Skocz do zawartości

Wody w okolicach Krakowa

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno temu na Kolnej przy łowieniu sandaczy wziął mi sum, który wyciągnął sporo mocnej plecionki i nie mogłem go podciągnąć.

Chyba z pół godziny go holowałem pod prąd, aż w końcu wyciągnąłem...

dużego leszcza za grzbiet :)

Ja miałem bardo podobnie tylko ,że wyciągnąłem bagażnik rowerowy... :)

Ja dziś poszedłem na godzinę poniżej Przewozu- ładny bolek i leszcz za kapotę, ale to co wyprawia czarna mafia to dramat- stoją na bystrzu i leży tyle truchła brzan takich ok 40cm, że niewiarygodne, że tej ryby tam tyle było...

Panowie ,  coś czasami jednak bierze! Więc zachęcam, aby próbować..

Wczoraj wreszcie "dociąłem" i złowiłem sandacza circa 80cm. Pojawił się i uderzył o tej samej godzinie i w tym samym miejscu co przedwczoraj i co śmieszniejsze, ciekawsze tego samego dnia i podobnej godzinie:21.10. co zeszłego roku, i prawie tej samej wielkości :)

Jak będę miał czas to wkleję zdjęcia i opis.

Życzę wszystkim nokilowcom połamania kija na dużej rybie ;)

• Like 3

Graty. Czytałem chyba u Szymańskiego ze pory żerowania sandaczy nie zmieniają sie w ciagu roku. I jak latem wychodzą np o 18 to jesienią tez tam będą ... To teoria i pewnie jest pierdyliard czynników które mogą to zmienić ... Np poziom wody.

Graty. Czytałem chyba u Szymańskiego ze pory żerowania sandaczy nie zmieniają sie w ciagu roku. I jak latem wychodzą np o 18 to jesienią tez tam będą ... To teoria i pewnie jest pierdyliard czynników które mogą to zmienić ... Np poziom wody.

Teoretycznie by się zgadzało a w praktyce to jest rozpiętość do dwóch godzin albo w ogóle :) dwa trzy lata temu godziny się sprawdzały a w tym roku raz weźmie zaraz po zmroku, inny razem po 21 a jeszcze innym przed północą albo w ogóle, jedyne co się sprawdza to miejscówki, jak już złowisz przynajmniej dwa sandacze w jednym miejscu to znaczy że One tam krążą i warto odwiedzać to miejsce :)

• Like 1

Pepe, a co sądzisz o miejscówce gdzie łowi się krótkie sandacze? Warto polować na coś większego w takim miejscu czy lepiej odpuścić i poszukać innego miejsca?

Zawsze uważałem że jak są małe to i są duże i dalej tak twierdzę bo przed wczoraj gdzie wiem że są duże złowiłem tylko dwa małe :)

• Like 2

Dziś Królowa kapryśna. Z drapieżników tylko jeden okoń dał się przechytrzyć. Poza tym domniemane skubnięcia, puknięcia, i nawet urwało mi raz ogonek od foxa. Zdaje się, że białoryb się pomału grupuje na zimę.
Woda nieprawdopodobnie mała i czysta. Nie pomaga to wcale.