Robbert89 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Wisła poniżej przewozu podniesiona o jakieś 1,5m może wiecej. Idealna do łowienia w klatkach między główkami. Jedyną przeszkodą mogą byc płynące syfki. Na szczęście niema ich za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) Nocotam?Nikt już nie łowi? zastanawiam się, czy jutro nie wyskoczyc Edytowane 21 Grudnia 2016 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Wczoraj przez 20 min. gryzły pozostałe 4 godz nad wodą bez dotknięcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napalonywonszu Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 20 min temu skończyłem, zacząłem o 7 i nie powiem bo brały, ale przez mróz wymiekłem. Odcinek Grabie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 25 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2016 Mrozu to raczej nie było, ale żeby w taką pogodę w ogóle wyjść z wędką nad wodę, to szacun i podziw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orni Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Dziś wyrwałem się nad Wisłe. Brań zero. Jednak emocje były. Zakopałem auto w błocie dosłownie 20m od twardej szutrowej drogi. 2 godz walki na nic, wszelkie znane mi sposoby i triki zawiodły. Dzwonie po znajomych i ok przyjadą ale za 2 godz. No nic poczekam. Po ok pół godz widze że jedzie duża terenówka i zatrzymuje się ze 100m ode mnie. Uradowany idę z myślą że gość mnie w mig wyciągnie te kilka metrów do drogi i będzie ok. Podchodzę kulturka dzień dobry, pięknie proszę o pomoc i co????? Gość mocno zniesmaczony mówi Nie pomogę święta są i nie będę się brudził... po czym ubrał gumiaczki wypuścił z bagażnika psa i po błocie do kostek poszedł na spacer... Po tych 2 godz przyjechali znajomi popchnęli mi auto i po 2 minutach byłem na drodze. I wiecie co ... straciłem wiarę w ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Ciesz się, że psa nie puścił na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Piotrku, jak masz jeszcze wiarę w ludzi, mieszkając Krakowie, to zazdroszczę młodego wieku...Kawałek świata widziałem, i nigdzie nie spotkałem takiego samolubstwa, obojętności i egoizmu jak w moim rodzinnym mieście. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiu Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Trza było poprosić psa , prędzej by pomógł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Wyskoczyłem wczoraj na godzinkę, jednego zeda złowiłem miał może 45cm, wiało jak cholera i szybko zrezygnowałem z łowienia. Błoto na maksa, jadąc zastanawiałem się czy napędy działają poprawnie bo ledwo wyjechałem na twarde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Piotrku, jak masz jeszcze wiarę w ludzi, mieszkając Krakowie, to zazdroszczę młodego wieku...Kawałek świata widziałem, i nigdzie nie spotkałem takiego samolubstwa, obojętności i egoizmu jak w moim rodzinnym mieście.niestety ale taka jest prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 niestety ale taka jest prawda Miałem podobne spostrzeżenia, na krótkich pobytach przed laty w grodzie Kraka i smoka.Dodatkowo wydaje mi się, że im większe miasto (miejscowość), z tym większą obojętnością się spotykam, a nawet wrogością i złośliwością. Lepiej czuję się w mniejszych miastach, a nawet poza nimi , cóż łono natury to moje najbardziej przyjazne środowisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Wyskoczyłem wczoraj na godzinkę, jednego zeda złowiłem miał może 45cm, wiało jak cholera i szybko zrezygnowałem z łowienia. Błoto na maksa, jadąc zastanawiałem się czy napędy działają poprawnie bo ledwo wyjechałem na twarde. Może jechałeś pod wiatr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Panowie więcej wiary.. złe wyjątki czasem się zdarzają... ja rok temu też nie mogłem wyjechać i z najbliższych zabudowań "Pan" sam się zainteresował i po chwili pojechał RAV4 i bez problemu mnie wyciągnął... chyba że to ja na ten wyjątek trafiłem... jeżeli to czyta to gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Co wy tam wiecie o zakopaniu się autem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 LR Discovery 2 to tak jak i moja LR3 terenówka jak koziej d... trąbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Z tą różnicą, że 2 to ostatnia klasyczna terenówka (pomijając defa), a 3 to już suv, który lubi teren - ale zabudowany Widziałem wiele prób używania LR3 w terenie i zazwyczaj kończyło się ciąganiem na winchu, albo np. spektakularną wywrotką.A w tym miejscu co na zdjęciu - świeżo po wykopkach żwiru - pewnie i unimog by ugrzązł. Enyłej - jak ktoś w taką pogodę jak dzisiaj wybiera się nad wodę osobówką i jeździ polnymi drogami, to nawet jak nie ma śniegu i mrozu, powinien mieć w bagażniku... łańcuchy.Na błoto też są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Nie wiem, czy widzieliście, ale w okręgu krakowskim nowy wymiar sandacza to 60-80 cm. Jest też kilka innych podniesionych wymiarów i zmniejszonych limitów. Edytowane 30 Grudnia 2016 przez pezet 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Takie widełki były już rok temu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 No widzisz, to nie wiedziałem.Wypuszczam wszystkie złowione ryby i nie interesują mnie wymiary ochronne, tylko przypadkiem trafiłem na to w regulaminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 I tak rybek 80+ pewnie jak na lekarstwo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Wie ktoś może czy małe krakowskie rzeczki płyną, czy są pod lodem? Jakoś nie byłem ostatnio w pobliżu, a w dzień niby ciepło, tylko te noce zimne... A trzeba rozpocząć sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Dolna Rudawa dziś bez lodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 Darek, a z czym chcesz rozpoczynać sezon? Tzn, z jakimi rybami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2017 ZEZWOLENIEna amatorski połów ryb wędkąWażne od 1 stycznia do 31 grudnia 2017 r.[...]§ 6. Zabrania się:[...]3. W obwodach rybackich – wody górskie:[...]e) wędkowania od 1 stycznia do 31 stycznia i od1 września do 31 grudnia na nw. odcinkach wód;Brodła, Cedron, Głogoczówka, Harbutówka,Prądnik od mostu drogowego na trasieWielka Wieś - Przybysławice do mostudrogowego Zielonki-Witkowice, Rudno, Sanka,Szreniawa (od źródeł do ujścia pot. Ścieklec),Ścieklec, Wilga,[...]g) spinningowania od 1 stycznia do 31 styczniai od 1 września do 31 grudnia na odcinkach wód;• Dłubnia (od mostu drogowego w miejscowości Wysocice do mostu kolejowego powyżej zalewu Zesławice• Krzeszówka (od ujścia Dulówki do połączenia z Racławką),• Regulka,• Raba (od mostu drogowego w Gdowie do ujścia Stradomki),• Rudawa (od połączenia Racławki z Krzeszówką do jazu w Mydlnikach)• Stradomka,• Prądnik od mostu drogowego Zielonki-Witkowice do ujścia,szczerze nie wiedziałem, że w tym terminie nie wolno łowić na ujściu Prądnika i chyba nawet we wrześniu tam szukałem klenia, ładny ze mnie kłusol... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi