EdekDeBeściak Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Edek,Jak niski jest stan wody poniżej przewozu? Podobny jak podczas suszy pare tyg temu czy jeszcze jest Ok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Popatrz na zdjecie powyżej, ile widać tego kija wbitego w dno przy plaży. Normalny stan jest wtedy jak lekko bruździ wodę. Teraz wystaje z 60 cm nad wodę więc stan jest ekstremalnie niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Jak przyjechałem przed 5 to woda była świetna do łowienia, ale potem polecieli strasznie, więc trzeba sobie uśrednić wynik : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 @Piotrek_D fajna fota.Bylem dzis na przewozie koło 13. Woda troche wyzsza jak na zdjęciu Piotrka. Jak schodzilismy o 16 to dobre pól metra w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Pierwsze wobki przyszly, mam nadzieje na jeszcze dwie przesylki przed weekendem. Zbroje się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 (edytowane) Pierwsze wobki przyszly, mam nadzieje na jeszcze dwie przesylki przed weekendem. Zbroje się...Pochwal się [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 12 Września 2018 przez Kankar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 12 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2018 Pochwal się [emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkSalmo perch w wersji ploc i okon. Czekam na Rapsony i Aspiusy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Panowie, czy do łowienia na Przewozie niezbędne są spodniobuty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Niezbędne na pewno nie, ale nie ukrywam, że pomocne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Nie ma sprawy, daj znać jak woda i wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ja wczoraj ekspresowo-przejazdem zahaczyłem o Wisłę, ale w rejonie Opatowca. W godzinkę 3 sztuki - ale nie złowione ryby, tylko urwane woblery...Na wodzie cisza, żadnych akcji boleniowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Na przewozie rano woda malautka, ok 16 odkręcili kurek i skoczyła o jakies 50cm. Pojedyncze ataki boleni, klenie tylko w wersji mini. Maly sandacz zapięty za grzbiet i niewielki sumek na woblerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Mnie dzisiaj na doplywie szczupaczek podrapal nowego salmiaka i tyle, ale za to jakiego klenia widzialem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ostatnio stałem na Skawie w wodzie po pas i szczupak - jakieś 45-50 cm - wymyślił sobie, że moje nogi to jakieś korzenie i prawie że się do mnie przytulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kankar Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Ostatnio stałem na Skawie w wodzie po pas i szczupak - jakieś 45-50 cm - wymyślił sobie, że moje nogi to jakieś korzenie i prawie że się do mnie przytulił Miałem tpodobna sytuacje z sandaczem ok40cm, wpuściłem do wody a ten zawrócił i schował się za butem ;P Co do przewozu, o16 mogli na chwile podnieść wodę ale o17 zakrecili kurek jeszcze bardziej niż przed deszczem co finalnie dało jeszcze niższy poziom wody... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdekDeBeściak Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Ostatnio stałem na Skawie w wodzie po pas i szczupak - jakieś 45-50 cm - wymyślił sobie, że moje nogi to jakieś korzenie i prawie że się do mnie przytulił Za długo stoisz w jednym miejscu. Przywiąż wobler lub błystkę zamiast koszyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Bywa ktos z tu obecnych na Wisle powyżej stopnia Kosciuszko?Jak z wynikami na tym odcinku? Czy moze tam sami grunciarze cos łowią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Ja bywam. Spining raczej kiepskie wyniki. Dużo małego suma, sandacz, klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Chcę odpuścić Przyaski i inne Ksyspinowy na rzecz Wisly. Tam jakies male pistolety czasem sie trafiają, a Wisla sie na mnie obrazila ;/Zalezy mi na tym odcinku, bo mam tam najblizej i dzieki temu moge tam spedzic wiecej czasu. No ale wyniki praktycznie zerowe. Jesli tak dalej pojdzie sprzet zladuje na olx ;]]Żartuję..W sobote odwiedziłem główki koło Niepolomic, bolen i dwa klenie siadly.W niedzielę szedlem od wysolosci Tynca (po stronie Piekar) w kierunku ujscia Skawinki i zima. Nic nawet nie podbilo. A widac bylo aktywność ryb w kilku momentach. Co chcę przez to wszystko powiedziec..Primo, sam juz nie wiem jak tam łowić (przynety, miejscowki).Secundo primo, ktora strona jest ciekawsza, od Piekar, czy od Tynca; okolice tamy czy ujscia Skawinki. Help! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Woda którą opisujesz jest bardzo cieżka do łowienia ale ryby są i jest ich sporo. Nie wiem na co łowisz i jak ale jak uzbroisz się w cierpliwość i pokombinujesz z przynetami i sposobem ich prezentacji to na pewno będą efekty. Łowiłem tam przez kilka sezonów i wiem co piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Za długo stoisz w jednym miejscu. Przywiąż wobler lub błystkę zamiast koszyczka Na koszyczek łowią cieniasy.Ołów! Tylko ołów! Pół kilo ołowiu i trupek - tak łowi Prawdziwy Wędkarz Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzarnyPL Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Dokładnie PePe ma rację. Ryby jest tam mnóstwo ale z racji nieciekawej rzeki (regulowanej) jest problem z łowieniem. Ja wolę odcinki za Krakowem chociaż bliżej mam tak jak ty na Tyniec. Kombinacja z woblerami przynosiła skutek. Tak samo obrotówki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Koszyczka nie tykam. Obrotowek unikam jak ognia, bo skrecaja plecionke i pozniej broby mi sie robia. Trudna woda.. probowalem juz wiele rzeczy. Zmienilem niedawna wedke na taka do 50kilku gram cw, zeby wiecej olowiu cisnać w toń i do dna sie dostac Kombinuje coraz bardziej. Zainwestowalem w woblery z duzym sterem, takie wręcz trollingowe, ale przyszly dopiero w tym tyg.Jesli macie jeszcze jakies sugestie to bede wdzieczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Koszyczka nie tykam. Obrotowek unikam jak ognia, bo skrecaja plecionke i pozniej broby mi sie robia. Trudna woda.. probowalem juz wiele rzeczy. Zmienilem niedawna wedke na taka do 50kilku gram cw, zeby wiecej olowiu cisnać w toń i do dna sie dostac Kombinuje coraz bardziej.Zainwestowalem w woblery z duzym sterem, takie wręcz trollingowe, ale przyszly dopiero w tym tyg.Jesli macie jeszcze jakies sugestie to bede wdzieczny.To już z miejsca Ci powiem że nie tędy droga myślisz że jak ciśniesz gumę na 30gr to ryby będą brały ? chyba uciekną jeszcze dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Żeby nie bylo.. nie mam nic do grunciarzy..Z metod niespinningowych wole splawik, na stawie u rodziców (skad tez pozyskuje ryby jesli chce jakas zabrac). Ale spinning to bardziej aktywna forma, co mi najbardziej odpowiada. Wczesniej lowilem spinem do 30g. Pod wahadlami w nurcie troche klękał. Poza tym gumy 8-12 glowki 5-15. Czyli wszystko co taki kijek obskoczy. Z opadu jaki i jednostajne zwijanie. Niezależnie od strony, staram sie dorzucic i czesac na granicy nurtu i spokojniejszej wody. Albo tuż przy brzegu, jesli jestem po zewnetrznej na zakolu i 5m od brzegu woda ma 5m glebokosci. Przynęt uzywam raczej różnych.Doceniam podpowiedzi. Wyobrazam sobie ze dzielicie sie nimi z mieszanymi uczuciami, pamietajac z jakim trudem rozgryzaliscie ta wode ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi