Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wyniki?

Wynik był taki że zamiast szumu wody z rana był szum w głowie po sobocie i wpatrywanie się w starannie przygotowane wędzisko, torbę z zestawem woblerów za 2-ie stówki specjalnie zakupionych na wypad, nawet filcoki kupiłem... mapę odcinka wydrukowałem... ale lipa... 

:)

Po co Ci mapa odcinka?

Nie ma co narzekać, znaczy impreza się udała.

Koleś wyskoczył że 30 wyskoczyło i nie dało się. 

Mapka, dobra rzecz. Zdjęcie satelitarne odcinka który mnie interesuje wraz z infrastrukturą dróg, miejsce gdzie można zostawić samochód w mirę blisko wody, jednym słowem wszystko na przysłowiowy " tip top". Ostatnio nabiłem trochę kilometrów przez całkowitą nie wiedzę stąd takie przygotowania a szkoda tracić czas na jazdę skoro można go spędzić na wodzie :)

A są już jako tako aktywne klenie / jazie na Wiśle, czy to takie ewenementy się trafiły? ;)

Na powierzchni nie widziałem aktywności ryb. Jednak brania były pewne i zdecydowane bez żadnego podskubywania. Tyle mogę stwierdzić po dwóch godzinach nad Wisłą ;)

Edytowane przez coma

Przeszedłem się dzisiaj z muchówką wzdłuż Rudawy i chwilę na wiśle. Super pogoda, piękne słoneczko (aż mi ręce spiekło), fajna lekko trącona woda, sporo owadów itp. niestety, kompletny brak aktywności ryb. Przez prawie 4 godziny nie widziałem nawet pół małego klenika, których w sezonie na Rudawie są przecież tysiące. Szkoda, trzeba jednak jeszcze poczekać aż się to rozkręci. Ale tydzień, dwa takiej pogody i może będzie już sensowna zabawa.

Witam, powiedzcie no mi czy na miejskim odcinku - tj od Grunwaldzkiego w stronę Galerii Kazimierz da się połapać okonie czy raczej słabo tam z nimi? Ew jakie inne odcinki Wisły i inne rzeki, zbiorniki w Krk i okolicy polecacie?

dzięki i pozdrawiam!

4h biczowania Skawinki w okolicy mostu obwodnicy. Jedno branie, rybka niestety spadla. Cieszy, natomiast, widok dużych ławic drobnicy pląsającej pod powierzchnią wody.

Czyli to Ciebie moja żona widziała wczoraj podczas spaceru :) Bo aż do mnie zadzwoniła mówiąc, że koło obwodnicy jakiś Pan stoi przy brzegu w wodzie i tak ciągle zarzuca i zwija :)  A jaka rybka Ci się spięła i co za drobnica pływała ?

Ew jakie inne odcinki Wisły i inne rzeki, zbiorniki w Krk i okolicy polecacie?

dzięki i pozdrawiam!

Ciężko będzie. W krk o tej porze roku to na pewniaka można wyskoczyć tylko za pstrążkiem. Z okoniem słabo. W zeszłym roku łaziłem z dropem po przylasku i jedyne co biło to 30cm szczupaczki.

Na Wiśle w okolicach Grabia idzie polowic ladne klenie i jazie. Wczoraj 2 godzinki 7ryb + 2 spięte. Jakby ktos chcial sie umowic na wspolny wypad to jestem chetny pokazac pare miejscowek.  :)

To masz zajeb.stą miejscówkę bo ja też byłem wczoraj i gdzie nie rzuciłem tam leszcze....

• Like 2