pezet Opublikowano 16 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Ja byłem z 2,22 i brakowało mi cm . Musze kupić 2,9m Kpisz Waćpan, a ja serio mówię.Na niektórych małych rzeczkach nawet 3 metry to za mało.Zdarzało mi się łowić nawet boleniówką 3,30 - bo krótszymi się nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Prądnik o dziwo trochę sie wyczyścił. Przeszedłem się, uzbrojony w polaroidy, od stopnia w parku białoprądnickim do mostu na opolskiej. Nie widziałem ani jednej ryby, za to gniazd dość sporo. Gdyby pod tą kładką nasypać żwiru ryby na pewno skorzystałyby, bo miejscówka idealna, niestety sbustrat denny to spore kamienie i śmieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Dzisiaj sprzedawca ze sklepu mówił, że był wędkarz "zawodowiec" (może ktoś stąd?) i skarżył się, że w Prądniku nic nie złowił, co mu się dotychczas nie zdarzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Leon? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Nie wiem czy Leon Na Conrada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Rybki się chyba ruszyły,bo nikt nic nie pisze i nie marudzi, że studnia.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Nie wierzę. Pierwszy pstrąg większy od woblerka będzie dokładnie obfotografowany i zamieszczona relacja z walki Ja się wybieram na Wieprz, ale Koledzy z Lubelszczyzny piszą posty bliźniacze do tych z tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Byłem w sobotę i miałem dwa ataki na wobka . Pierwszy pstrąg dwa razy atakował wobka podprowadzając go pod moje nogi. Drugi z pod burty zaatakował ale nie trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 ,, pstrąg,, brzmi poważnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Ja dawno pstrąga nie złowiłem. Uczę się na nowo łowić,tropić. Nie dyskryminuje żadnej sztuki. Ja ryby wszystkie wypuszczam. Od 5cm do 180cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Znalazłem winowajce braku pstrągów w naszych rzeczkach. Nakryłem go nawet na pałaszowaniu ostatniej sztuki. :-) Edytowane 20 Lutego 2017 przez Robbert89 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 (edytowane) Widać że kocha sushi . Zaczyna od głowy, jak prawdziwy drapieżnik Edytowane 20 Lutego 2017 przez r2r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian89 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Panowie kiedy Wisła budzi sie do życia, końcem kwietnia można juz fajnie pomówić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Boleń od maja, sandacz od czerwca.Ale nie napalaj się.Ryb już nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian89 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 He he. Są ale jest ile jest ale jak się juz wypracuje cos ponad standard to jaka radocha! Myślałem raczej o feederku, tak dla rekreacji posiedzieć bez jakiegoś wcześniejszego sypania lub leciutki spinning popróbować sie z jaźkami. Pytam bo z informacji zebranych nad wodą wygląda na to ze Wisła troche później budzi się do życia.Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Kiepska sprawa, po nocnym deszczy Pradnikiem plynie breja. Procent wylęgniętego narybku zmaleje... Szkoda. Woda caly czas trzyma 5*C na Pradniku i 7*C na Dłubni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Kiepska sprawa, po nocnym deszczy Pradnikiem plynie breja No ponad 140cm na wodowskazie w ojcowie to święto lasu, rzadko taki stan się tam widuje. Ale cóż, takie już prawa odwilży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Tegoroczna odwilż jest dobra - czyli stopniowa, niezbyt gwałtowna. To pozwala na stopniowe wsiąkanie wody w grunt i dłuższe jej zatrzymanie.Aczkolwiek 5 cm pod powierzchnią ziemi jest zmarzlina i beton, więc za dużo nie wsiąknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Jakby się ktoś zastanawiał czy warto iść na ryby i jak Białucha wygląda, to można sobie zobaczyć. Jak punkt odniesienia zaznaczyłem nieśmiertelną białą rurę Lewe zdjęcia chyba z maja zeszłego roku, Rakowicka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Trochę tam MZMiUW narozrabiało. Pousuwali zwalone drzewa i krzewy rosnace w odległości 2m od lini brzegowej. A tak ładnie się tam robiło, ładnie jak na uregulowany odcinek miejski, oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Jak warunki ? Jaka temperatura? wysoka woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Dłubnia wysoka , błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Wczoraj z okna bembolino widziałem Szreniawę - płynna glina oraz Dłubnię - mętna, ale bardziej czysta niż Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 dzieki za info. wszedzie jest wysoka brudna woda. Ktos sie wybiera na ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Dziś koło południa sprawdzałem temp. na pradniku- 6,5*C, powoli się czyści, ale nadal kawa.Na podstawie dotychczasowych pomiarów obstawiam, że dłubnia będzie miała około 8-9*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi