antoni Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Miejscówka znana rowniez nie tylko miejscowym , ale od kiedy poznałem pana Janusza z okolicznych działek opadły mi ręce i już nie przyjeżdżam , kiedyś to sie tam dzialoooooo... .A wracając do pana Janusza , to panie Janku ile sumow już zdarzył pan zberetowac w tym sezonie? ,bo w tamtym do końca maja chyba z 10 już pan miał , gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Na szczęście pana Janka nie ma bo wyjechał, ale pojawił się nowy mieszkaniec działek co dzień w dzień łowi z kamienia na zakazie, ale ten ponoć wypuszcza wszystkie rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoni Opublikowano 9 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 To chyba jedyna dobra zmiana w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Przewóz itp... Dałbym inną emotkę, ale nie znalazłem odpowiedniej.Przydał by się taki uśmieszek z politowaniem.Ostatni km przed wszelkimi tego typu tworami powinien być na stałe zamknięty.I niech nikt nie pisze, że nie da się ich upilnować, bo to najprostsze do upilnowania odcinki.A tyle fajnej wody w okolicy.Wystarczy min.50 -100 wyjść nad wodę w roku i po 5-6 latach mamy obcykany kawał wody. Dajcie już spokuj Teraz coś o Wiśle.Wczoraj znowu wziołem na grzbiet jednego ze znajomych.Pytam: "Zwiedzamy, czy jedziemy na pewniaki?"Po chwili namysłu padło: "Na pewniaki. Brać dwie wędki?""Nie trzeba. Pojedziemy na klenie"No i klenie też były. Dwa nawet fajne, reszta taka sobie. Niestety były też przyłowy przez duże P. Salto bolka połączone ze spadem, nieporządane brzany, sum...Po ostatnim spacerze 300 m za brzaną, pomimo prawie 50 latek na karku, trząsł się jak młody. Ale z uśmiechem 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Tadziu zgadzam sie z toba bez dwóch zdań odnośnie przewozu i tamy.Najprostszy odcinek do pilnowania.A klenie juz się ruszyły na dobre czy tylko pojedyncze sztuki trafiają sie sporadycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ja wczoraj odwiedziłem moją tajną błotnista opaskę gdzie prawie nikt nie zagląda oprócz mnie i bobrów i były ..klenie, jazie i okonie także fajnitko potem podjechałem już na zakończenie pod zaporę przywitać się kolegami a tam było cicho i spokojnie...no i dość bezrybnie bo poza drapieżnym leszczem nic się nie wydarzyło cały wieczór także "kazdy orze jak może" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) W ostatnią sobotę złowiłem 7 sztuk, kolega sześć. Największy klusek 52 cm ,2 sztuki tak na oko 45-48cm i reszta od wymiaru do 35 cm. Przepraszam, że na kamieniach, ale ze mną nie mieścił się całkiem w kadrze, a kumpel był 500 metrów dalej.http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/2xzvNTorZYY1urxo4ndMggTWzi_XCz Edytowane 11 Maja 2016 przez bandog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 @bandog, wrzuć zdjątko tutaj, odnośnik już nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Teraz chyba udało się. To ten największy i jeden z dwóch na podium. Edytowane 12 Maja 2016 przez bandog 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Dzisiaj 1h na plaży powyżej toru kajakowego dała 1 klenika ok 25 cm i 2 spięte rybki. Piękna woda tam się zrobiła teraz przy pogłębianiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Ty teraz odciągaj od swoich łowisk , a nie zachęcaj, chyba że to takie odciąganie... Ja byłem dzisiaj, ale cienko woda czysta niska, ryb nie widać, 1 klenik i przyłów sumik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Hehe. Moje łowiska? Tych nawet ja nie znam jeszcze. Wędkując z doskoku idzie się na łatwiznę:Byleby samochód było gdzie zaparkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Witam koledzy.Może mi ktos powiedziec jak tam aktywność kleni na wisełce w okolicach niepołomic?Wróciły juz na typowo letnie miejscówki czy wola jeszcze okolice spokojniejszej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Nikt nic ? Dziwna cisza tu panuje ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 nie wiem jak inni, ale ja znalazłem dzisiaj parę godzin czasu na łowienie i piękna pogoda i zachód słońca, i pełnia...marzenie...i nic razem z synkiem 1klenik i w ogóle nie widzieliśmy żadnych ryb poza drobnicą katastrofa, niewiem co się dzieje, a czekałem cały tydzień ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 nie wiem jak inni, ale ja znalazłem dzisiaj parę godzin czasu na łowienie i piękna pogoda i zachód słońca, i pełnia...marzenie...i nic razem z synkiem 1klenik i w ogóle nie widzieliśmy żadnych ryb poza drobnicą katastrofa, niewiem co się dzieje, a czekałem cały tydzień ech...Sam sobie odpowiedziałeś co jest grane ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Dzisiaj już klenie trochę brały, mieliśmy po kilka, ale dopiero wieczorem, miałem też 50aka, który niestety spiął się przy podbieraniu.Bolenie bardzo, bardzo rzadko się pokazywały.Ale pogoda piękna i namierzyłem nowe miejsce kleniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Brały pewnie przed samym wieczorem nawet na smuzaki nic niekopło choc widac ze klenie sa i to ładne.Ale treba trafić odpowiednia porę gdy zeruja i niepłyna glony z tamy na przewozie jak dzis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Wieczorne 50+ Były jeszcze bolenie i sandacze ale nie powalały wielkością 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Byłem dziś na spinningu przy ujściu Prądnika, ale nic. Jedna obcinka na 2cm twisterze (nastawiałem się na okonie). Tak po za tym to witam wszystkich! Jestem nowy na forum. Chętnie bym się ustawił z kimś na wspólne wędkowanie gdyż jest to mój pierwszy sezon wędkarski w Krakowie i nie znam zbyt dobrze tutejszych wód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Wieczorne 50+ Były jeszcze bolenie i sandacze ale nie powalały wielkością Życzę wszystkim częstych takich radości jak u kolegi. Na jaki wobler kleń? ,a łowisko ,opaska? Edytowane 24 Maja 2016 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 jerzy6 wszystkie ryby na tego samego woblera którego używam do nocnego boleniowania, a łowisko to taki mały warkoczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 A co to za wobler? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 Dobry i łowny A poważnie to na większe kleksy z Wisły polecam uklejkowate i wąskie, wręcz sandaczowe, 6-7cm. Krakusek nr1, Hegemon Zandi, Salmo sting, kleń to nie bolek i nie jest super wybredny, a zakąsi i 8cm jak ma te 40cm. Ale jak chcesz połowić w ogóle i dużo to hornet 4cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 byłem wczoraj w dwóch podejściach - porannym i popołudniowym - bieda jakich mało ^,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi