slav Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Ryby będą smaczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Tłuściutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrmr Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 (edytowane) Tłuściutkie ...i olej do smażenia nie będzie potrzebny Edytowane 14 Maja 2015 przez piotrmr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 ...i olej do smażenia nie będzie potrzebny A jak poczekamy na wyższe temperatury to gotowce z wody wyjadą, grilla czy też patelni używać nie będzie trzeba :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
perez123 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Może szczęście w nieszczęściu, że mięsiarze chodź przez jakiś czas ograniczą swój popęd do rybiego białka.Z drugiej strony ,czystość Wisły jest daleka od ideału ,co niektórym nie przeszkadza i całkiem możliwe że wyciek z kanalizacji też nie będzie .(oby fauna Wisły nie ucierpiała)No ale ,jak to mówią ,dobra świnia wszystko zje,oby nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Ja tak z innej beczki- dysponuje ktoś z Was offroadem z gumami w teren lub najlepiej traktorem? zakopałem się poważnie na brzegach po dzisiejszej ulewie a potrzebuje auto na poniedziałek do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ciekawe jak wyniki Lajkonika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ciekawe jak wyniki Lajkonika.http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/29/wiadomosci/113813/pliki/puchar_lajkonika_1_tura.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Gosc wygral jaziem i 3 kleniami piekny dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 i to nie był byle Janusz co wygrał pierwsza turę, a naprawdę dobry wędkarz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 (edytowane) Wczoraj rano na Przewozie "zakręcili kurki" i woda znowu spadła do dramatycznego poziomu. Ja łowilem od strony NH i udało mi się wyjąć bolka na jedynie 45 cm. Po drugiej stronie "czesali" specjaliści jak widać z marnymi efektami. Osobiście przez 4 godziny rano widziałem, atak jednego bolka, którego własnie trafiłem. Dramat Panowie. Wahania wody na Przewozie po około jeden metr na dobę zniechecają do łowienia w tej okolicy, dlatego wybieram się przed Kraków bo pewnie w kilku miejscach łatwiej będzie wycharatać jakiegoś tarponika. Edytowane 17 Maja 2015 przez bandog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Podejrzewam kolego Michcio za 10 lat puchar uklei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Gosc wygral jaziem i 3 kleniami piekny dramat Dramat?Czy ja wiem. Zawody to zawody. Zwłaszcza nie takie lokalne w kole dla 10 osób. Jakby nie patrzeć to zupełnie inne łowienie niż "po cywilnemu".Wydłubać w takich warunkach jak na Lajkoniku cztery ryby, to trzeba się nieżle przeczołgać i albo być mega specem, albo farciarzem (niepotrzebne skreślić). Pisząc o warunkach mam na myśli sporo ludzi dreptających w tą i z powrotem (74 zawodników i 30 sędziów). Wyniki zaraz będą to mogę tylko napisać, że Bogdan pozamiatał. Tak więc zapunktuj w obu turach potem komentuj. Prywatnie znam tą wodę naprawdę dobrze, a musiałem się sporo napocić, żeby złowić cokolwiek. I nawet mi się udało być 9 indywidualnie i 6 drużynowo. A np. rok temu zaliczyłem dwa zera, jak zresztą reszta Krakowa. I dla przykładu ciekawostka. Ktoś wylosował smródkę. Jak zobaczył rano jakie i ile jazi mu ogonami macha to mu banan z twarzy nie schodził. Po 7godzinach zszedł na zero. Jaśki były cały czas. A wydawało się, że wystarczy trafić do wody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 no nie wiem nie zauważyłeeś, ze w tym roku poniżej przewozu uklei jak na razie całkowity brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Zimna i niska woda. Dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 No ale może się uda i za dziesięć lat to uklejka się odbije i kolega pontonns się pucharu doczeka. Pierwszy krok zrobiony. Znaczy się, coraz skuteczniejsza brać wędkarska, z sukcesami, ogranicza pogłowie drapieża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Tadek gratulacje świetny wynik. Szkoda że mnie tam nie było. Wyniki całkiem niezłe w odniesieniu choćby do zeszłego roku. link z końcowymi http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/29/wiadomosci/113813/pliki/puchar_lajkonika.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 17 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Przyznaj się na co bolka dłubnąłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Mówiąc o wyniku mam na myśli stan naszych wód że się jaziami i kleniami zawody wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Mówiąc o wyniku mam na myśli stan naszych wód że się jaziami i kleniami zawody wygrywa.A czym ? Bolki nie aktywne a i tak kilka zostało złowionych , szczupaka mało , sandacz, sum ,brzana pod ochroną . Woda skandalicznie niska . A poza tym pontonos może najpierw sprawdź o co biega w zawodach a później się wypowiadaj , bo jeśli np Jaź niemal 50 cm to dla ciebie kiepska ryba to gratuluje wyników. Choć wątpię czy je masz . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Ja shitty fishów wogóle nie łowię. A szczupaka mało, suma akurat trochę jest. Edytowane 18 Maja 2015 przez pontonss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Potrzebuję na jeden dzień pożyczyć przyczepę pod łodziową . Wszyscy których znam trzymają na nich łódki i jest to jakiś problem . Znacie może jakąś wypożyczalnie albo kogoś kto by przyczepkę udostępnił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Niestety nie posiadam takowej, ale zapytaj na przystani na Wiśle w Mogile (poniżej mostu Wandy, na lewym brzegu). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Niestety nie posiadam takowej, ale zapytaj na przystani na Wiśle w Mogile (poniżej mostu Wandy, na lewym brzegu).Dzięki za odpowiedź , to rzeczywiście dobry pomysł żeby poszukać po przystaniach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 a ja wieczorkiem wczoraj wyskoczyłem na 1,5 godzinki na sektor A i zaliczyłem dwa brania Bolesława z czego jeden na brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi