intoxication Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Cześć . Na którym ze starorzeczy Podgórki Tynieckie powinno być teoretycznie więcej okoni ? :>. Byłem dziś i tylko 1 i ze 2 skróty i 1 szczupły wymiarowy na kajtka 2" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2017 Wisła rwie jak szalona, ale coś tam dziubało. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Wisla znowu trochę podniesiona i brudna . Aktywności ryb nie zauważyłem .Źle patrzyłeś wczorajszy nie jedyny 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Graty. Ja byłem na kolnej. I to dosłownie z pół godziny i opuściłem . Na Podgórki się przenioslem. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Byłem wczoraj na chwilę. Woda podwyższona, nieładnie pachnąca i zmącona. Niektóre główki przelane, inne podtopione. Płynęły konary i inne śmieci.Rzuciłem kilka razy i nawet miałem jakieś puknięcie na gumę z opadu, ale zadzwonił hydraulik i trzeba było pędzić do domu.Nie widziałem drobnicy, ale po drugiej stronie w zatoczce przy brzegu bardzo chciał uciec na ląd kleń lub mały boleń. Wyskakiwał z 5 razy. Myślę, że w końcu go wąs dopadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Bylem dzisiaj ze 2h. Woda podniesiona i brudna. Kontaktu zero ... Ale ja to świeży jestem:) idąc nad wode jak mi bażant spod nóg poleciał to Malo tam na zawal nie zszedłem.Tak z innej beczki. Mieliście kontakt z dzikami nad Wisłą? Bo jak mnie dzisiaj ta ptica wystraszyla to na widok dzika miałbym pewnie ten zawal bylem kiedys nocą na przewozie i powiedziałem sobie nigdy więcej sam. Duzy chlop a balem sie jak dziecko Edytowane 26 Października 2017 przez hanz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roseth Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Dziki do wody się nie zbliżają z obawy przed polującymi mętnookimi.A całkiem poważnie, dzika przez 20 lat nad Wisła nie spotkałem. PS Strażnika PSR zresztą też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 A ja dziki widziałem w tym roku w okolicach ujścia Szreniawy. A strażnika, never fucking ever, od ponad 20 lat. I to jest nasza szara rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Ja kiedyś nawet dzika w nocy zagadywałem, bo myślałem , ze spływa ktoś pontonem z bagażem, po takim bystrzu, te oczka jego z daleka świeciły się jak latarki serio tak to odebrałem. Zaparkował na brzegu, szura pontonem, i nic nikt nie odzywa się , nagle zniknęło to pomyślałem UFO czy ki pieron Nagle trzaski i ucieczka po ścieżce wędkarskiej Wtedy zrozumiałem, ze to bardzo duży dzik musiał być, a ja odważnie do niego szedłem witając i pokrzykujac- normalnie noc świra. :)Przeszły mnie dreszcze i stałem tak chwilę nieruchomo i potem badałem teren Edytowane 26 Października 2017 przez jerzy6 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Opowiadacie. W tym roku dwa albo trzy trafienia, raz spotkałem kolegów na brzegach, a we wtorek nad wisłą. Oczywiście piszę o strażnikach, nie o dzikach.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Ja w tym roku trafilem na sarny, w godzinach wieczornych, praktycznie w centrum miasta - dabie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Robiłem wczoraj bulwary w nadziei na wąsa ale chyba już zeszły na dołki. Z przygód z nocnymi zwierzakami to najlepszy był wielki bóbr który siedział przy opasce.Jak zobaczył że się zbliżam to trzaskał na mnie zębami. Ruszył się dopiero jak go trąciłem szczytówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowwwak Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Taki eksperyment mógł się skończyć skróceniem sekcji szczytowej. Parę lat temu jeden wędkarz, który chciał sobie fotkę strzelić z bobrem, dostał gryza w tętnicę udową I nie było szans na uratowanie gościa. Wiadomo nie ma co siać paniki, I bać się wszystkiego co nas otacza , ale to w końcu są dzikie zwierzęta... mimo, że często mieszkają w miastach I żyją tuż obok człowieka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 (edytowane) Stado dzików napędziło mi stracha nad Skawinką - kompletnie się nie bały, i były mocno poirytowane moją obecnością na swojej ścieżce. Bobry, wydry, lisy to spotkania na porządku dziennym. Najciekawsze miałem z sową, i to potężną. Chyba jakiś atawizm zadziałał, bo nadleciała z tyłu a ja zanim ją zobaczyłem, coś wyczułem albo usłyszałem i odruchowo kucnąłem. Ptaszysko było imponujące, siadło na pobliskim drzewie. Wspaniały widok, taki bezgłośny drapieżnik na tle księżyca w pełni. Edytowane 28 Października 2017 przez etherni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Stado dzików napędziło mi stracha nad Skawinką - kompletnie się nie bały, i były mocno poirytowane moją obecnością na swojej ścieżce. Bobry, wydry, lisy to spotkania na porządku dziennym. Najciekawsze miałem z sową, i to potężną. Chyba jakiś atawizm zadziałał, bo nadleciała z tyłu a ja zanim ją zobaczyłem, coś wyczułem albo usłyszałem i odruchowo kucnąłem. Ptaszysko było imponujące, siadło na pobliskim drzewie. Wspaniały widok, taki bezgłośny drapieżnik na tle księżyca w pełni.Narrenturm Sapkowskiego się naczytałeś to teraz masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Czytałem, ale bardzo dawno temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Mam szczęście, we wtorek spotkałem patrol strażników z okręgu, a dziś kopną mnie zaszczyt bycia kontrolowanym przez policje z komisariatu wodnego. A wszystko to na wiśle. Niestety sposób działania panów policiantów raczej słaby. Rzecz działa się na dąbiu. Zanim przyjechali do mnie na prawy brzeg, przeparadowali pajerem przez przeciwległy park, dróżką najbliższą wodzie. Słaba taktyka. Oczywiście zawsze uważałem, że prewencja przede wszystkim, ale działanie z zaskoczenia jest równie ważne. Suma sumarum dobrze, że niebiescy też zabrali się za pilnowanie, zawsze to kilka patroli więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Robert, to ty we wtorek trafiłeś sumka? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) A no ja. Widziałeś mnie? Małe miasto- nic się nie uchowa w tajemnicy Edytowane 29 Października 2017 przez Robbert89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 PSR doniosło. Gratulacje. Napisz coś więcej o okolicznościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) PSR? A oni skąd wiedzieli? Widziałem się tylko z chłopakami ze straży okręgowej. Okoliczności? Późne popołudnie. Woda w wiśle podniesiona i mocno brudna. Miały być sandacze, a niestety przysiadł wąsik. Edytowane 30 Października 2017 przez Robbert89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Na dzisiejsze warunki, absolutnie kazda forma kontroli jest pożądana. Nawet kulawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Możliwe że z okręgu byli. Wąs na głębokim czy pod brzegiem palnął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Miejsce okolo 2-3m glebokosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wovtza Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Przepraszam, ale co się stało z dyskusją na temat PZW? Rano jeszcze była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi