Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

ale gadacie głupoty z bezrybnymi odcinakmi rzek i pustych jeziorach hahahahahaha

pamietam jak z 5 lat temu na jerku pojawiła sie informacja o zatruciu rzeki i jeziora. Wcześniej każdy pisał " dno pustynia studnia same ukleje wyjedłi wyłowili " 

i co ? przyszła przyducha na tej rzeczce jak i jeziorze.

W rzece było widać setki brzan, pieknych pstrągów sczupaki klenie itp

w jeziorze padłe sumy po 40 kg sandacze po 10 kg a szczupaków było jak płoci bolenie liny leszcze ilości fabryczne  

i każdy " o jezu jaki piekny rybny zbiornik poszedł sie jebać" hahahahahah " ale była rybna rzeczka szkoda jej " 

ale gadacie głupoty z bezrybnymi odcinakmi rzek i pustych jeziorach hahahahahaha

przykład nietrafiony, choć może być prawdziwy.

Jest wiele metod pośrednich i bezpośrednich wskazujących stan rybności wody. I wszystkie potwierdzają drastyczny spadek pogłowia - głównie drapieżników - praktycznie w każdej polskiej wodzie.

Z wielu opinii można wywnioskować że prawdziwa katastrofa nastąpiła 3 lata temu i trwa do dzisiaj.

Witam. PodpowiedzCię gdzie warto się wybrać w Krakowie i okolicach (tak do 50km) na 1 dzień (może być kilka miejsc ) . Nie mam karty całorocznej (brak czasu ) takze jadę na 1 dniowych . Cel ;okon ew Białoryb ew pstrąg na ul. Przylasek ?

Pozdro

Tak

Wilga, Skawinka....

Tak mi się właśnie wydawało, że kilka zdjęć jest ze Skawinki. Ale widzę tam chyba też Harbutówkę. A czy do Cedronu i Głogoczówki też coś było wpuszczane ? I czy było to zarybienie związkowe (o czym było na stronie PZW Kraków) czy też jakieś inne ?

No tak zarybienia z okręgu tak jak pisałem na PW bardziej zainteresowanym ,a nasz członek stowarzyszenia Zdzichu pomagał tak jak jest opisane na fb.

A Ty LIROY nie wykorzystuj mojego nazwiska do zakładania nicka na jerku bo napisze zaraz dokładnie jak się nazywasz ile masz lat i wstawię Twoje zdjęcie. 

Z sody pomagał kolega Darek, pozdrawiam go serdecznie bo równy z niego chłop :)

Dzisiaj rano 2 godzinki na Rudawie.

Pogoda idealna, woda czysta (malutka!!).

Kolejne ZERO ryb, brań, wyjść...

Trochę później poobserwowałem wodę w różnych miejscach i żadnych oznak życia. Ani pstrągów, ani drobnicy, ani... kiełży, których zawsze było sporo przy brzegu.

Kolejny raz bez kontaktu z rybą - nawet wzrokowego. Pomyślałem, że może ze mną coś nie-tak?

Ale przez 30 lat było 'tak', a teraz nagle się odmieniło?

W zeszłym roku na wiosnę, każde krótkie wyjście nad Rudawę, Prądnik czy Dłubnię, to było kilka-kilkanaście ryb.

W tym roku nawet jednego kontaktu...