Bluzer Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Był poza zasięgiem rzutu smużakiem a ewidentnie żarł z powierzchni... Nawet bromba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
al_neri Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 K-Pon,na co siadła kijanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Dziś pod Wawelem miałem masę widzów gdy podczas kleniowania siadł sum ok 150cm. Po 10 minutach żyłka pękła :/ A to o Tobie cały Kraków mówi "nasz bohater poległ" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 wczoraj w nocy mocne branie na środku rzeki, niestety tylko zdewastowana guma - sandacz złapał za ogon, nie trafił w hak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 z rańca dwa podrostki sandaczowe i okoń,a był też boleń na RH ale jakoś nie znalazł się na brzegu już myślałem że to fajna miejscówka ato okazało się sandaczowe przedszkole...może wieczór coś się odmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 K-Pon,na co siadła kijanka? Kopytko 4 cm z FOXa + 4g główka A to o Tobie cały Kraków mówi "nasz bohater poległ" A to chyba nie o mnie, nie było by słowa bohater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoruus Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Wczoraj w rejonie Kostrza - znowu słabo. [...]Z ciekawości bo to okolice w których łowie najczęściej z racji bliskości, na główkach czy opasce słabo ? Nigdy nie łowiłem na główkach po zmroku, a klatki chociaż płytkie wyglądają obiecująco. Ostatnio na opasce za dnia jedynie klenie coś tam skubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Na główkach zupełne zero, bez brania. W klatkach buszowały dość niemrawo jakieś małe drapieżniki, okonie lub szczupłe. Powyżej coś drgnęło, ale musiałem się zwijać. @Bluzer, ja się jeszcze nie dorobiłem ani bromby ani solidnego zestawu przynęt na klenie. Cały sezon goniłem za kropkami, i nawet nie patrzyłem na inne przynęty niż pstrągowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Przypomniałem sobie o pewnej miejscówce gdzie nie byłem ze dwa lata. Wyskoczyłem tam dzisiaj na pół dnia i mimo deszczu było całkiem miło. Najpierw siadł bolek 70 cm, chwilę potem krótszy ale grubasek. Na koniec dostałem wisienkę. Bardzo daleki rzut, ledwie wobek zaczął pracować strzał i świeca w powietrze. Z daleka zobaczyłem czerwone płetwy klenia. Zabawa była lepsza niż z tym większym boleniem. Kleń miał 55 cm i jest nową życióweczką. Miejscówka jest niepozorna i raczej omijana bo nigdzie w okolicy nie widziałem śladów na piasku i błocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 @GBP , jesli to nie tajemnica to jaki wobek skusił klenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Wszystko na różne Hegemony. Zaraz będzie zdjęcie z wobkiem to rozkminisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 GBP piękny grubas Ci siadł. Jaka była poprzednia życiówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Miałem kilka ryb po 50 cm z Dunajca na muchę i z Wisły przy okazji bolkowania. W tym roku miałem namierzonego na Skawince klenia 60+. Cwaniak był tak ostrożny że nic nie zdziałałem a jak woda opadła to poszedł gdzieś niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Wybrałem się dzisiaj na miejscówkę na której kiedyś miałem ładnego szczupaka. Głęboka woda przy opasce a na drugim brzegu krótkie główki ze wstecznymi prądami. Przy opasce cały czas przepływała olbrzymia ławica uklei. Niestety pod nimi i w okolicy zero brań. Wreszcie zmieniłem wobler na tonącego Hermesa rzuciłem pod drugi brzeg, sprowdzam z prądem i nagle luz. Obcinka powyżej stalki ale taka że nawet nie poczułem brania, musiał walnąć od przodu i najpierw trafił w plecionkę. Hermesa już nie miałem ale dociążyłem Blejka i łowię dalej. Udało się wydłubać okonka 28 cm. Już się miałem zbierać jak pod ławicą uklei pokazały mi się dwa sandacze na oko 50-60 cm, nie atakowały ławicy tylko tak równolegle płynęły. Pierwszy raz widziałem takie coś. Walczyłem tam jeszcze z godzinę i nic. Trzeba będzie się wybrać tam na nockę. Znacie może jeszcze jakieś woblery uklejopodobne które by pracowały podobnie do Hermesa. Konkretnie chodzi o to by lusterkowały w opadzie ale pochylone główką do przodu. Wszystkie jakie znam lusterkują ale z przechyłem do tyłu.Okoń w pomidorach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 (edytowane) U mnie dzisiaj 5 okonków, największy 35 cm, kleń 42 cm (który ostatecznie okazał się jaziem ) i na koniec najlepsze - brzana ~72 cm Niesamowita lokomotywa Długo będę wspominał tą walkę Foty w odpowiednich wątkach. Edytowane 28 Września 2015 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 coma, piękna Basia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Ja w sobotę w nocy 0. Rano w niedzielę okoń ok 32cm poniżej Przewozu. Później StreetFishing Wa B Wawel-Wilga zaowocował 7 jaziami, 4 klenikami i 2 okoniami w rozmiarach 10-36 cm. Na wprost Wilgi odpiął mi się sum ok 130cm i całe szczęście bo zestaw kleniowy:St. Croix by Skalek do 21g, Pfluger President z żyłką 0.14mm. Przynęty to Bryki z jajami do 2cm max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Krzysiek , ty z brzegu , czy z pływadła jakiegoś?Nawet na takie mikroby biorą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Wczoraj popołudnie i pół nocki na Królowej. Jeden boleń 60 cm, dwa wyjścia bolkowe nie zapięte. Po zmroku mały sandacz odpadł pod brzegiem i na otarcie łez sumek 120 cm na małą baryłkę CF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Krzysiek , ty z brzegu , czy z pływadła jakiegoś?Nawet na takie mikroby biorą.. Ostatnio tylko z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 i kolejna nocka za nami zimno było...ryby marnie...ale przynajmniej nie wiało, a jak mawia jeden z mych kolegów...to najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ano jak nie pizga to podstawa A na wiśle? Cóż sandałki w tym tygodniu siadły na ogonach. Ani brań ani aktywności nie widać. Pojedyncze się komuś tam trafiają, ale szału nie ma. Choć np. @Licus trafił w okolicy fajnego i się w stosownym wątku pochwalił. Ja w tym tygodniu za sandaczem byłem w pn, wt i dziś po 2h nad ranem i niestety tylko jeden niewielki się trafił. Dziś to już wogóle dramat. Zimno, mgła i zero widoku choćby uklejki. Może by było lepiej gdyby.... woda była Tak kurek przykręcili, że nie miało co płynąć. Kamienie całkiem powyłaziły, drobnica gdzieś na środek poszła i tyle. Ale po południu sobie odbiję. Jak będzie widać jazie, to będą jazie. Jak nie, to będą klenie Nawet ostatnio fajne biorą, a i pogoda taka fajna się robi. Będzie się działo. Pod warunkiem, że małych komuś sprzedam na te dwie godzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Właśnie dlatego na jutro zmieniłem taktykę i jadę na błotne rybki. Warto czasami słońce zobaczyć. A wczoraj poza "żerującym" bobrem wiele się nie działo, ale za to jakie gwiazdy i księżyc..rewelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Rewelka to była w pn. przy zaćmieniu A słońce też bym chętnie dłużej zobaczył niż godzinka, dwie przed zmrokiem, ale czasu coś nie ma. Ale w łikend będzie boleniowy rajd po dziewiczych, nie zdeptanych rejonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 był dziś rano przymrozek, drapałem szyby, oj będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi