etherni Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 To nie jest nic nowego ani odkrywczego. Nieco się zmieniło, ale "hanysy" dalej jadą po bandzie. Dla kontrastu, to daj nam Boże takich ludzi jak Mikołaj Hassa, czy klub Renegat, czy chłopaki od Białej Przemszy. Nasz gumofilc na pewno mniej brudzi, i okonia 25cm pusci bo to same ości. Z drugiej strony, nasz gumoflc, potrafi wejść masowo na rzekę pstragową. I wtedy nie ma litości. A hanys woli łatwego karpia czy okonia. Co nie zmienia faktu, że po zarybieniach nad Rudawą są autobusy ze Śląska i 40 chłopa ładuje w łeb wszystko co ma 30cm. A czasem mniej. Ale to nie oni robią syf na Wiśle, tylko te cholerne zapory. Byle bulwary były ładne, a reszta nikogo nie obchodzi. Metr sześcienny? Ile mułu idzie w wodę jak Przewóz puści wszystkimi śluzami ten gnój z dna od Dąbia? Z tego zaporowego zbiornika w środku miasta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Stopień Dąbie jest faktycznie przekleństwem Krakowa. Przez sześćdziesiąt lat swego istnienia spowodował,żena dnie odłożyło się sporo szlamu poprzemysłowego.Szlamu - nie mułu.Osady te są smutną pamiątką poSkawinie,Oświęcimiu, Śląsku.Ciecz na zakolu Wisły nie zasługuje na miano wody.Pobrane latem próbki, "zabiły ćwieka" laborantowi.Chłop (nie wiedząc co bada) skomentował szambojak szambo - tylko czemu takie rzadkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 No i zasadniczo nie ma co z tym zrobić.Otworzenie zapory i spłukanie osadu do rzeki zabije ją poniżej - a to i tak niewiele osadów oczyści.Jedyna metoda to wybieranie szlamu z dna i wywożenie. problem dotyczy każdego zbiornika zaporowego.Taki Rożnów i Czchów to sam muł - ale przynajmniej bez chemikaliów.Tamten można przerabiać na nawóz.Ale 'krakowski" muł by trzeba obstawić tablicami z trupią czaszką.. Aha - no i kto za to zapłaci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ponoć Eurosowiet tak dba o środowisko to czemu nie oni? Jak mogą płacić chłopu za nieuprawianie ziemi, to mogą i za szlam. Zresztą może pod uprawy GMO to by się nadało jako nawóz? Ogóreczek z mackami, co świeci w nocy - zakąska idealna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2016 Na W3 woda do łowienia. Miejscami nawet się bolki pokazywały: Na R5 woda też opada i całkiem przejrzysta. Klonki aktywne: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Poniżej Nowego Brzeska do 14.00 woda była czysta i opadające. Udało się nawet upolować klonka 56. Miejscami pokazywały się bolki. Edytowane 20 Października 2016 przez GBP 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Witam, odnośnie spotkania w niedziele to warunki będą ekstremalne, woda wysoka i możliwe opady deszczu przekładamy to na inny termin czy mamy to w dupie i robimy imprezę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Ja bym przełożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Też jestem za, bo wtedy być może dałbym radę być na spotkaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 OK, to możemy przełożyć o tydzień lub dwa, zadecydujcie większością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Kurrr... ja akurat wykroiłem pon-wtorek na wyskok nad Wisłę, a wygląda, że może być syfiasto.Tyle że w okolice Sandomierza, więc albo tam jeszcze 'fala" nie dotrze, albo już minie?Albo przejadę się na darmo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Ja tak samo, pn-wt, i w dodatku w planie były bliskie okolice Krakowa... zapowiada się ekstermum albo rezygnacja z wyjścia. Na razie woda rośnie wszędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Za tydzień nie mogę a niedziela mimo wysokiej wody zapowiada się słoneczna Edytowane 21 Października 2016 przez coma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Kij z wodą, drewno wam zamoknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Popieram przełożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 też raczej popieram, możemy ewentualnie zdecydować w niedzielę rano?będą świeże wiadomości, chociaż cudu bym się nie spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Chlopaki ale zobaczcie na meteo.pl ja tam zadnego deszczu nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) deszczu nie, ale popatrz na pogodynkę podest wszystko powyżej Krakowa na zółto-stany wysokie lub ostrzegawcze!będzie absolutna kawa z mlekiem!więc w/g mnie nie ma co się zastanawiaćtrzeba będzie na jakieś dołki pojechać... Edytowane 21 Października 2016 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Ja nie zależnie jaki będzie kolor i stan wody będę próbował coś złowić w mojej ukochanej rzeczce :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 No ciekawe.. Z wykresów wynika, że na Wiśle "fala kulminacyjna" jest w okolicach Krakowa-Brzeska. Dalej już jest woda niska. Jak myślicie - ile km na dobę taka fala się przesuwa? W poniedziałek-wtorek planuję rejon Sandomierz-Zawichost-Annopol i spodziewam się, że dokładnie wtedy tam dotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Właśnie wróciłem z W3, woda wysoka i brudna. Nurt dość mocny, płyną gałęzie, liście, trawa a nawet całe drzewo mnie minęło. Od 7 bez skubnięcia. Ciężko się łowi. Przełóżmy, byle nie za tydzień bo na pewno mnie nie będzie. Jutro może zróbmy wspólne łowienie dla chętnych w mniejszym gronie, chętnie bym się nauczył łowić w takich warunkach bo efekty zawsze mam słabe przy wysokiej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Właśnie wróciłem z W3, woda wysoka i brudna. Nurt dość mocny, płyną gałęzie, liście, trawa a nawet całe drzewo mnie minęło. Od 7 bez skubnięcia. Ciężko się łowi. Przełóżmy, byle nie za tydzień bo na pewno mnie nie będzie. Jutro może zróbmy wspólne łowienie dla chętnych w mniejszym gronie, chętnie bym się nauczył łowić w takich warunkach bo efekty zawsze mam słabe przy wysokiej wodzie.Bo w złych miejscach szukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Przestawmy się Panowie na 06.11. Myślę, że i woda i ryby dopiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Dygnitorz daj mi namiary na Twoja prognoze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 PePe i coma byliście wczoraj na Wiśle?Jak efekty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi