Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie w wątku.

Woda w Wiśle bardzo niska, zawsze kojarzy mi się z bardzo kiepskim okresem,a tu okazuje się ,że ryby biorą i to wspaniale zwł. klenie.

Tydzień temu gdy tylko uwolniłem się z kotwiczki :)  to jeszcze wieczorem tego samego dnia pojechałem na Wisełkę na 1-2 godz.

Polecam bezzadziorowe kotwiczki!

http://jerkbait.pl/topic/49813-awaryjny-spos%C3%B3b-na-wyj%C4%99cie-kotwiczki-z-naszego-cia%C5%82a/page-5

Zaskoczyły mnie brania kleni , mieliśmy z synkiem kilkanaście ,kilka większych spadło.

Na następny dzień -niedziela to samo + bolenie 3 w tym 2 forumowe minimum i o zmroku odjazd wielkiego suma za którym biegłem 500m ale całe szczęście się spiął ,wczoraj podobnie z kleniami i... znowu wieczorem odjazd suma...

Dzisiaj przygotowałem mocniejszą wędkę i drugą lekką na klenie.

Kleni połowiłem kilkanaście, 2 jazie kilka ładnych okoni, kleń ok. 50cm, ale wieczorem sum już mi się nie pokazał

Ach ta moja kochana Wisełka....Zdjęcia tylko niektórych Rybki brały na małe woblery Furmańskiego i j. Widły-pchełka i brzanówka.

post-49044-0-32036100-1440794030_thumb.jpgbrudna buzia-przepraszam, tak łatwo się brudzą :) post-49044-0-92239400-1440367250_thumb.jpegpost-49044-0-81665100-1440367233_thumb.jpegpost-49044-0-91428300-1440367364_thumb.jpeg

Edytowane przez jerzy6
  • Like 1

Co tam słychać Panowie? Łowi ktoś coś? Ja byłem wczoraj poniżej przewozu, ale płynęło tyle zielska, że popatrzyłem chwilę na wodę i dałem sobie spokój. Po drugiej stronie rzeki widziałem przynajmniej kilka osób, które wytrwale biczowały wodę, za każdym razem ściągając garść zielska z kotwic, może ktoś coś wydłubał pomiędzy płynącą trawą?

byłem wczoraj w okolicy Szczurowej, ale po zachodzie i  z nastawieniem na suma, nie tylko nie miałem żadnego brania, ale nawet nie widziałem żadnego spławu ani ataku.

a tak swoją drogą jak się nastawiam na suma to z reguły nic nie łowię chyba że mam drugą lekką wędkę i czasami po zarzuceniu uderza sumek :D...

po za tym  woda taka niska- idzie jakaś klęska, już tydzień temu prawie przeszedłem Wisłę na drugą stronę.

Edytowane przez jerzy6

Prowadzone są prace na pierwszym doplywie Wisły ponizej Przewozu.

Dodatkowo ciemne rośliny wyglądające jak mchy (i nimi są) odrywają się od kamieni przez "zabawy" przepływem wody na samej tamie.

Szykują się na Światowe Dni Młodzieży

mój synek też łowi ze mną :)post-49044-0-86646900-1440877933_thumb.jpg jego 40-ak

post-49044-0-53382100-1440879388_thumb.png

zielsko też w mojej okolicy już płynie, woda niska , sumki gdzieś się pochowały, brały klenie i bolki na Widłypost-49044-0-94547500-1440879708_thumb.jpg

"pozdrawiam :D  młodego grunciarza poniżej mostu w Górce, który ryby wrzuca do worka nawet ich nie zabijając...

Edytowane przez jerzy6
  • Like 2