żadnych żyjątek, drobnica pochowana nie dziwcie się że szczupaki biorą na wszystko co się rusza w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio233 Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Czesc wszystkim☺ czy ktos z kolegow lowil przez ostatnie piekne sloneczne dni na Wisle ponizej Krakowa? Mam na mysli spinningowy bialoryb i sporo ponizej Krk np. Nowe Brzesko albo blizej ujscia Raby? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Krakus, łowiłem na 1g główki i 2cm gumy - liczyłem na jakiś białoryb albo innego klenia. Zesławice mam po drodze z roboty do domu, więc po pracy zaliczyłem dwie godziny. Oczywiście bez kontaktu. Po weekendzie może wyskoczę na ten kawałek gdzie jest strefa ochronna od pierwszego kwietnia.Na inne wody nim dojadę zrobi się ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Jak woda poniżej Przewozu? Kolorek i stan? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Kryształ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi