kon Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Ja mam ogląd sytuacji z obu stron Auto terenowe jest bardzo wygodne w dojeżdżaniu do miejsc niedostępnych dla osobówki. W Polsce może takich miejsc nie ma tak wiele jak np. w Laponii czy na Syberii, ale wystarczy parę kilometrów, żeby już odpuścić sobie maszerowanie - i wtedy jesteśmy skazani na łowienie tam, gdzie dotrzeć autem może każdy Jeżdzenie po wodzie - czemu nie? Ale nie po rzece, a szczególnie po górskiej! Można znaleźć jakiś kamieniołom, poligon, czy głębszą kałużę, żeby się "potopić". A widziałem drani rozjeżdżających górską rzekę wzdłuż i wszerz. Było to co prawda już wiele lat temu i myślę ze dzisiaj zdarza się incydentalnie. A w tym wszystkim najlepsze jest to, że mając przez kilkanaście lat PRAWDZIWE auta terenowe, ani raz nie wykorzystałem ich na wyjazd na ryby Zawsze stosowałem metodę Adriana Debili nie brakuje, w tym roku na Rabie, co najmniej 5-6 razy zgłaszaliśmy takowych próbujących forsować koryto. 3 bodajże utknęło nawet i skończyło się wyciąganiem przez traktor... ale policja wtedy przynajmniej zdążyłą do wezwania... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulu Opublikowano 2 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2018 Dojeżdżam na Przewóz, pod sam beton, nisko zawieszoną osobową mazdą i jedyne ślady takich przepraw to ewentualne błoto. Nic w aucie nie uszkodziłem do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Dojeżdżam na Przewóz, pod sam beton, nisko zawieszoną osobową mazdą i jedyne ślady takich przepraw to ewentualne błoto. Nic w aucie nie uszkodziłem do tej pory To zależy,z której strony i gdzie dojeżdżasz...Gwoli wyjaśnień, nie podjeżdżam autem pod rzekę. Mnie ściągnęły głębokie, błotne koleiny wyrobione przez crossy. Samo zdjęcie wrzuciłem dla śmiechu, bo po Takiej sytuacji nic innego nie pozostaje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Przejeżdżałem dzisiaj przez Kościuszkę i powyżej zapory przybyło wody.Raba bez zmian, niska i czysta. Namierzyłem szczupłego. Pogiął mi przypon ostatnio i spadł ze stiga. Potem błysnął złotym bokiem w toni. W ogóle byłem zaskoczony. Kilka lat nie łowiłem na dolnej Rabie, i tak spontanicznie, przelewik za jednodniową, druk zezwolenia i hop na dwie godzinki. Złowiłem kilka fajnych okoni, klenie przestałem liczyć no i branie szczupaka. Trzeba znów odwiedzić ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Jaka woda we Wiśle poniżej Krakowa, bardzo mętna?, czy nadaje się do łowienia dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 6 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) Trochę mętna była, ale coś tam brały.ok.55cm, na 9cm Widła Edytowane 6 Września 2018 przez jerzy6 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkuuu Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 A jak wygląda woda na Przewozie? Da się brodzić? Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Zrobiło się chłodniej, przyjemnie. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 BRAWO!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Piękny! Z Wisły w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Inaczej by nie trafił do tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 (edytowane) Koło Krakowa a w Krakowie to pewna różnica. Piszący tu koledzy łowią w Krakowie , powyżej i poniżej nawet ktoś kiedyś pisał o okolicach Nowego Korczyna Sam najczęściej łowię koło Szczurowej, ale pod Kraków też się zapędzam czasami Przepraszam, a kolega od niedawna w wątku? Ale przecież tytuł Wisła koło Krakowa!Tylko dla jednych koło to 1-5 km, a dla innych ze 100 Napisz też, jak to nie tajemnica ,na co się skusił tak mniej więcej Edytowane 7 Września 2018 przez jerzy6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Ryba złowiona w granicach administracyjnych Krakowa... Klasyczny opad na 10cm Foxa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Robciu, LXS76MF2? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robbert89 Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Na wisłe okazał się zbyt delikatny. Zbyt często trafiaja się sumidła. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Zrobiło się chłodniej, przyjemnie. 1536348716210.pngTe krzaki to troche jakby miedzy centrum a kosciuszka. Piekna sztuka. C&R jak sądzę.Ja coś słabo: czwartek Raba prawie nic, dziś poniżej galerii kazimierz godzinka nic. Jutro Raba a w poniedziałek 11-12 powtorka ponizej galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Te krzaki to troche jakby miedzy centrum a kosciuszka. Piekna sztuka. C&R jak sądzę. No co Ty ! te cztery liście w pionie w prawym górnym rogu wskazują że to okolice Dąbia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) No co Ty ! te cztery liście w pionie w prawym górnym rogu wskazują że to okolice Dąbia Nie , ewidentnie czwarte drzewo w gore za zlamana pokrzywa powyzej najwiekszej kretowkiod lewego doplywu idac w gore od mostu grunwaldzkiego Btw niezle sie porobilo w watku sumowym juz bluzgi ida Edytowane 8 Września 2018 przez EdekDeBeściak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 8 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Ja dziś trochę ponad godzinę za przewozem, ładny kleń plus rozgieta #4 VMC w popperze, ale bolek miał prawie 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Mam godzinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Próbowałem oszukać suma i szurowałem po dnie kopytem poniżej mostu kotlarskiego, ale bez efektu. Następnym razem spróbuje na woblera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Ja dziś wybrałem się poniżej zapory, ale poza wschodem słońca tylko dwa kontakty z bolkami, z wodą polecieli ponad pół metra w dół i wszystko zamarło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Ja na razie przewóz odpuszczam, za mało wody.Przeprosiłem sie z Raba. W weekend przeszedłem z dwa km brodzac i nie spotkałem nikogo oprócz ryb oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 W ta niedziele klub zebaty z bochni urzadza zawody otwarte w Gawlowie wiec jak ktos nie jest zaintersowany to omijac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) Edek,Jak niski jest stan wody poniżej przewozu? Podobny jak podczas suszy pare tyg temu czy jeszcze jest Ok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Września 2018 przez Kankar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi