Robbert89 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 (edytowane) Dziś tylko taki bączek i kilka maluchów. Rybki brały intnsywnie ale krótko. Edytowane 21 Czerwca 2018 przez Robbert89 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Na ujsciu wilgi widać pojedyńcze śnięte leszcze i klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 (edytowane) . Edytowane 22 Czerwca 2018 przez Robbert89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Spływają ofiary ostatniego zatrucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Pewnie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Spływają ofiary ostatniego zatrucia. Niestety nie!To nowe (dzisiejsze zatrucie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Ktoś podpowie jaki jest stan wody poniżej Przewozu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 23 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Średnio niska a nawet niska. Woda czysta. Płynie nieco glonów nitkowatych, ale bez przesady. Woda do łowienia. Przez to zimno i deszcz ryb praktycznie nie widać. Co najwyżej uklejka zaoczkuje. Nie widziałem ani jednego spławu, nie mówiąc o boleniowym ataku. Próbowałem prowadzić przynęty nisko, przy dnie. Na sporego Krakuska (moim zdaniem sandaczowego) połakomił się jeden kleń. Ze środka rzeki na dodatek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Przewóz woda niska, sporo glonów. Pierwszy raz w tym roku wróciłem o kiju. 2 brania boleni ale ani jeden na brzegu. Ogólnie słabizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Przewóz również. Jedno potężne branie, nie zacięte ponieważ za miękki patyk. Potem kleń na małego woblerka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Ktoś z kolegów łowi może w okolicach Czernichowa? Głównie interesuje mnie klen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Klenia jest sporo. Jak na calej wisle. Trafiają się głównie ryby 20-30cm. Czasem przywiesi sie klusek. W zasadzie rozmiary i ilosci podobne lub trochę mniejsze niz poniżej przewozu, tyle, że rzeka jest mniejsza. Mam wrażenie, że presja troche mniejsza z racji na trudniejszy dostęp, poza czernichowem, gdzie lokalnych jest sporo. W samym czernichowie ciekawym miejscem jest zakręt przy ul Wedkarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Kolejny dzień nad królową i ponownie atomowe uderzenie boleniowe i pudło. Jutro zmienię kij na sandaczowy, niech jeszcze raz uderzy...3 dzień próbuje się dorwać do niego i nici. A dzisiaj przed wieczorem tak atakował aż małe rybki fruwaly w powietrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Robbert89 właśnie na ten zakręt chce się wybrać. Tam jest dojazd pod samą wodę czy gdzieś wcześniej auto zostawić trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutti92 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ja byłem wczoraj po pracy półtorej godzinki na Dąbiu ze spinningiem, woda płytka, nie najczystsza. Niestety nic nie udało się złowić. Pan bolek bił w rybki tak mocno że kilka razy mało zawału nie dostałem, jednak jakoś nie mogę go przechytrzyć. Już nie wiem na co próbować, całe pudełko przewertowałem i padaka, nawet większe kluski jakby gdzieś poznikały ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) CzarnyPL- powiem szczerze, że nie pamiętam. Jest chyba dojazd do walu. W razie czego auto można zostawic w okolicy kościoła, nad wode jest rzut beretem. Oprócz kleni, tamte okolice obfitowały niegdyś w jazie. Jakies 10lat temu intensywnie odwiedzalem tamte rejony i jaśki czasem sie trafiały, jednak klenie były dominujace. Myślę, że największe szanse na fajną rybę są przy stromych opaskach. Mała presja na takie miejsca daje rybom wytchnienie. Zakręt jest ciekawy, ale jak wiadomo, takie miejsca sa przełowione na 10ta strone. A ja dalej swoje, niestety trafiają się same szkuty. Ten nader żarłoczny, bo przy 40cm dlugości połakomił się na gumę 13cm. Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Robbert89 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 I jak symetryczni sie nabil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Pojawiła się na Pogodynce nowość: mianowicie na stronie http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/150190340 podawane są oprócz aktualnego poziomu wody w Wiśle (wykres za 3 doby oraz tabelarycznie) również informacja o temperaturze wody. Myślę, że dane mogą być pomocne w przypadku, gdy ktoś będzie porównywał zależność żerowania ryb względem wahań temperatury. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Super sprawa, szkoda tylko że na bliższym mi wodowskazie nie ma tej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandog Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Ja też zazwyczaj łowię niżej, ale przynajmniej jakieś trendy odnośnie wody widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Chętnie dołączę do pływającej za sumem w okolicy Krakowa ekipy. Jeśli akurat masz wolne miejsce daj znać, reszta do dogadania na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krupski Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Jakby ktoś chciął kogoś brać na łudeczke na wisłe za sumem tez chetnie sie załapie . Moge odwdzięczyć sie na czorsztynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Już nie ma przyczepy przy ujściu Skawinki ? jeszcze dwa lata temu jak tam zaglądałem to od maja do października stał tam przyczepa ślązaków i jedli wszystko...Ostatnio tydzień temu jak tamtędy przepływałem to były dwie przyczepy ale czy ślązacy,to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomFil Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 (edytowane) Od miesiąca jak trollinguje sumowo w Krakowie to nie miałem żadnego przyłowu w postaci szczupaka czy sandacza,a nie łowie tak znów bardzo dużymi przynętami.Ale próbowałem też mniejszymi i nic,tylko sum...U nas został tylko sum i leszcz:). Edytowane 5 Lipca 2018 przez TomFil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Ostatnio tydzień temu jak tamtędy przepływałem to były dwie przyczepy ale czy ślązacy,to nie wiem.100 % śląsk Od miesiąca jak trollinguje sumowo w Krakowie to nie miałem żadnego przyłowu w postaci szczupaka czy sandacza,a nie łowie tak znów bardzo dużymi przynętami.Ale próbowałem też mniejszymi i nic,tylko sum...U nas został tylko sum i leszcz:).Sandacz czy Szczupak w trolu na Krakowskiej to rzadkość nie tylko u Ciebie, ale się zdarzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi