Esioslaw Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Witam. Chciałbym się dowiedzieć Czy ktoś łowił na odcinku rzeki Raba od mostu Gdowa do rzeki starodomka ? Jak wygląda tam Sytuacja i Czy warto pochodzić tam za pstrągiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A co tam Esioslawie na Szreni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 (edytowane) Kormorany na Pradniku? To dziadostwo to już w każdej kałuży jest. Kiedyś dużo biegałem za pstrągami i przy mrozie nigdy nie było dobrych wyników. Trzeba poczekać na ocieplenie to się ruszą tyle że aż szkoda łowić tych ryb. Nie dość że zima ciężka i ryby nie żerują to jak coś w końcu zje to wobler i kolejne straty energi przy holu i stresie. Przemyślcie czy warto je kłuć. Potem jest zdziwienie że rybek nie ma. Edytowane 12 Lutego 2017 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 w Małopolsce - kormorany. Na Lubelszczyźnie - wydry.Nie majo letko te pstrągi (o wędkarzach oraz mięsiarzach oraz kłusownikach już nie wspominam..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Kolejny Wypad bez efektywny, Zwiedziłem spory kawałek rzeki, byłem nawet na Scieklcu i bez kontaktu, Pierwszy rok w historii taki się doczekałem, Woda jest bardzo niska, miałem już kontakt z Wydrą a Kormorany można spotkać sporadycznie, ale rzadko przelatujące, W Proszowicach było tego ptactwa i aktywnie wyjadały Pstrągi z Scieklca i Jazie z Szreniawy, na szczęście dostaliśmy pozwolenie na odstrzał. Plus taki że w Proszowicach nie widzę od paru Dni kormorana.Byłem świadkiem jak strategicznie kormorany obławiają w kilka sztuk scieklec. jestem pod wrażeniem ich pracy zespołowej. Jeden Ptak z góry nurkował a dwa płynąć w górę rzeki, oczywiście w poprzek rzeki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Kormorany na Pradniku? To dziadostwo to już w każdej kałuży jest. Kiedyś dużo biegałem za pstrągami i przy mrozie nigdy nie było dobrych wyników. Trzeba poczekać na ocieplenie to się ruszą tyle że aż szkoda łowić tych ryb. Nie dość że zima ciężka i ryby nie żerują to jak coś w końcu zje to wobler i kolejne straty energi przy holu i stresie. Przemyślcie czy warto je kłuć. Potem jest zdziwienie że rybek nie ma.Ja tak właśnie zrobiłem i odpuszczam pstrągi do ... hm sam nie wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 11tego byłem na Rudawie i zero kontaktu z rybą. Kaczki przepłoszyłem, pogoniłem je gdzie pieprz rośnie . Pierwszy raz byłem nad tą rzeką. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Dla podziwiania widoków, to lepszy Kopiec Kościuszki... Nie ma co, "wieści znad wody" nie są budujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Temat Wisła w Krakowie spadł na 3 stronę, tak nie może być Chciałbym tylko przekazać że ruszyła strona stowarzyszenia mowis.org i chętnych do współpracy czy to fizycznej czy finansowej, zapraszam i z góry dziękuję !Na stronie będzie zakładka aktualności i na bieżąco będzie można śledzić nasze działania. Zapraszam też do polubienia nas na FB Małopolska Ochrona Wód i Środowiska Pozdrawiam Piotrek Edytowane 13 Lutego 2017 przez PePe. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 MOWIŚ - lubię to! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 No fajno w formularzu rejestracji znowu pojawiają się tajemnicze symbole 'w1,w2..."Czy ktoś mnie w końcu oświetli, o co zasadniczo kaman? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) No fajno w formularzu rejestracji znowu pojawiają się tajemnicze symbole 'w1,w2..."Czy ktoś mnie w końcu oświetli, o co zasadniczo kaman?To odcinki Wisły. Szczegóły masz w rejestrze połowu. Ja właśnie dzisiaj opłaciłem i teraz tylko czekam aż się cieplej zrobi Edytowane 13 Lutego 2017 przez coma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 To odcinki Wisły. Szczegóły masz w rejestrze połowu. Ja właśnie dzisiaj opłaciłem i teraz tylko czekam aż się cieplej zrobi No, że odcinki Wisły to się łatwo domyślić, ale nie znałem granic.Zajrzałem już do wykazu wód (dla zmyły pod nazwą "zezwolenie" ). A ponieważ nie czuję się przywiązany do jednego stanowiska na jednym odcinku, to w ankiecie zaznaczyłem "inne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Chciałbym tylko przekazać że ruszyła strona stowarzyszenia mowis.org i Czy jako organizacja pożytku publicznego możecie przyjmować 1% odliczenia z podatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Taka ciekawostka jakby ktoś chciał sobie brzegi z góry obejrzeć Piksel 6 cm http://mapa.wemapo.com/map/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Czy jako organizacja pożytku publicznego możecie przyjmować 1% odliczenia z podatku?Nie mamy jeszcze nadanego Statusu Organizacji Pożytku Publicznego, ale mieścimy się w kryteriach organizacji pozarządowych.Póki co można przekazywać pieniążki tylko w formie darowizny i odliczyć od dochodu maks 6%. W przyszłym roku już pewnie będzie można przekazać ten 1% przy rozliczeniu PITa rocznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Temperatura na dziś. Prądnik. To samo miejsce co ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Niebyło sensu brać nad wodę wędki, wziąłem zatem worki. Zawsze to milej spacerować po czystych brzegach. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 14 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Niebyło sensu brać nad wodę wędki, wziąłem zatem worki. Zawsze to milej spacerować po czystych brzegach.szanuje Cię! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Niebyło sensu brać nad wodę wędki, wziąłem zatem worki. Zawsze to milej spacerować po czystych brzegach.Brawo Ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Komentarze rodem z Pudelka normalnie . A mnie (naiwnemu) wydawało się, że każdy zbiera nad wodą śmieci. Jak z żoną idę na spacer nad Rudawę czy Prądnik, to nie zawsze, ale zazwyczaj bierzemy worki na smieci. Ostatni raz 2 tygodnie temu. W grudniu sprzątaliśmy nad Wisłą. Polecam też zabieranie worka na łowienie - po skończeniu można zabrać ze sobą trochę śmieci (niestety - cudzych). Ale wracając do tematu: dzisiaj ostro przygrzało! Ciekawe, czy rybki dostaną kopa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Około godziny 13 Prądnik na no killu mial 3*C. Powoli się rozgrzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 (edytowane) Wyskoczyłem na niecałą godzinkę nad rzekę.Śnieg na obu brzegach dziewiczy - żadnego śladu buta! Tylko różne łapki.Woda lekko trącona, ale nie mętna.Ryb (oczywiście) ZERO. (W lecie na tym krótkim odcinku może nawet 10 ryb)Próbowałem woblerki, również wykopane z kazamatów gumki. Duże nawisy lodu (miejscami prawie metr nad obecną powierzchnią?) utrudniają chodzenie.Wędka 2,60 w tych warunkach króciutka... Edytowane 16 Lutego 2017 przez pezet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ja byłem z 2,22 i brakowało mi cm . Musze kupić 2,9m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Prądnik powoli się ociepla. Dzis popoludniu na odcinku w zielonkach termometr wskazywal 5*C. Woda mocno strzelona, głównie za sprawą garliczki. Jadąc z modlniczki w strone zielonek na drogach potoki wody, wiec przez najbliższe kilka dni woda bedzie nieciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi