sierżant Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Wczoraj odwiedziłem Rabę w okolicach Gdowa, łowiłem na "kilu" i "nołkilu".Pochwalić się nie mam czym, kilka pstrągów w ręce, raczej niewielkich. Próbowałem mokrej muchy - bez efektu; najskuteczniejszy okazał się strimer.Wędkowałem tylko dwie godziny, wygonił mnie deszcz.Pstrągi, jak często wiosną bywa, oblepione pijawkami. Jeden nieszczęśnik wyglądał jak kudłaty, miał na sobie dobre kilkadziesiąt tych pasożytów, a nie mogłem mu ulżyć, za długo by trwało wyskubywanie tych stworzeń. Polatywały jakieś jętki, małe, szare, wyjść jednakowoż do płynących owadów nie zauważyłem.Woda czysta, nieduża, po kamieniach widać, że niedawno opadła. Brodzenie przyjemne, nie ma glonów, dno aż robi wrażenie szorstkiego.Chyba tyle... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Wczoraj z mostu w Niepołomicach Wisła wyglądała na średnią i nadającą sie do lowienia. Główki dobre półtora metra wystają z wody. Fajnie że Raba bez glonów. Nieczęste zjawisko... Edytowane 19 Maja 2017 przez J-O-K-E-R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Pany, zna ktos wyniki z dzis z Lajkonika? Ja dzis szwedalem sie z rana na W2 (dzieki PePe ), ale woda bardziej niz martwa - chyba na zmiane pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andix Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Na stronie PZW Kraków są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Znajomy który jest na tych zawodach Lajkonika mówił że sporo osób porobiło dobre wyniki kleniami, ktoś miał 12 sztuk, ktoś 10 sztuk, padł też podobno szczupak 80 cm i parę boleni.. Jak chcesz wiedzieć coś więcej to napisz do kolegi @cobrax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tadek mistrzem wczorajszego dnia, oby dzisiaj tez tak poszło ! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobHimself10 Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 KOLEDZY!18.maja w czwartek wieczorem na odcinku W3 poniżej stopnia Przewóz, na miejscówce przy zrzucie wody z oczyszczalni ("Niagara") zostawiłem wędkę z kołowrotkiem. Był to zestaw:Konger World Champion IRI LUCKY 3-10gr 2,75m z kołowrotkiem SPRO Red Arc 2000 FBJeżeli ktoś z Was znalazł mój sprzęt lub słyszał, że ktoś go znalazł, bardzo proszę o kontakt: 531466446 DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tadek pozamiatal - gratulacje!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 KOLEDZY!18.maja w czwartek wieczorem na odcinku W3 poniżej stopnia Przewóz, na miejscówce przy zrzucie wody z oczyszczalni ("Niagara") zostawiłem wędkę z kołowrotkiem. Był to zestaw:Konger World Champion IRI LUCKY 3-10gr 2,75m z kołowrotkiem SPRO Red Arc 2000 FBJeżeli ktoś z Was znalazł mój sprzęt lub słyszał, że ktoś go znalazł, bardzo proszę o kontakt: 531466446 DZIĘKI! Był ze 2 dni temu taki zestaw na allegro , teraz patrzałem i już go nie ma. Nie wiem czy twój czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Tadek pozamiatal - gratulacje!!!I to w jakim stylu ! dwie jedynki sektorowe , wczoraj komplet (15 kleni ) dziś ze Szczupłym 93cm ! Brawo ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 KOLEDZY!... W sumie to dośc zabawne, żeby zgubić wędkę, ale zdarza się Jak była na Allegro, to trzeba poszukać w archiwum allegro, dotrzeć do sprzedającego i zapytać go skąd miał.Jeśli to ta, można powiadomić allegro, postraszyć policją i sądem i zażądać zwrotu rzeczywistej wartości.Jeżeli ktoś sprzedaje kradziony sprzęt, to za to odpowiada - nawet jeśli nie był świadomy, że to kradzione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanus Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Little Wing, on 21 May 2017 - 17:11, said:Little Wing, on 21 May 2017 - 17:11, said:I to w jakim stylu ! dwie jedynki sektorowe , wczoraj komplet (15 kleni ) dziś ze Szczupłym 93cm ! Brawo !Łowił na swojej wodzie .Powinni Mu wlepić na dzień dobry ze 3000 punktów karnych, żeby reszta miała równe szanse . Edytowane 21 Maja 2017 przez romanus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 21 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 Dzięki za dobre słowo Przyfarciło.Pierwszy dzień to fuks w losowaniu i nie dało się nie złowić. A kleni to było nie 15, a ok. 25, plus dwa bolki.Drugi dzień to już zupełnie co innego, ale po 6h ciężkiego orania za bolkiem i jednym zmarnowanym braniu fajnej ryby przyplątał się on: A z podbieraniem to był dopiero cyrk połączony z wyglebaniem się, kąpielą, uszkodzeniem nowego biomastera...Będzie co wspominać 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Gratulacje Tadku! Jesteś the beściak!!! Przyfarcić to sie mogło z jednym kleniem. 25 i cala reszta to już rzeź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Pierwszy dzień to fuks w losowaniu i nie dało się nie złowić. A kleni to było nie 15, a ok. 25, plus dwa bolki.Drugi dzień to już zupełnie co innego, ale po 6h ciężkiego orania za bolkiem i jednym zmarnowanym braniu fajnej ryby przyplątał się on: choć osobiście uważam "zawody wędkarskie" za absurd w najczystszej postaci, to i tak gratuluję zwycięstwa,ale NAJważniejsze jest to, iż udowodniłeś, że są jeszcze jakieś ryby w Wiśle - nawet tak okazałe jak ten szczupaki że można jechać nad wodę z nadzieją złowienia czegokolwiek.To cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Dzięki za dobre słowo Przyfarciło.Pierwszy dzień to fuks w losowaniu i nie dało się nie złowić. A kleni to było nie 15, a ok. 25, plus dwa bolki.Drugi dzień to już zupełnie co innego, ale po 6h ciężkiego orania za bolkiem i jednym zmarnowanym braniu fajnej ryby przyplątał się on: 2.jpg A z podbieraniem to był dopiero cyrk połączony z wyglebaniem się, kąpielą, uszkodzeniem nowego biomastera...Będzie co wspominać Brawo! Zasłużone zwycięstwo Trzeba pomyśleć o jakimś krakowskim mini zlocie coby można Mistrza przy pracy trochę podejrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dadi Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Brawo! Zasłużone zwycięstwo Trzeba pomyśleć o jakimś krakowskim mini zlocie coby można Mistrza przy pracy trochę podejrzeć jestem do tego! Najlepiej w czerwcu, któregoś pięknego wieczoru, przy ognisku i piwku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Kilka słów ode mnie jak można. Przez ostatnie dwa dni Wisła skarciła mnie i dostałem dobrą lekcję pokory. Przypomniałem sobie też jak ważna jest doza tak zwanego "farta: i że bez tego nic z tego dobrego nie wyjdzie chociaż tak bardzo człowiek stara się by trzymać fason i nie ustępować najlepszym. Cóż następne zawody dopiero za rok. Jednak szkoda tej co najmniej dwójki drużynowej która była tak blisko, a jednak tak daleko odjechała, a ryby na to były jednak szczęścia brakło w ich holu. Gratulację dla Tadka szczególnie za wolę walki która została uwięczona tak wielkim sukcesem i pięknym szczupakiem na ukoronowanie zmagań. Ps.: Szkoda tylko biomastera bo faktycznie rozjechał się grubo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandre Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 A dokladnie co mu sie stalo sie?? Sa forumowi cudotworcy ... tu klepną tam doloza tu odejma i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Wypadek jakich wiele. Łowiłem z wody i po podebraniu kaczora, jak wychodziłem z nim do brzegu, potknąłem się i poleciałem na tzw. "pysk". Wykąpałem się, utaplałem w wiślanym błocku, ale priorytetem w tamtym momencie była ryba. Najważniejsze, że nie spieprzyła. Potem okazało się, że przy wywrotce nieszczęśliwie uderzyłem kołowrotkiem i wygięła się ośka. Ale Biomek będzie żył. To nie rakieta kosmiczna. Parę śrubek itp. Temat wstępnie ogarnięty. Szkoda go, bo praktycznie nówka sztuka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 22 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Gratuluję także!Fart fartem, ale tego też trzeba umieć wykorzystać, a złowić 25 kleni to już coś.Jak to mówią dobry wędkarz zawsze coś złowi na Wisle , ale jak złowi tak dużo to już mistrzostwo.Pochwalić Cię też można zwłaszcza za drugi dzień, ze pomimo gorszego łowiska i pechowej straty ładnej ryby konsekwentnie łowiłeś do końca.Ładny szczupak, wymagał pewnie przy delikatnym sprzęcie umiejętnego holu i poświęcenia Kołowrotek już wiemy jaki miałeś i mam nadzieję że będzie służył dalej, a napisz coś o pozostałym sprzęcie jaki miałeś. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobrax Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Gratulacje dla Tadka.Nie każdy połowił. Impreza bardzo fajna.Pierwszy raz tam byłem i chętnie wrócę tym bardziej że wynik w debiucie zachęcający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 !!!!!!!!!!!!! Bagry !!!!!!!! Witam, zgubiłem na Bagrach etui z okularami korekcyjnymi !! od strony Żołnierskiej!! dla znalazcy przewidziana nagroda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 !!!!!!!!!!!!! Bagry !!!!!!!! Witam, zgubiłem na Bagrach etui z okularami korekcyjnymi !! od strony Żołnierskiej!! dla znalazcy przewidziana nagroda!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanus Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Tadekb , gratuluję przede wszystkim pięknej ryby. Jeśli można to zdradź coś bliżej - w jakich "okolicznościach przyrody " wzięła ( przy brzegu , za główką ,...?) i na co się skusiła. Edytowane 23 Maja 2017 przez romanus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi