Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dziś wyrwałem się nad Wisłe. Brań zero. Jednak emocje były. Zakopałem auto w błocie dosłownie 20m od twardej szutrowej drogi. 2 godz walki na nic, wszelkie znane mi sposoby i triki zawiodły. Dzwonie po znajomych i ok przyjadą ale za 2 godz. No nic poczekam. Po ok pół godz widze że jedzie duża terenówka i zatrzymuje się ze 100m ode mnie. Uradowany idę z myślą że gość mnie w mig wyciągnie te kilka metrów do drogi i będzie ok. Podchodzę kulturka dzień dobry, pięknie proszę o pomoc i co????? Gość mocno zniesmaczony mówi Nie pomogę święta są i nie będę się brudził... po czym ubrał gumiaczki wypuścił z bagażnika psa i po błocie do kostek poszedł na spacer... Po tych 2 godz przyjechali znajomi popchnęli mi auto i po 2 minutach byłem na drodze. I wiecie co ... straciłem wiarę w ludzi.

Piotrku, jak masz jeszcze wiarę w ludzi, mieszkając Krakowie, to zazdroszczę młodego wieku...

Kawałek świata widziałem, i nigdzie nie spotkałem takiego samolubstwa, obojętności i egoizmu jak w moim rodzinnym mieście.

niestety ale taka jest prawda

niestety ale taka jest prawda

Miałem podobne spostrzeżenia, na krótkich pobytach przed laty w grodzie Kraka i smoka.

Dodatkowo wydaje mi się, że im większe miasto (miejscowość), z tym większą obojętnością się spotykam, a nawet wrogością i złośliwością. Lepiej czuję się w mniejszych miastach, a nawet poza nimi :) , cóż łono natury to moje najbardziej przyjazne środowisko.

• Like 1

Wyskoczyłem wczoraj na godzinkę, jednego zeda złowiłem miał może 45cm, wiało jak cholera i szybko zrezygnowałem z łowienia. Błoto na maksa, jadąc zastanawiałem się czy napędy działają poprawnie bo ledwo wyjechałem na twarde.

Może jechałeś pod wiatr :)

• Like 1

Panowie więcej wiary.. złe wyjątki czasem się zdarzają... ja rok temu też nie mogłem wyjechać i z najbliższych zabudowań "Pan" sam się zainteresował i po chwili pojechał RAV4 i bez problemu mnie wyciągnął... chyba że to ja na ten wyjątek trafiłem... :) jeżeli to czyta to gorąco pozdrawiam :)

Z tą różnicą, że 2 to ostatnia klasyczna terenówka (pomijając defa), a 3 to już suv, który lubi teren - ale zabudowany :)

Widziałem wiele prób używania LR3 w terenie i zazwyczaj kończyło się ciąganiem na winchu, albo np. spektakularną wywrotką.

A w tym miejscu co na zdjęciu - świeżo po wykopkach żwiru - pewnie i unimog by ugrzązł.

Enyłej - jak ktoś w taką pogodę jak dzisiaj wybiera się nad wodę osobówką i jeździ polnymi drogami, to nawet jak nie ma śniegu i mrozu, powinien mieć w bagażniku... łańcuchy.

Na błoto też są dobre ;)

ZEZWOLENIE

na amatorski połów ryb wędką
Ważne od 1 stycznia do 31 grudnia 2017 r.
[...]
§ 6. Zabrania się:
[...]
3. W obwodach rybackich – wody górskie:
[...]
e) wędkowania od 1 stycznia do 31 stycznia i od
1 września do 31 grudnia na nw. odcinkach wód;
Brodła, Cedron, Głogoczówka, Harbutówka,
Prądnik od mostu drogowego na trasie
Wielka Wieś - Przybysławice do mostu
drogowego Zielonki-Witkowice, Rudno, Sanka,
Szreniawa (od źródeł do ujścia pot. Ścieklec),
Ścieklec, Wilga,
[...]
g) spinningowania od 1 stycznia do 31 stycznia
i od 1 września do 31 grudnia na odcinkach wód;
• Dłubnia (od mostu drogowego w miejscowości
 Wysocice do mostu kolejowego powyżej
 zalewu Zesławice
• Krzeszówka (od ujścia Dulówki do połączenia
 z Racławką),
• Regulka,
• Raba (od mostu drogowego w Gdowie do
 ujścia Stradomki),
• Rudawa (od połączenia Racławki z Krzeszówką
 do jazu w Mydlnikach)
• Stradomka,
• Prądnik od mostu drogowego Zielonki-Witkowice
 do ujścia,

szczerze nie wiedziałem, że w tym terminie nie wolno łowić na ujściu Prądnika i chyba nawet we wrześniu tam szukałem klenia, ładny ze mnie kłusol...