Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Jak postanowiłem, tak zrobiłem. Zameldowałem się nad wodą o 20:47.  Pogoda idealna, koło 0 i mgła gęsta jak mleko, a mimo to dość jasno - spokojnie (biorąc pod uwagę moją wadę wzroku) dałem radę zawiązać zestaw bez latarki. Byłem poniżej Krakowa i chyba znowu się bawili na stopniu.  Płynęło tyle zielska, że nie dało się poprowadzić żadnej przynęty. Posiedziałem godzinę co jakiś czas wykonywałem rzut kontrolny w nadziei, że coś się zmieni i... pojechałem do domu. Trochę szkoda, bo czasu na ryby jak na lekarstwo, cały dzień nie myślałem o niczym innym, a tu łowić się nie da, no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Dzisiaj powtórka z rozrywki, może uda mi się wyrwać trochę wcześniej niż wczoraj, oby tylko zielsko za bardzo nie przeszkadzało w łowieniu.

Mi tam zielsko wcale nie przeszkadza , byle nie za duzo bo jeszcze jakis krokodyl z wisly wylezie

• Like 3

U mnie wczoraj znowu na zero, nie udało się tym razem. Kolejne podejście w przyszłym tygodniu. Ale wiem, że niektórzy połowili :) Pewnie dzisiaj się coś pojawi w tym wątku.

pojawi nie pojawi ważne że coś tam się dzieje i Królowa najwytrwalszych nagradza. Jednak na wynik trzeba cięzko zapracować. A jak wiadomo "Bez pracy nie ma kołaczy" ;)

• Like 1

Ogłoszenie

Wczoraj w późnych godzinach wieczornych zgubiłem swoją ulubioną latarkę czołową nad Wisłą. W/W latarka czołowa stanowi dla mnie duża wartość emocjonalną. Szczęśliwego znalazcę proszę o kontakt. Czeka atrakcyjna nagroda.

ps.: latarka nie jest włączona :D

Grześku, bo to inna ryba i inne zachowanie. Moje doswiadczenie jak wiesz jest bardzo skromne, ale kropek jest nieobliczaly. Raz zwieje zanim go namierzysz, a drugim razem mozesz mu wpaść na głowę z hukiem i ma to głęboko pod płetwą.

Z sandałami to chyba jest kwestia tego echa od kamieni, nie samej obecności nad wodą. Ciekawe jak by było z pontonem - czy też by je płoszył, czy nie? Tu należy Jacka (@Voldemort) zapytać, bo z mojej pamięci wynika że z pontonu łowi sandałki już ponad 23 lata.

Dla mnie jedyny problem to te metry kamieni i trawy przy ściąganiu wobka. Wyrzucać w powietrze i szukać w trawie? Targać po kamulcach? Czy liczyć na ten jeden szczęśliwy rzut i zmiana miejscówki?

Ewentualnie metoda @michcia czyli zasiadka ze spinem, tylko tu już problem jest w temperaturze, 2-3 godziny bez ruchu przy -3 to ostra jazda. Ale Michał młodszy, i chyba te 10 lat temu też bym dał radę.

Złapali po jednym sandaczu i w głowach sie poprzewracało  :D  mało tego uważają się za ekspertów i doradzają innym  :lol: 

Wracając do wędkowania, wczoraj jedno jedyne branie, tak mocne że zjadł mi woblera i popłynął w siną dal........Do wczoraj myślałem że fluorocarbon ochroni mnie przed szczupakiem, ale się myliłem.

"Młody" i głupi jeszcze jestem ;)

• Like 1

Złapali po jednym sandaczu i w głowach sie poprzewracało  :D  mało tego uważają się za ekspertów i doradzają innym  :lol: 

Wracając do wędkowania, wczoraj jedno jedyne branie, tak mocne że zjadł mi woblera i popłynął w siną dal........Do wczoraj myślałem że fluorocarbon ochroni mnie przed szczupakiem, ale się myliłem.

"Młody" i głupi jeszcze jestem ;)

Możesz napisać jak gruby miałeś fluo i jakiej firmy?