Adrian Tałocha Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Joker a jak wygląda ten rybostan Skawinki, parę ladnych lat temy wybrałem się skuszony informacjami o lipieniach. Rzeka ładna oczka były, ale na suchą złowiłem tylko kilka uklejek. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Adrian Tałocha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Był zimorodek, sztuk 1. Rybożerny, więc coś tam na pewno pływa. Skąd wiesz, czy nie przyleciał, bo Cię zobaczył - chodzi ktoś z wędką, to może bądzie co wszamać Nie wiedzałem, że z zimorodkiem macie wspólny target Edytowane 29 Stycznia 2018 przez tadekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ja byłem w sobotę nad Wisłą, ale nic. Spotkałem gościa jak do domu się zwijał to jednego klenika na pinkę złowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Wie ktos moze jak wygladaja bagry? Zamarzniete? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Byłem w piątek w hornie na pizzy, lód był ale cienki, 2 wędkarzy na zatoczce i jeden łowiący siedząc na pomoście na głównym zbiorniku, przy tej odwilży ja bym nie ryzykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Nie no wiadomo, myslalem o lowieniu z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 To musiałbyś lód skuć ????chyba, że coś się zmieniło przez te kilka dni od piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Pewnie coś zeszło, bo mamy odwilż od tygodnia prawie, ale jak było całe skute to raczej nie na tyle żeby porzucać.. Kurde i gdzie tu z UL na białoryb wyskoczyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Rano był . Podobnie na stawie płaszowskim . Jeszcze nie zamoczysz :D . Mogę sprawdzić jutro bo mam blisko pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Bagry pół na pół mniej więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ktoś przejeżdzał dzisiaj koło ktorejś z pstrągowych rzeczek? Jak woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Rudawa i kilka mniejszych OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwan krk Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Ktoś przejeżdzał dzisiaj koło ktorejś z pstrągowych rzeczek? Jak woda? Wczoraj Dłubnia przed Zesławicami do łowienia. Nie wiem jak wyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Dłubnia powyżej książniczek lekko strzelona. Aktywność ryb marna. Puki co jestem na zero. I takie znaleziska. Edytowane 1 Lutego 2018 przez Robbert89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Robert podeślij zdjęcie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Pojechałem na prądnik, wygląda on tak: Dłubnia jest bardziej klarowna. Edytowane 1 Lutego 2018 przez Robbert89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepes53 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Ale jakis kontakt z ktopkiem byl czy podobnie sie zaczyna jak rok temu ?- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Jeden dwudziestaczek na pradniku. Idzie woda posniegowa, zimna i odtlenowana, jak zejdzie, rybki powinny sie ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 @wujek pisał, że prądnik nie miał potencjału. Moim zdaniem ma, a gdyby nie ten bezsensowny próg w parku białoprądnickim byłoby super. Rok 2016 był dla mnie eldoradem na tej rzeczce. Dziesiątki ryb okolo 30 cm, o mniejszych nie wspominam, kilka 35cm, ze dwa 40staki i życiówka 51cm. Gdy trafiłem dzień żarcia, to naprawdę można było się nałowić do bólu. Ogólnie rybę było widać wszędzie. 2017 to zwrot o 180*. No kill- nieliczne kontakty z rybami w okolicy 30cm. Dolny odcinek cały zagloniony, zero pstrągów, które zastąpiły stadka kleni- inna rzeka. Przykre to, szczególnie, że ciężko stwierdzić co się tak na prawdę wydarzyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Może coś sie zmieniło z rzeką, termika lub baza pokarmowa, ale w czasach kiedy tam łowiłem czyli w latach 90-tych wymiarowy pstrag trafiał sie bardzo rzadko przy czym dziennie łowiłem od 5-20 pstrągów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r2r Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Robbert89: gratuluje. Ja w tamtym roku na początku sezonu nic nie złowiłem ;(. Może ten będzie inny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davv1d Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Dzisiaj na Rudawie łowiłem 2 godziny , poniżej jazu w Szczyglicach.Zero brań, zero wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) Byliśmy popołudniu. 11 do ręki ale nic miarowego, pobić drugie tyle, ale delikatne ciężkie do wcięcia.Woda mętniała z każdą godziną. Edytowane 1 Lutego 2018 przez Adrian Tałocha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldebaran Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Rok 2016 był dla mnie eldoradem na tej rzeczce. W 2016 pierwszego dnia sezonu na Prądniku w 3 godziny miałem ponad 30 ryb w ręce w tym kilka miarowych, a drugie tyle spadło. 2017 to zaś już kompletna pustka i pojedyncze rybki ledwo wystające z dłoni. Coś się stało podczas zimy 2016/17 i potwierdza to wiele osób, tylko co? Zima była jak każda, o jakimś zatruciu też nie było nic słychać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi