Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

niktwazny z takim założeniem to nie było by sensu wgl opłacać karty i wędkować, a chyba nie o to chodzi :)

Wiem wiem, tak mnie poniosło :)

Realia są takie jak tylko zrobi się ciepło, będzie wysyp "wędkarzy" szukających jazi i kleni z 15 cm gumami.

A jeśli chodzi o krakowskiego pstrąga to 35 cm rybka to już okaz :D

Chyba, wrócę do muchy, by z finezją pobawić się z suchą muchą :)

Z pstrągiem to niestety tak jest a pamiętam niedawne czasy ze o takich nikt nie gadał bo niebyło o czym.Wedkarstwo idzie z postępem sprzet i wogole ale niestety łowi się tak ze większość co złowi to jego i do siatki a ryby to nie bambus z takim przyrostem żeby je zabierać.Ale jestem za tym by na większości rzek pstrągowych zrobili wymiar ochronny z40cm a sytuacja może by się poprawiła na jakiś czas.A u nas na Wisełce wogole jaski się już pokazuja u bram serafki?

Elo!
Byłem od mostu koło Wielkiej Wsi w dół. 
Wypad od 14-18 z kumplem. Ja miałem tylko skubnięcie, ziomek ani jednego.
Nie udało się absolutnie nic złowić, chociaż ryby było wszędzie widać, nawet zbierały z powierzchni.

Jak to mówią, jutro też jest dzień.
Tym razem będę gonił w okolicach Bielska a do Krakowskich kropków wrócę za tydzień ;)

Dziś chwilka nad wodą zaowocowała 9 rybami. Największy klenik 34 cm, reszta poniżej 30 cm. Były w tym 2 jaziki po 25 cm. Jak na 2h wędkowania to nieźle.

Zlokalizowałem duże stado sporych jazi, jak mi się to udało będąc od Święta na rybach to i mięsiarze je znajdą :(

Ryby nie wytarte jeszcze (klenie, jazie ciężko powiedzieć).

K-Pon graty dobry wynik. Wisła czy ciórki przyegłe?

Wczoraj walczyłem na Popradzie jednak bez efektu. No chyba że liczyć gronostaja ktory przepłynał kołomnie i poleciał na drugą stronę rzeki. Zimno i śnieg. Dziś śnieżyca za śnieżycą i jak wstałem na wojażach świątecznych w Sączu śnieg dobrze po kostki przestało sypać dobrze po południu także zbastowałem. Ale w tygodniu ocieplenie zapowiadają także rusam nad Wislę

K-Pon graty dobry wynik. Wisła czy ciórki przyegłe? Wczoraj walczyłem na Popradzie jednak bez efektu. No chyba że liczyć gronostaja ktory przepłynał kołomnie i poleciał na drugą stronę rzeki. Zimno i śnieg. Dziś śnieżyca za śnieżycą i jak wstałem na wojażach świątecznych w Sączu śnieg dobrze po kostki przestało sypać dobrze po południu także zbastowałem. Ale w tygodniu ocieplenie zapowiadają także rusam nad Wislę

Ujściowy odcinek pewnego "siurka", ostatnie 1,5km.