Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku myśleliśmy tylko o Wiśle, ale widzimy że jest więcej do zrobienia !

Dzięki za odpowiedź.

Do zrobienia to w zasadzie jest wszystko na nowo ;).

Byle nie przeszarżowac z zamiarami.

Może lepiej na początek skupić się na jednym.

Będę Wam gorąco kibicował a jak będą możliwości to i chętnie pomogę.

• Like 1

Ale chyba możecie starać się o dotacje z UE na ochronę środowiska.

Realne potrzeby to 80 etatów, oddział z psami, i śmigłowiec. Wiem że fantastyka. Jakkolwiek coś mogą rzucić, niech się na coś przyda Eurosowiet.

Super inicjatywa. Na początek może dron wystarczy :) ... tylko jakoś do niego jeszcze paralizator zamontować :P

• Like 1

Dron to wcale nie jest głupi pomysł , nawet nie zakup co dogadanie kogoś kto ma i się tym bawi, choćby ornitologa, albo myśliwych. Jeden na ekranie szuka swoich ptaszków, drugi kłusoli.

nie znam się na tym sprzęcie ale czytałem, nawet chyba na tym forum, że badali dronem międzybrodzie żywieckie w poszukiwaniu kłusujących na bolenie i się to sprawdziło ... po szybkim rozpoznaniu na taką zabawkę trzeba pewnie kilka tyś wydać żeby zasieg i czas pracy był zadowalający ... do tego te wszystkie strefy gdzie można, a gdzie nie wolno latać ... trzeba by kogoś kto się na tym zna - jeśli byłoby zainteresowanie ze strony stowarzyszenia to mogę zrobić rozpoznanie w temacie ... chyba że znajdzie się ktoś bardziej ogarnięty w temacie. 

Przyda się wsparcie Naszej Królowej bo choć broni się dzielnie to z roku na rok słabsze wyniki.

Pepe co do kormoranów to namierzyć ich gniazda i póki się jeszcze nie wyklują mali rybo-żercy to pozrzucać gniazda zawsze to ich mniej będzie w kolejnym sezonie.Jakiś legalny odstrzał? Może jest jakiś myśliwy wędkarz. Ja osobiście mogę poskakać po drzewach jak tylko będzie taka potrzeba.

No panowie, ale bez takich na forum publicznym, to mimo wszystko aktualnie zwierzęta chronione ;)

Legalny odstrzał o ile wiem jest możliwy wyłącznie w przypadku kolonii kormoranów zagrażających stawom hodowlanym.

Poza tym u nas kormorany póki co chyba jeszcze nie prowadzą lęgów, tylko zimują.

Edytowane przez aldebaran

aldebaran, on 23 Jan 2017 - 21:18, said:aldebaran, on 23 Jan 2017 - 21:18, said:

Poza tym u nas kormorany póki co chyba jeszcze nie prowadzą lęgów, tylko zimują.

Nocośpan???

U nas gniazdują i to na całego!

Na zdjęciach Jezioro Drawsko.

Nad Wisłą też gniazdują.

post-59692-0-55709700-1485205050_thumb.jpg

post-59692-0-03194000-1485205051_thumb.jpg

Edytowane przez pezet

U nas gniazdują i to na całego!

Na zdjęciach Jezioro Drawsko.

Nad Wisłą też gniazdują.

Nie zrozumieliśmy się.

Nie mówię, że nie gniazdują w Polsce, ale że nie gniazdują w południowej Polsce, czyli w okolicach Krakowa między innymi (przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo). Kolonie lęgowe na wybrzeżu i na północy to wiadoma rzecz.