Dygnitorz Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Spotkanie trzeba koniecznie powtórzyć, skoro już zostałem wywołany do tablicy, to wrzucam swojego wczorajszego pieska 50+.Coś czuję, że jeszcze się dobre żarcie nie zaczęło, trzeba być nad wodą i czekać na "ten" moment 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Mogę tylko potwierdzić słowa przedmówców- było PRZE! Poligonem zmagań była Wisła poniżej Krakowa, a więc swoiste SUBURB FISHING. Nad wodą zawitaliśmy koło 16 w dość licznym (biorąc pod uwagę spontaniczność zorganizowania spotkania) gronie (Od lewej stoją: Dygnitorz, Tadekb, Jerzy6,Flajsik, Coma, Martynski. NIżej: Zdzichu, Pepe,Bluzer) Pomimo iż każdy z nas dość regularnie łowi na Królowej ,to dla wiekszości było to pierwsze spotkanie,które,mam nadzieję, stanie się stałym punktem w wędkarskim sezonie. Plan był prosty- łowimy do 19 ,a potem widzimy się przy ognisku ( nie sposob w tym miejscu nie podziękować Pepe za zorganizowanie drewna i kiełbasy- szacun!)W rzeczywistości prosta okazała się tylko druga część planu,bo ryby nie chciały uczynić tego spotkania jeszcze lepszym. Sprawdziła się stara zależność tego typu spotkan- im lepsza atmosfera,tym gorzej z wynikami;) Klase pokazał Tadek skopując nam tyłki pieknym wilkiem . Sprawcą drugiego roświetlenia nocy flashem aparatu był Jacek- gratulacje tym większe bo jak wspomniałeś to pierwsze Twoje spiningowanie na tym odcinku. Najlepsi zostali nagrodzeni upominkami z Piranii- Dzieki Mariusz! Potem to juz wspomniane ognicho (na które jeszcze dojechał kol. Szymek) przy którym wymienialiśmy sie wędkarską wiedzą i anegdotami o krwiozerczych dzikach czy hardcorowym pływaniu na pontonie. Fajnie było. Jedyne czego zabrakło to...czasu. Pewnie gdyby nie inne obowiązki to byśmy do świtu mogli siedzieć.Strasznie miło było mi Was poznać,dzieki raz jeszcze;) p.s. Jako ,ze spotkanie było popołudniowe to wcześniej było troche czasu na "wejście w temat" pozdrawiam Edytowane 12 Listopada 2015 przez Bluzer 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Fajne inicjatywa, gratuluję!! Może i ja następnym razem dołączę... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Dzięki wszystkim za przybycie ! Było naprawdę dobrze Podziękowania dla sklepu Pirania ! Następne spotkanie 1 maj 2016 (niedziela)- RAPOWANIE 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Bardzo ładne obchody Święta Niepodległości - gratulacje Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pirania Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Gratulacje dla wszystkich! Martwiłem się ,że trzeba będzie te nagrody losować a jednak daliście radę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Super wyszło, widać po uśmiechach na fotkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Pięknie Panowie Następnym razem dołączę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Właśnie wróciłem z dwugodzinnego wypadu nad Wisłę. Przyznam, że byłem trochę głodny sukcesu po wczorajszym spotkaniu Wiatr nie ułatwiał zadania ale połowicznie udało mi się zaspokoić apetyt. Piesek mierzył ~47cm dlatego nie wrzucam foty. Można chyba pokusić się o wniosek, że ogniskowe kolacje z Mistrzami zaczynają procentować 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antyquariat Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Od dwóch tygodni przy moście Wandy cisza - ojciec co drugi dzień zdaje meldunki i nic. Miejmy nadzieję, że to przysłowiowa "cisza przed burzą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Kamil ,opis rewelacyjny,powinna być za to nagroda ;)i zdjęcia super!Tadka też!A klenio rzeczywiście wielkiej urody, taki szczególnie cieszy Graty!co to za wobek? Edytowane 12 Listopada 2015 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) To pewnie hermes, o którym Kamil wspominał przy ognisku.http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/hermes-a20-p619-k3017.html Ale Ciebie Jurku już chyba z nami nie było wtedy. No właśnie - udało Ci się coś złowić tej nocy? Edytowane 12 Listopada 2015 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 No i sie wybralem ... od 5:50 do 7:00 ani brania ... rejon mostu kolejowego w Niepołomicach... ale to nie wina ryb tylko moja ... poprawie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAN KR Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Nawiąże jeszcze do 11 listopada że naprawdę fajnie i miło było się spotkać, pogadać itd. Takie spotkania jak najbardziej są wskazane , myśle że może 1 maja 2016 będzie nas jeszcze więcej:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tak to pewnie Hermes, nie znam tych wobków.Nie nic. Miałem prawdopodobnie 2 pstryki sandaczowe, gdyż wielokrotnie puszczałem wobler w tym miejscu i żadnych zaczepów ani kamieni wobkiem nie wyczuwałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Nie takie te piątki trzynastego złe jak je malują Dzisiaj fajna pogoda, bezwietrzna. Spokojna tafla wody ładnie pokazywała spławy ryb. Trzy godzinki kombinowania przyniosły Jaśka 50-centa i krótkiego klenika. Także chwalę się tylko tym pierwszym http://jerkbait.pl/topic/50618-jazie-2015/page-30#entry1772219 Teraz jeszcze piwko i meczyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Coma piękny grubasek, w przyszłym tygodniu odbieram z serwisu swoją wklejanke i będę musiał zakupić kilka tych jaskółek, wyglądają fajniutko a po tak dobrej recenzji ze środy to aż grzech nie sprawdzić :-) jig czy texas? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jig ale... tym razem jaskółki nie przyniosły mi żadnych efektów. Jaziol walnął w założonego w akcie desperacji perłowego 8cm predatora manns'a Klenik zaś siadł na smużaka. Miałem jeszcze jedną zbiórkę z powierzchni jakiegoś większego kleniojazia ale niestety spadł po chwili uginania kija. Tak jak pisałem wcześniej, ryby zmusiły mnie dziś do mocnego kombiowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Tez bym wyskoczył nad wodę bo dawno nie łowiłem, ale do niedzieli ma robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flajsik Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 A na tego texas jakieś efekty miałeś? Pytam bo dość ciekawie mi to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Dopiero zaczynam z tą metodą, miałem tylko dwa podejścia bez brania. Na razie nie jestem przekonany, wrócę pewnie do texasa i caroliny jak przyjdą z powrotem na moją miejscówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Dzisiaj dość dużo latarek nad Wisłą niżej wyżej czułem się troszkę osaczony. Jedno branie do przodu takie mało wyraźne i niestety zaraz po zacięciu i kilku młynkach ryba spada, a szkoda bo było dobre siedemdych. Potem szybka zmiana miejsca jednak już bez kontaktu, a potem szybko do domku na meczyk ps.: jest już 1:1 :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Już jest 4:2 i wynik się nie zmieni Jutro - drogi dzienniku: nie mieszać piwa z wódką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Dziś przelotem na dwie godzinki zaglądnąłem na Wisełkę w centrum.6 sandaczyków w rozmiarze akwariowym, przyzwoity okoń i......taki oto "8 pasażer Nostromo" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Dopiero zaczynam z tą metodą, miałem tylko dwa podejścia bez brania. Na razie nie jestem przekonany, wrócę pewnie do texasa i caroliny jak przyjdą z powrotem na moją miejscówkę.Tam powinno być: jak okonie przyjdą z powrotem na miejscówkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi