Piotrek_D Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 No widzisz, a na mniejszych dopływach Wisły klenie już wytarte, jedyne czym mogą obdarować to regularna zielona gnojówka.Brania jeszcze słabe, ale na dziesiąt sztuk złowionych żaden nie był już w tarle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Raba niecałe 11 stopni. Tam dopiero za 2-3 tygodnie dojdzie do 15-16 stopni. Klenie chyba tam jeszcze czekają...Rójka chrusta ruszyła tam rybę w ubiegłym tygodniu. Masakra z tą jej termiką. Glon już bogato spływa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Nie jestem ichtiologiem, ale z klenia nie udało mi się wycisnąć nic tarłowego, poza tym nie wykazują już takich zachowań jak jeszcze dwa tygodnie temu kiedy wydawało się że są tyle co po tarle, ale ja się nie znam.Widać za to, że leszcze i piękne brzany grupują się w tarłowe stada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 (edytowane) Wczoraj w okolicach Szczurowej jakieś efekty miałem http://jerkbait.pl/topic/109431-bolenie-2018/page-4A dzisiaj byłem 2 godzinki na Wiśle powyżej Niepołomic-niejako przy okazji... Na oko widać więcej ryb niż na moim odcinku tzn, oczkowanie jazi, kleni,etc częste pod wieczór uderzenia boleni, jednak nic nie złowiłem.. głównie przez w pewnym sensie tłumy wędkarzy ... Edytowane 6 Maja 2018 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 No to w końcu jak to jest? U nas lepiej czy u was? Bo u was mało ryby, a złowiłeś. U nas sporo ryby, a zszedłeś na zero. To żadne uszczypliwości z mojej strony. Przeciwnie. Ja bliskie Krakowowi pigalaki odpuszczam, bo dla mnie dwie osoby w zasięgu wzroku to już tłum. Może i więcej ryby, ale jak się uprę to i daleko od Krk coś się złowi. A uroki łowienia i wogóle okoliczności przyrody z każdym km w dół Wisły nie ma co nawet porównywać z Grabiem, Niepołomicami, WB itd. Inna sprawa, czy ktoś jest gotowy dla "okoliczności przyrody" ryzykować "daleką" jazdę i zerować przez długi czas. Bo bez poświęcenia wielu, naprawdę wielu wyjazdów przez najlepiej 2-3 lata (na odcinek powiedzmy 50 km) nie da się w miarę regularnie mieć efektów. Tuż poniżej Krk jest napewno więcej ryby, ale wcale nie znaczy to, że zawsze połowimy. Choć czasem jest tak, że złowienie kilku czy kilkunastu boleni czy kleni jest dziecinnie łatwe. W niektórych miejscach, w niektórych okresach. Ale będą to bolki co najwyżej średnie, takie 45 -60. Rybki pod 70 to już ryby fajne. A ryby 70+ (tylko takie uczciwie ponad 70cm) to już nie takie hop siup. Nie ważne czy u nas czy u was. Choć mam wrażenie, że stosunek ryb 70+ do całości populacji jest w waszych stronach lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Też zdecydowanie wolę Wisłę dalej od Krakowa. Niepołomic i wyżej unikam jak ognia, w tym roku nawet okolice NB odwiedzam rzadko. Łowię najdalej jak pozwala składka niepełna i powoli poznaję miejsca i odpowiednie pory 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszyna Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Witam, Panowie i Panie;-). Małe pytanie. Czy ktoś coś może powiedzieć o wodzie w Wiśle po tych burzach ostatnich? Bardzo trącona? Planowaniem jutro skoczyć po pracy w okolice Uścia Solnego albo poniżej, tylko nie wiem czy to ma sens;-). Jak ktoś coś wie o wodzie, to bardzo proszę o info. PozdrawiamBartłomiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 10 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 godzina 6,20 na Łączanach do łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Signu Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 A jak wyniki na Przewozie nie byłem jeszcze w tym roku ???? Boleń, szczupak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esioslaw Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Witam, Sporo bolenia jest ale już przekutego nie łatwo jest go ponownie przechytrzyć, spora presja zresztą jak zawsze w tym miejscu o szczupaku? nie miałem tam jeszcze Szczupłego aczkolwiek coś mi ucieło wobka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Signu Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 No rozumiem czyli trzeba będzie podjechać i popróbować choć pewnie znając te miejsce presja jest ogromna i będzie dużo wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 W maju byłem już 5 razy na przewozie. Najwięcej ludzi było w niedzielę. Wczoraj byłem sam z jednym wędkarzem. Wcale takiej presji wielkiej nie ma. Bolenia jest sporo, ale tak jak kolega pisał ciężko go przechytrzyć. Szczupaka nigdy nie miałem tam. Klenie jeszcze tarło w głowie maja więc dalem im spokój. Ogolnie słabiej niż w tamtym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Signu Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Ok super dzięki za info, a inne zapory też odwiedzasz??? Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 (edytowane) Spływał ktoś z Was pontonem/ łodzią w dół od Przewozu? Jak to wyglada z podwodnymi niespodziankami ? Da sie ? Raz sie zwodowałem poniżej połączenia kanału/ śluzy i było miejscami (dla uszczypliwych dodam że nie przy brzegu) tak płytko ze silnik trzeba było podnosić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Maja 2018 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Coś się chyba zmienia w rybostanie na W2. Ukleja ma tarło i boleń szaleje.Łowiłem na feeder i takiej ilości uklei nie złowiłem od wieków ... Mała szarańcza w postaci sumków do 30 cm gdzieś zanikła... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Signu Opublikowano 11 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 No to dobre wieści przynajmniej wiem ze teraz gdzie mogę namierzać drapieżniki sum może też tarło ma i niema szkutów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Spływał ktoś z Was pontonem/ łodzią w dół od Przewozu? Jak to wyglada z podwodnymi niespodziankami ? Da sie ? Raz sie zwodowałem poniżej połączenia kanału/ śluzy i było miejscami (dla uszczypliwych dodam że nie przy brzegu) tak płytko ze silnik trzeba było podnosić. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPływałem nie raz, nie wiem jak daleko chcesz spłynąć ale jest kilka wypłyceń gdzie trzeba przenieś gumiaka zwłaszcza na niżówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Pływałem nie raz, nie wiem jak daleko chcesz spłynąć ale jest kilka wypłyceń gdzie trzeba przenieś gumiaka zwłaszcza na niżówce.W jakich okolicach pływałes ? Myślałem ze polecę w okolice Nowego Brzeska, Opatowca. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Pytałeś w dół od Przewozu to właśnie tam pływałem maks do Woli Batorskiej Od Nowego Brzeska znam tylko Wisłę z brzegu i to zaledwie kilka miejsc, ale z tego co pamiętam to w Morsku jest płytko... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 12 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Przy niskim stanie wody problem na odcinku Niepołomice - Koszyce możesz mieć w trzech, może czterech miejscach: na wysokości Nowego Brzeska i dwukrotnie w okolicy Morska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Dzięki Postaram się spłynąć powoli z nurtem i na gps zaznaczać niebezpieczne lokacje na drogę powrotna.Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Signu Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Panowie czy wiecie coś o tym że Wisłą nasza płyną ryby śnięte dziś dostałem taka informacje od znajomego że nasza krakowska Wisła i dziesiątki kleni brzany itp ryby???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Byłem wczoraj i nic takiego nie uświadczyłem. Gdzie znajomy to widział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Bylem dzis rano na w3 poniżej przewozu. Klenie dziubaly, wydlubalem dwa maluchy. Żadnej padnietej ryby nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Signu Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Wisła pod policją, przed mostem Dębnickim Wczoraj to miało miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi