Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

4af9b90fd85c5593e25436dc075781f8.jpg

78579350a6d1951454c8964dde97e600.jpg

Dzisiejsze 2h nad wodą dały 9 średnich kleników i 3 mikro bolki. Klenie bardzo agresywne, 33-39cm. Bolenie ok 30-35 cm.

Przynętą nr 1 okazał się znaleziony woblerek Jaxon[emoji14] Wszystkie klenie na niego. Bolenie zaś na 3cm twichingowego hm z aukcji charytatywnej z Naszego Forum :)

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Rowniez pozdrawiam. Na miejscowce minelismy sie z kolega. Myslalem, ze bedzie dobrze, bo przez chwile uaktywnily sie jazie, ale jak tylko bolenie poczuly przybor, zaczely rzez i jaski sie uspokoily. Zeby nie kusic losu zwinalem sie do domu. Lubie ta nasza Wisle ponizej Krakowa, ale to nieprzewidywalne hustanie woda, zielsko plynace ze Smrodki nie ulatwia zycia. Przyzwyczaily sie ryby, my tez chyba musimy sie dostosowac :)

średnio-podniesiony, ale niezły

dzisiaj byłem pierwszy raz na Wiśle z zamiarem klenie, lub co siądzie, a siadł sumek 1,3m,  zdjęcia nie zamieszczam z przyczyn wiadomych, rybka szybko puszczona, a walka przednia, wobek Janusz Widły,wędka na blanku Lamiglass wykonana przez kolegę Janusza.

Edytowane przez jerzy6

dokładnie,próbowałem na małe, a potem już tak zniechęcony założyłem zaczarowny ołówek i na płytkiej wodzie przy zachodzie słońca miałem branie niespodziewane

w zeszłym roku na niego łowiłem bolenie, klenie, zdarzał się sum...

i dobrze ,że akurat zmieniłem wędkę wieczorem na trochę mocniejszą z plećką, bo w poprzednich latach często miałem pecha że właśnie na ten słaby zestaw...

Edytowane przez jerzy6

Wczoraj straszna bida, i wczesnym porankiem (pozadrawiam wszystkic Przewozowiczów  :D ) ,a także wieczorem. Dziś pobudka o 3, co by do pracy zdążyć jeszcze, ostatnie 15 min biczowania wody połączone z narzekaniem, lamentami i klnięciem, że nie ma ryb, aż trafia się ten strzał. PB pobity, 71 cm, nędzny bo nędzny, ale przynajmniej jest "7" z przodu.

13083215_10154260948759739_8923467183698

Edytowane przez Dadi
  • Like 6

Wczoraj bolki obudziły się na dobre. Na ok 20 brań (w tym jedno suma ok 110cm - rozgiął kółko łącznikowe ) wyjęte chyba 12 bolenik w przedziale 51 - 72 cm. Zdecydowana większość 60-65 cm.

Zdjęcia 72cm nie dam że względu na dużą ilość krwi :(

caef16167e49a8adfc605ee4a25da9a1.jpg

5113ffdbf835fb181e9063cc37861a87.jpg

62bdf040786b9691a11de7aa0994f0d4.jpg

53e944b0f6a2d6bb5c970c042fcb847e.jpg

c5c3e8666c6de88ec69cca1a608291d4.jpg

049d51867fcc56390ea4890b65cca4dd.jpg

• Like 5

Szacun za połów !!! Szkoda tylko, że na fotkach zdradzasz miejscówkę, która i tak jest masakrycznie oblegana. A po takich zdjęciach to bolesławy nie będą miały "wytchnienia" bo pół Krakowa zrobiło albo w dniu jutrzejszym zrobi zmasowany nalot. Mimo wszystko gratulacje.

Czy ja wiem... widziało mnie tam ok 15 wędkarzy wczoraj. Z nich znajomych 4 osoby, w tych 4, 3 to użytkownicy JB.pl.

Ryby złowione na odcinku ok 1km od znaku na "200m" w dość nietypowych miejscach.

3 szt. zainspirowany filmikiem Remka złowione na uncjowego casta, po zrobieniu masakrycznej brody (w 4 sec na spokojnie odpłatnej już w samochodzie) wróciłem do tradycyjnego spina :)

Edytowane przez K-Pon
  • Like 1

Myślałem ze ta miejscówka to już nie tajemnica.

Kilka lat temu bywałem tam dość systematycznie.Ale z czasem nie warto było juz robić po 150km.

Cieszę się jednak że coś tam jeszcze zostało.

Bo widziałem i takich co berglowe jazie na bagażnik roweru upychali.

Edytowane przez kondzio 77

Ale co on zdradził prostke na Wiśle z Krakowa jestem i nie wiem która to bo jest takich z 20

Taka jest jedna jedyna - i kto łowi na krakowskiej Wiśle wie co to za miejsce.

Minusem jest straszliwa presja, plusem sporo ryb - ja wybrałem inne miejsca i od 10 lat byłem tam raz, choć wyniki mam zdecydowanie słabsze.

Taka jest jedna jedyna - i kto łowi na krakowskiej Wiśle wie co to za miejsce.

Minusem jest straszliwa presja, plusem sporo ryb - ja wybrałem inne miejsca i od 10 lat byłem tam raz, choć wyniki mam zdecydowanie słabsze.

Jaki plus, jakie sporo ryb ? tam jest sporo ale drobnicy co świadczą zdjęcia Krzyśka. Takie bolusie to łowi mój syn na obrotówkę :)