Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam ogląd sytuacji z obu stron :)

Auto terenowe jest bardzo wygodne w dojeżdżaniu do miejsc niedostępnych dla osobówki. W Polsce może takich miejsc nie ma tak wiele jak np. w Laponii czy na Syberii, ale wystarczy parę kilometrów, żeby już odpuścić sobie maszerowanie - i wtedy jesteśmy skazani na łowienie tam, gdzie dotrzeć autem może każdy :)

Jeżdzenie po wodzie - czemu nie? Ale nie po rzece, a szczególnie po górskiej! Można znaleźć jakiś kamieniołom, poligon, czy głębszą kałużę, żeby się "potopić". A widziałem drani rozjeżdżających górską rzekę wzdłuż i wszerz. Było to co prawda już wiele lat temu i myślę ze dzisiaj zdarza się incydentalnie.

A w tym wszystkim najlepsze jest to, że mając przez kilkanaście lat PRAWDZIWE auta terenowe, ani raz nie wykorzystałem ich na wyjazd na ryby :)

Zawsze stosowałem metodę Adriana :)

Debili nie brakuje, w tym roku na Rabie, co najmniej 5-6 razy zgłaszaliśmy takowych próbujących forsować koryto. 3 bodajże utknęło nawet i skończyło się wyciąganiem przez traktor... ale policja wtedy przynajmniej zdążyłą do wezwania...;)

• Like 1

Dojeżdżam na Przewóz, pod sam beton, nisko zawieszoną osobową mazdą i jedyne ślady takich przepraw to ewentualne błoto. Nic w aucie nie uszkodziłem do tej pory :)

To zależy,z której strony i gdzie dojeżdżasz...

Gwoli wyjaśnień, nie podjeżdżam autem pod rzekę. Mnie ściągnęły głębokie, błotne koleiny wyrobione przez crossy.

Samo zdjęcie wrzuciłem dla śmiechu, bo po

Takiej sytuacji nic innego nie pozostaje ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Przejeżdżałem dzisiaj przez Kościuszkę i powyżej zapory przybyło wody.

Raba bez zmian, niska i czysta. Namierzyłem szczupłego. Pogiął mi przypon ostatnio i spadł ze stiga. Potem błysnął złotym bokiem w toni. W ogóle byłem zaskoczony. Kilka lat nie łowiłem na dolnej Rabie, i tak spontanicznie, przelewik za jednodniową, druk zezwolenia i hop na dwie godzinki. Złowiłem kilka fajnych okoni, klenie przestałem liczyć no i branie szczupaka. Trzeba znów odwiedzić ...

• Like 1

Koło Krakowa a w Krakowie to pewna różnica. Piszący tu koledzy łowią w Krakowie , powyżej i poniżej nawet ktoś kiedyś pisał o okolicach Nowego Korczyna :)

Sam najczęściej łowię koło Szczurowej, ale pod Kraków też się zapędzam czasami :)

Przepraszam, a kolega od niedawna w wątku? Ale przecież tytuł Wisła koło Krakowa!

Tylko dla jednych koło to 1-5 km, a dla innych ze 100 ;)

Napisz też, jak to nie tajemnica ,na co się skusił tak mniej więcej

Edytowane przez jerzy6

Zrobiło się chłodniej, przyjemnie. :)attachicon.gif 1536348716210.png

Te krzaki to troche jakby miedzy centrum a kosciuszka. Piekna sztuka. C&R jak sądzę.

Ja coś słabo: czwartek Raba prawie nic, dziś poniżej galerii kazimierz godzinka nic. Jutro Raba a w poniedziałek 11-12 powtorka ponizej galerii.

No co Ty ! te cztery liście w pionie w prawym górnym rogu wskazują że to okolice Dąbia :)

Nie , ewidentnie czwarte drzewo w gore za zlamana pokrzywa powyzej najwiekszej kretowki

od lewego doplywu idac w gore od mostu grunwaldzkiego :)

Btw niezle sie porobilo w watku sumowym juz bluzgi ida

Edytowane przez EdekDeBeściak