K-Pon Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 I jedno i drugie. Zależy o jakie gatunki chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Powiem Ci , ze łowienie spiningiem w wodzie o widoczności zerowej nie wychodzi mi w ogóle ,(chyba , ze jest widoczność choćby minimalna), nie umiem wtedy żadnych gatunków złowić,podziwiam jeśli ktos cos złowi, a teraz jak płynie ponad 300m/sek to pewnie strasznie mętna.Natomiast po długim poście ryby potem na pewno będą łatwiejsze Edytowane 20 Września 2017 przez jerzy6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Ryby nie poszczą w mętnej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Mazowiecka trochę inna niż Małopolska, ale nigdy nie miałem dobrych wyników na przyborze, brania wyraźnie siadają, owszem można coś wydłubać, ale nawet drobny przyborek powoduje że zmienia się dotychczasowy układ co powoduje niechęć do brań. Ostatni przykład, dzień przed przyborem kilka ryb, brań, spinek, na drugi dzień przybór i z trudem wymęczona ryba. Co innego stabilizacja stanu i opad, ryby czują że więcej nie skoczy i zaczynają żerowanie, oczywiście już w innych miejscach niż przed przyborem. W mętnej wodzie ryby dobrze żerują, szczególnie jak przybór trwał kilka dni, ale nie na przybierającej. Ja już po iluś razach łowienia na wzbierającej już sobie odpuściłem, strata czasu, a branie jednej ryba na dzień mnie nie satysfakcjonuje. Edytowane 21 Września 2017 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Ja myślę że ryby zmieniają stanowiska bo zmienia się przeplyw i nie jest już dla nich optymalny. Duża woda niesie dużo jedzenia dlatego trudniej ją złowić pomijając utrudnienia w postaci syfu czepiajacego się kotwiczek.Wczoraj na wiśle było widać żerowanie suma, bolenia nawet ataki sandaczy biała ryba zbita na płyciznach pod brzegiem i w okolicy cofek przy ujsciach dopływów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Wczoraj złowiłem dwa bolenie takie po 60cm, miałem kilka ładnych brań i to nie tylko ja łowiłem bo dostałem info że w różnych miejscach boleń był aktywny. Woda jak woda, ryba jeść musi, może nie codziennie ale co drugi dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Przekonaliście mnie , będę dalej próbował na mętnej czasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Wysoka i brudna jest ok, ale jutro po tych dzisiejszych ulewach to będzie armagedon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 21 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) A noo...Cięzkowice gdzie w lecie nieraz 3-4m3 teraz 250m3 i st. alarmowy, uregulowana, zniszczona Stradomka- 160-170m3, gdzie w lecie z powodu regulacji płynie tylko 0.4m3! Tyle pomagają regulacje przeciw powodziom-wręcz odwrotnie i niszczą jeszcze rzekę i zycie w niej!I jeszcze fale z całego Ślaska!Wisła też pewnie wnet przekroczy stan alarmowy. Edytowane 21 Września 2017 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Im mocniej wczoraj padało tym mocniej wierzyłem że wąsy będą miały wielkie żarcie. Nim założyłem woblera to miałem namierzonych dwóch bandytów. Pierwszy rzut i strzał,chwila zabawy i 115 na brzegu. Niestety narobił tyle hałasu że drugi przestał się pokazywać. Spacerek w górę i znowu namierzone dwa bijące kilka metrów od siebie. Zaszedłem je od góry, pierwszy się spłoszył ale drugi walnął aż mi prąd przeszedł do pięt. Z tym było trochę przeciągania liny i szukania miejsca do lądowania, ostatecznie 145 zameldował się na brzegu. Namierzyłem jeszcze trzeciego ale trącił tylko postawionego wobka i już nie powtórzył. Tak się uparłem żeby trafić trzeciego że pojechałem na drugi brzeg i znowu coś namierzyłem ale bił sporadycznie i już się nie skusił. Nad wodą klimat niesamowity, środkiem płynęły całe drzewa. Fotki w sumach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Gratuluję, zwłaszcza na takiej wodzie!Odcinek krakowski, czy poniżej Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Dzisiaj wisla ponizej dabia jest wyzsza niz byla na poczatku maja :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Wczoraj woda poszła metr w górę i skończyło się wielkie żarcie. Jeden wypatrzony sum uderzył mi w gumę okonia Widła. Odjechał z 10 metrów i niestety spadł. Mój błąd, guma bez dozbrojki i miękko ustawiony hamulec. Potem w warkoczu za filarem namierzyłem żerującego sandacza. Przywalił w zaczarowany ołówek w pierwszym rzucie. Tym razem za ostro go holowałem i też odpadł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Nocka zarwana ale warto było. Cztery akcje z sumami i ciekawy przyłów. Fotki w sumach i przyłowach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 99% wędkarzy przy takiej wodzie nawet nie wyciąga wędek z szafy Jak widać - źle czynią. Aczkolwiek, jakbym stanął nad taką Wisłą, jeszcze do tego w nocy, to chyba nie wiedziałbym, co dalej robić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart7 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Bardzo jestem ciekawy jak typujesz miejsca. Pewnie alejki rowerowe Hahahaah. Pełen podziw i szacunek za wiedzę i samozaparcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Trzeba patrzyć pod nogi. Na kilometr brzegu trafia się jedno, dwa miejsca gdzie zbiła się drobnica. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Woda wodą, ale bardziej ciekawi mnie ten syf ktory płynie po powierzchni. Chyba, ze przy opadającej wodzie juz tak nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Wisełka sporo opadła. Sumy wracają do dołków. Trafiłem dwa i trzeciego malucha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Cześć ! Jak tam Wisła Panowie ? Oczyściła się coś ? Ruszyło się znowu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Wczoraj 2:0 dla sumów. Pierwszy wypatrzony w paśniku walnął w Salmo Pech 8 cm w pierwszym podaniu. Niestety zaparkował pod przeszkodą i po 15 min przeciągania liny przetarł pletkę. Drugi też wypatrzony też walnął w pierwszym rzucie w Dorado Invadera 9 cm. Tym razem podszedłem do niego za delikatnie chyba był nie odcięty i spadł po 10 min. Widziałem jeszcze dwa żerujące przy wierzchu ale poza zasięgiem rzutu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Pytanie do mieszkających bliżej Wisły: jak z przejrzystością wody? 70 km( w sumie 140 ) nie chciałbym gonić na darmo. Bardziej chodzi mi o Wisłe o/.Tarnów.PS Jeśli ktoś ma fotki z ostatniego przyboru, to też chętnie obejrzę, chociaż oko pocieszyć widokiem królowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Pytanie do mieszkających bliżej Wisły: jak z przejrzystością wody? 70 km( w sumie 140 ) nie chciałbym gonić na darmo. Bardziej chodzi mi o Wisłe o/.Tarnów.PS Jeśli ktoś ma fotki z ostatniego przyboru, to też chętnie obejrzę, chociaż oko pocieszyć widokiem królowej.Woda lekko kopnięta, ale warto łowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Cześć. .poziom wody praktycznie wrócił do stanu sprzed podniesienia. Woda dalej brudna i niestety aktywność ryb (przynajmniej wizualnie ) praktycznie zerowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi