K-Pon Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Dzisiejsze 2h nad wodą dały 9 średnich kleników i 3 mikro bolki. Klenie bardzo agresywne, 33-39cm. Bolenie ok 30-35 cm.Przynętą nr 1 okazał się znaleziony woblerek Jaxon[emoji14] Wszystkie klenie na niego. Bolenie zaś na 3cm twichingowego hm z aukcji charytatywnej z Naszego Forum Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Ps. Pozdrowienia dla novvvaka Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Rowniez pozdrawiam. Na miejscowce minelismy sie z kolega. Myslalem, ze bedzie dobrze, bo przez chwile uaktywnily sie jazie, ale jak tylko bolenie poczuly przybor, zaczely rzez i jaski sie uspokoily. Zeby nie kusic losu zwinalem sie do domu. Lubie ta nasza Wisle ponizej Krakowa, ale to nieprzewidywalne hustanie woda, zielsko plynace ze Smrodki nie ulatwia zycia. Przyzwyczaily sie ryby, my tez chyba musimy sie dostosowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 WitamGdzie rozpoczynacie sezon na ryby z zębami? Pytam bo chce wybrać miejsce o najmniejszej presji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkulski Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Panowie jaka woda na Wiśle w okolicach Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) średnio-podniesiony, ale niezłydzisiaj byłem pierwszy raz na Wiśle z zamiarem klenie, lub co siądzie, a siadł sumek 1,3m, zdjęcia nie zamieszczam z przyczyn wiadomych, rybka szybko puszczona, a walka przednia, wobek Janusz Widły,wędka na blanku Lamiglass wykonana przez kolegę Janusza. Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Klenie na 9cm wobka łowiłeś Jerzy? :/ Srogo... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Powiedziałbym to samo, gdyby nie fakt że w zeszlym roku najwieksze klenie łowiłem na wobki 7-9cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 (edytowane) dokładnie,próbowałem na małe, a potem już tak zniechęcony założyłem zaczarowny ołówek i na płytkiej wodzie przy zachodzie słońca miałem branie niespodziewanew zeszłym roku na niego łowiłem bolenie, klenie, zdarzał się sum...i dobrze ,że akurat zmieniłem wędkę wieczorem na trochę mocniejszą z plećką, bo w poprzednich latach często miałem pecha że właśnie na ten słaby zestaw... Edytowane 1 Maja 2016 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Dzisiejszy 61 cm bolenik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 (edytowane) Wczoraj straszna bida, i wczesnym porankiem (pozadrawiam wszystkic Przewozowiczów ) ,a także wieczorem. Dziś pobudka o 3, co by do pracy zdążyć jeszcze, ostatnie 15 min biczowania wody połączone z narzekaniem, lamentami i klnięciem, że nie ma ryb, aż trafia się ten strzał. PB pobity, 71 cm, nędzny bo nędzny, ale przynajmniej jest "7" z przodu. Edytowane 2 Maja 2016 przez Dadi 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 To już coś lepiej niż moje wczorajsze pół metra 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Ja odpuściłem start sezonu boleniowego na okołokrakowskiej Wiśle. Łowiłem na Dunajcu. Efekty równie mizerne jak u Was. Można powiedzieć że ryby nie brały.Tylko 3 szt w przedziale 35-50cm za cały dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Wczoraj bolki obudziły się na dobre. Na ok 20 brań (w tym jedno suma ok 110cm - rozgiął kółko łącznikowe ) wyjęte chyba 12 bolenik w przedziale 51 - 72 cm. Zdecydowana większość 60-65 cm.Zdjęcia 72cm nie dam że względu na dużą ilość krwi 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Szacun za połów !!! Szkoda tylko, że na fotkach zdradzasz miejscówkę, która i tak jest masakrycznie oblegana. A po takich zdjęciach to bolesławy nie będą miały "wytchnienia" bo pół Krakowa zrobiło albo w dniu jutrzejszym zrobi zmasowany nalot. Mimo wszystko gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Czy ja wiem... widziało mnie tam ok 15 wędkarzy wczoraj. Z nich znajomych 4 osoby, w tych 4, 3 to użytkownicy JB.pl. Ryby złowione na odcinku ok 1km od znaku na "200m" w dość nietypowych miejscach.3 szt. zainspirowany filmikiem Remka złowione na uncjowego casta, po zrobieniu masakrycznej brody (w 4 sec na spokojnie odpłatnej już w samochodzie) wróciłem do tradycyjnego spina Edytowane 7 Maja 2016 przez K-Pon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Myślałem ze ta miejscówka to już nie tajemnica.Kilka lat temu bywałem tam dość systematycznie.Ale z czasem nie warto było juz robić po 150km.Cieszę się jednak że coś tam jeszcze zostało.Bo widziałem i takich co berglowe jazie na bagażnik roweru upychali. Edytowane 7 Maja 2016 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) W tym roku byłem świadkiem beretowania 2 boleni na tej "miejscówce". Ludzie się niestety nie zmieniają mimo coraz droższych akcesorii wędkarskich Edytowane 7 Maja 2016 przez K-Pon 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontonss Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Ale co on zdradził prostke na Wiśle z Krakowa jestem i nie wiem która to bo jest takich z 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Ale co on zdradził prostke na Wiśle z Krakowa jestem i nie wiem która to bo jest takich z 20Taka jest jedna jedyna - i kto łowi na krakowskiej Wiśle wie co to za miejsce.Minusem jest straszliwa presja, plusem sporo ryb - ja wybrałem inne miejsca i od 10 lat byłem tam raz, choć wyniki mam zdecydowanie słabsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) ... Edytowane 8 Maja 2016 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Taka jest jedna jedyna - i kto łowi na krakowskiej Wiśle wie co to za miejsce.Minusem jest straszliwa presja, plusem sporo ryb - ja wybrałem inne miejsca i od 10 lat byłem tam raz, choć wyniki mam zdecydowanie słabsze.Jaki plus, jakie sporo ryb ? tam jest sporo ale drobnicy co świadczą zdjęcia Krzyśka. Takie bolusie to łowi mój syn na obrotówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 W sumie to nie ma co zdradzać , jak tak kolejka nad wodę stoi nawet w tygodniu. Byłem raz i podziękuję, chyba że odbije mi na grutowe tępienie sumika karłowatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Nie ma co zdradzać, ale kolega Krzyś podniecony swoimi trofeami nie pomyślał o tym i dał d.u.p.y 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Co najwyżej przerzucić się trzeba na inne miejscówki z większymi niż te "dziecinne" sztuki Ciekawe jaki tłok był w weekend na omawianym odcinku ?? Edytowane 9 Maja 2016 przez K-Pon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi