sero1975 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Dawno temu na Kolnej przy łowieniu sandaczy wziął mi sum, który wyciągnął sporo mocnej plecionki i nie mogłem go podciągnąć.Chyba z pół godziny go holowałem pod prąd, aż w końcu wyciągnąłem...dużego leszcza za grzbiet Ja miałem bardo podobnie tylko ,że wyciągnąłem bagażnik rowerowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donkicha Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Dwie rybki z tygodnia wiem że szału nie ma, ale w tych warunkach jakie obecnie panują dobre i coś . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Przed ochłodzeniem całkiem niezłe chopaki sobie poczynali. Ja dzisiaj godzina za sumem z opadu ale bez efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Tomek, pewnie, że dobre i co, ja z reguły ostatnio nic nie łowię i gdyby nie spięty czasami sandacz tak jak znowu dzisiaj to bym się chyba załamał i w ogole nie jeździł na rybki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Ja dziś poszedłem na godzinę poniżej Przewozu- ładny bolek i leszcz za kapotę, ale to co wyprawia czarna mafia to dramat- stoją na bystrzu i leży tyle truchła brzan takich ok 40cm, że niewiarygodne, że tej ryby tam tyle było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Truchła?Kormoran połyka rybę w całości, więc nie powinien zostawiać "śladów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert3.s Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Dla aktywnych / bram możliwości bezpośredniego dojazdu/, polecam odcinek pomiędzy kolną a widłakową. Można liczyć na spotkanie z fajną rybką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Truchła?Kormoran połyka rybę w całości, więc nie powinien zostawiać "śladów".Ja się nie znam, ale niestety truchla są po odlocie kormoranow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Również widziałem zostawione przez kormorany resztki 30-40cm ryb, w moim wypadku kleni. To cholerstwo dostosowało się do żerowania na większych rybach, nie zjada ich w całości tylko rozszarpuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Potwierdzam. Ostatnia wizyta w okolicy Nowego Brzeska i "moje" spłoszone 200-300 kormoranów zostawiło w rzece w kilku miejscach na wpół zjedzone (od strony głowy) klenie 30-40 cm. Czyli nie zawsze połykają w całości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pezet Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 To jest bardzo ciekawe.Teoretycznie kormoran ma dziób z hakiem, więc może rybę rozszarpać. Czapla czy perkoz może tylko połknąć w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Panowie , coś czasami jednak bierze! Więc zachęcam, aby próbować..Wczoraj wreszcie "dociąłem" i złowiłem sandacza circa 80cm. Pojawił się i uderzył o tej samej godzinie i w tym samym miejscu co przedwczoraj i co śmieszniejsze, ciekawsze tego samego dnia i podobnej godzinie:21.10. co zeszłego roku, i prawie tej samej wielkości Jak będę miał czas to wkleję zdjęcia i opis.Życzę wszystkim nokilowcom połamania kija na dużej rybie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Graty. Czytałem chyba u Szymańskiego ze pory żerowania sandaczy nie zmieniają sie w ciagu roku. I jak latem wychodzą np o 18 to jesienią tez tam będą ... To teoria i pewnie jest pierdyliard czynników które mogą to zmienić ... Np poziom wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Graty. Czytałem chyba u Szymańskiego ze pory żerowania sandaczy nie zmieniają sie w ciagu roku. I jak latem wychodzą np o 18 to jesienią tez tam będą ... To teoria i pewnie jest pierdyliard czynników które mogą to zmienić ... Np poziom wody.Teoretycznie by się zgadzało a w praktyce to jest rozpiętość do dwóch godzin albo w ogóle dwa trzy lata temu godziny się sprawdzały a w tym roku raz weźmie zaraz po zmroku, inny razem po 21 a jeszcze innym przed północą albo w ogóle, jedyne co się sprawdza to miejscówki, jak już złowisz przynajmniej dwa sandacze w jednym miejscu to znaczy że One tam krążą i warto odwiedzać to miejsce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeman Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Pepe, a co sądzisz o miejscówce gdzie łowi się krótkie sandacze? Warto polować na coś większego w takim miejscu czy lepiej odpuścić i poszukać innego miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Pepe, a co sądzisz o miejscówce gdzie łowi się krótkie sandacze? Warto polować na coś większego w takim miejscu czy lepiej odpuścić i poszukać innego miejsca?Zawsze uważałem że jak są małe to i są duże i dalej tak twierdzę bo przed wczoraj gdzie wiem że są duże złowiłem tylko dwa małe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daczsan Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Taki sumek z weekendu. Były w sumie dwa. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Grubo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 Weekend sypnął wąsami... Gratulacje. Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daczsan Opublikowano 22 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 (edytowane) Weekend sypnął wąsami... Gratulacje. Napisz coś więcej.Chodziłem za sandaczem. Brania z opadu na 10 cm gume. Sprzętowo shimano technium df red arc i pletka 0,12. Edytowane 22 Października 2018 przez daczsan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Chodziłem za sandaczem. Brania z opadu na 10 cm gume. Sprzętowo shimano technium df red arc i pletka 0,12.A piszą że pletka 0,12 nie nadaje się na suma były jakieś sandacze z opadu czy tylko wąs ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daczsan Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Były dwa, ale nic na brzegu niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 A piszą że pletka 0,12 nie nadaje się na suma były jakieś sandacze z opadu czy tylko wąs ?jak chcesz suma holowac zamiast bawic sie w przeciaganie liny to sie nie nadaje:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Dziś Królowa kapryśna. Z drapieżników tylko jeden okoń dał się przechytrzyć. Poza tym domniemane skubnięcia, puknięcia, i nawet urwało mi raz ogonek od foxa. Zdaje się, że białoryb się pomału grupuje na zimę.Woda nieprawdopodobnie mała i czysta. Nie pomaga to wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 jak chcesz suma holowac zamiast bawic sie w przeciaganie liny to sie nie nadaje:)Ty tak serio ? myślałeś że ja na poważnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi