ejPetit Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Ostatnie 2 tyg spędziłem na Przewozie, od strony Brzegów, jedynie 1 bolek 66cm (cieszy bardzo, pierwszy złapany boleń w karierze) i karaś za ogon, szału nie ma ale jest motywacja do obserwacji i wyciągania wniosków z wody i zmian. Z innej beczki, poleci ktoś odcinek Wisły albo jakiś stawik podkrakowski z możliwością złapania klenia? (Wiem, wiem, jest wszędzie tylko trzeba umiejętnie się do niego zabrać, z czym być może jest u mnie problem, ale na naukę nigdy za późno). Nie mniej, z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Dziś kilka godzinek poniżej krk za bolenikiem - 3 na brzegu dwa niezłe jeden króciak i dwa brania niezacięte ....całkiem dobrze oczywiście byłem sam jak palec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Dramat?Czy ja wiem. Zawody to zawody. Zwłaszcza nie takie lokalne w kole dla 10 osób. Jakby nie patrzeć to zupełnie inne łowienie niż "po cywilnemu".Wydłubać w takich warunkach jak na Lajkoniku cztery ryby, to trzeba się nieżle przeczołgać i albo być mega specem, albo farciarzem (niepotrzebne skreślić). Pisząc o warunkach mam na myśli sporo ludzi dreptających w tą i z powrotem (74 zawodników i 30 sędziów). Wyniki zaraz będą to mogę tylko napisać, że Bogdan pozamiatał. Tak więc zapunktuj w obu turach potem komentuj. Prywatnie znam tą wodę naprawdę dobrze, a musiałem się sporo napocić, żeby złowić cokolwiek. I nawet mi się udało być 9 indywidualnie i 6 drużynowo. A np. rok temu zaliczyłem dwa zera, jak zresztą reszta Krakowa. I dla przykładu ciekawostka. Ktoś wylosował smródkę. Jak zobaczył rano jakie i ile jazi mu ogonami macha to mu banan z twarzy nie schodził. Po 7godzinach zszedł na zero. Jaśki były cały czas. A wydawało się, że wystarczy trafić do wody....Z rybami może być róźnie. Raz biorą raz nie, ale używając określenia "dramat" odniosłem się przedewszystkim do wahań poziomu wody i to w okresie rozrodu ryb. Konsekwencją tych zmian poziomu wody szczególnie przy jej opadaniu jest przecież zerowe zainteresowaniae "z drugiej strony". Zawody rządzą się oczywiście swoimi prawami i okazów z reguły się wtedy nie łowi ale mimo to na ponad 70 chłopa, którzy z pewnością umieją łowić i niektórzy z nich znają Wisełkę jak własną kieszeń to mogło być nieco lepiej jeśli chodzi o róźnorodność złowionych gatunków. Edytowane 18 Maja 2015 przez bandog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Dziś na podkrakowskich dołkach 4 szczupaki, największy 72cm. Zdziwienie obserwatorów przy ich wypuszczaniu rekompensuje kontuzję barku nabawioną podczas podbierania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 A jakieś fotki zobaczymy czy telefon się zepsuł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Wybiera się ktoś może na niedzielne zawody do Niepołomic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Hmmmm. Człowieku małej wiary. Fotek nie będzie bo czym się chwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 (edytowane) 72 cm to okaz na nasze wody. Taki wczesny emeryt. Fajnie było by zobaczyć fotkę takiego szczuplego. Aż się dziwię,ze dożyl tak zacnego wymiaru. Edytowane 19 Maja 2015 przez fifek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Regulamin JB.pl mówi inaczej.W Krakowie i okolicy są wody z większymi szczupakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Wybiera się ktoś może na niedzielne zawody do Niepołomic?Jakie zawody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Ja dzisiaj katowałem Wisłę w centrum.Dwie godzinki do zmroku, bez efektu. Masa leszczy się wygłupiała przy brzegu i tyle ;/Brak aktywności drapieżników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Emson, byłeś może powyżej ujścia Rudawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN KR Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Wybiera się ktoś może na niedzielne zawody do Niepołomic? Ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Rumcajs z tym "wielkim" bolusiem to pozamiatałeś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 A co? Przecież fajny jest Najważniejsze, że radocha ze zdjęć bije i jest ok.Kolega nowy, to mu można polecić podpięty na samej górze wątek o zasadach zamieszczania zdjęć na forum. Warto przeczytać i się stosować. Nie tylko w kwestii wymiarów.ZAN - prośba na koniec - nie kładź tych ryb na kamieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN KR Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 A co? Przecież fajny jest Najważniejsze, że radocha ze zdjęć bije i jest ok.Kolega nowy, to mu można polecić podpięty na samej górze wątek o zasadach zamieszczania zdjęć na forum. Warto przeczytać i się stosować. Nie tylko w kwestii wymiarów.ZAN - prośba na koniec - nie kładź tych ryb na kamieniach.Poprawie się Tadku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Tam właśnie nic nie brało Następne podejście późnym wieczorem, moze wtedy się coś ruszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 wiesz na tym odcinku ryby są bardzo cywilizowane teraz nie w glowie im twoje sztuczne przynęty tylko turyści i harce z partnerami przenieś się poniżej lub powyżej miasta tam ryby małomiasteczkowe na pewno dadzą się złowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Panowie, mam w planie jutro się wybrać w okolice przewozu. Czy ktoś z Was może się orientuje jaki na dzień dzisiejszy jest stan wody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Stopień Kościuszko-wodna brudna i lekko podniesiona (przed dzisiejszą burzą), Edytowane 20 Maja 2015 przez Filip14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Dzięki wielkie Filipie, a jak efekty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2015 Wiem Piotrze, jednak mam blisko i czasem wyskoczę na 2h się odstresować. Powoli mnie zniechęca ten miejski odcinek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 @Flajsik nie łowiłem tylko przejeżdżałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejPetit Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 @Flajsik, jak wrócisz z Przewozu daj znać jak woda, planuje się wybrać wieczorem coś porzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi